Vastattu

multicast lähetykset lopetettu?

  • 13 lokakuu 2019
  • 35 kommenttia
  • 1920 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

35 kommenttia

Täällä multicast ei edelleenkään toimi. Tein viime yönä vikailmoituksen ja tänään oli tullut kuittaus että verkossa kaikki ok ja vian on pakko olla sisäverkossa. Melkein tekisi mieli taas olla eri mieltä. Olen tänään kokeillut saada multicastia toimimaan kolmella eri modeemilla (joista 2 on Elisan toimittamia), kolmella eri puhelinkaapelilla ja neljällä eri verkkokaapelilla ilman menestystä. Boksia on palauteltu toistuvasti tehdasasetuksiin, mutta kun ei niin ei. Kaikki modeemit näyttävät logeissa että yhtään multicast-pakettia ei liiku ja Zyxel kertoo lisäksi ettei kuulu mihinkään multicast-ryhmään. Ainoa epäilyttävä asia löytyy fritzboxin logista joka kertoo modeemin ja keskuksen välille ilmestyneestä virhekytkentäisestä 9 metrin ylimääräisestä haarasta joka syö kaistaa vähän yli 13 megaa, mutta muistaakseni multicast toimi aiemmin siitäkin huolimatta. Eli ei, en usko että vika on sisäverkossa.

 

Tämä alkaa oikeasti turhauttaa kun varsinkin viikonloppuisin tuo Viihteen adaptiivinen kuva on välillä aivan järkyttävän huonoa. Esimerkiksi maikkarilla on useana viime sunnuntai-iltana kuva ollut aivan katselukelvotonta ja kuvanlaatu on pumpannut hd:n ja huonoimman mahdollisen välillä. Arkena homma  on toiminut ok. Eli jos multicastin pitäisi toimia niin se myös pitää saada toimimaan. Pitäisikö dslamilta kokeilla ottaa virtajohtoa vähäksi aikaa pois ja palautella tehdasasetuksia?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Täällä multicast ei edelleenkään toimi. Tein viime yönä vikailmoituksen ja tänään oli tullut kuittaus että verkossa kaikki ok ja vian on pakko olla sisäverkossa. Melkein tekisi mieli taas olla eri mieltä. Olen tänään kokeillut saada multicastia toimimaan kolmella eri modeemilla (joista 2 on Elisan toimittamia), kolmella eri puhelinkaapelilla ja neljällä eri verkkokaapelilla ilman menestystä. Boksia on palauteltu toistuvasti tehdasasetuksiin, mutta kun ei niin ei. Kaikki modeemit näyttävät logeissa että yhtään multicast-pakettia ei liiku ja Zyxel kertoo lisäksi ettei kuulu mihinkään multicast-ryhmään. Ainoa epäilyttävä asia löytyy fritzboxin logista joka kertoo modeemin ja keskuksen välille ilmestyneestä virhekytkentäisestä 9 metrin ylimääräisestä haarasta joka syö kaistaa vähän yli 13 megaa, mutta muistaakseni multicast toimi aiemmin siitäkin huolimatta. Eli ei, en usko että vika on sisäverkossa.

 

Tämä alkaa oikeasti turhauttaa kun varsinkin viikonloppuisin tuo Viihteen adaptiivinen kuva on välillä aivan järkyttävän huonoa. Esimerkiksi maikkarilla on useana viime sunnuntai-iltana kuva ollut aivan katselukelvotonta ja kuvanlaatu on pumpannut hd:n ja huonoimman mahdollisen välillä. Arkena homma  on toiminut ok. Eli jos multicastin pitäisi toimia niin se myös pitää saada toimimaan. Pitäisikö dslamilta kokeilla ottaa virtajohtoa vähäksi aikaa pois ja palautella tehdasasetuksia?

Jopas nyt on sitkeessä :grimacing:  Pistin tosta nyt vähän lisäselvittelyä vielä pystyyn, palailen huomeissa aiheeseen :) 

Tietysti taas kävi niin että heti kun alkaa ääneen valittamaan homma korjaantuu itsestään. Kyseessä oli sama ongelma kuin tuolla toisessa keskustelussa eli konfigurointivirhe Elisan päässä. Nyt toimii taas!

Käyttäjätaso 2

Toimiiko tämä ominaisuus kaapelitaloudessa? Luulin, että arriksen firmwaren jälkeen olisi toiminut, kun muutoslistassa luki, että multicast ominaisuus olisi lisätty, mutta ei näy toimivan. Itselleni ei tietysti suurta vahinkoa tästä ole kun jakaja käytössä, ja kaapeli menee digiboksille. Ymmärrän kyllä, että muita voi hermostuttaa jos kuva on pikselimössöä. Itse kyselen lähinnä mielenkiinnosta.

Toimiiko tämä ominaisuus kaapelitaloudessa? Luulin, että arriksen firmwaren jälkeen olisi toiminut, kun muutoslistassa luki, että multicast ominaisuus olisi lisätty, mutta ei näy toimivan. Itselleni ei tietysti suurta vahinkoa tästä ole kun jakaja käytössä, ja kaapeli menee digiboksille. Ymmärrän kyllä, että muita voi hermostuttaa jos kuva on pikselimössöä. Itse kyselen lähinnä mielenkiinnosta.

Ei toimi. Emme jaa kaapeliverkossa multicastia.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Tietysti taas kävi niin että heti kun alkaa ääneen valittamaan homma korjaantuu itsestään. Kyseessä oli sama ongelma kuin tuolla toisessa keskustelussa eli konfigurointivirhe Elisan päässä. Nyt toimii taas!

Juuri huomasin tiedon tuosta konffausvirheestä ja aattelin tulla infoilemaan aiheesta :) Hyvä homma kun lähti toimimaan ja kiitos kun jaksoit tuosta ilmoitella vieläkin, saatiin tuosta ongelmasta kiinni kun tuli pari ongelmaa samasta aiheesta! :blush:

Käyttäjätaso 2

Nostanpa tämän ylös. Multicast toimii vielä pari kuukautta sitten, mutta nyt tarjolla vain adaptive. Onko nämä nyt lopetettu? Boksina N7950 Ja kuituyhteys. 

Täällä Jyväskylässä on ainakin multicast lähetykset toimineet. Viime vuoden lopulla oli ongelmia mutta saivat vian korjattua.

Nostanpa tämän ylös. Multicast toimii vielä pari kuukautta sitten, mutta nyt tarjolla vain adaptive. Onko nämä nyt lopetettu? Boksina N7950 Ja kuituyhteys. 

Onhan sulla edelleen boksi ethernet-kaapelilla kytkettynä, multicast ei toimi WLAN-verkon yli ? Onko välissä joku reititin vai onko suoraan kuitupäätteessä kiinni ?

Käyttäjätaso 2

Nostanpa tämän ylös. Multicast toimii vielä pari kuukautta sitten, mutta nyt tarjolla vain adaptive. Onko nämä nyt lopetettu? Boksina N7950 Ja kuituyhteys. 

Onhan sulla edelleen boksi ethernet-kaapelilla kytkettynä, multicast ei toimi WLAN-verkon yli ? Onko välissä joku reititin vai onko suoraan kuitupäätteessä kiinni ?

On ethernetillä ja välissä reititin jossa igmp proxy. 

Osallistu keskusteluun