Kysymys

n7700 ei yhteyttä

  • 10 helmikuu 2014
  • 23 kommenttia
  • 2428 katselukerrat

Ilmoitti päivityksestä ja vastasin ok. Hetken päästä tuli ilmoitus, päivitys epäonnistui, virhe 05 tai D5, oli niin epäselvä. Sen jälkeen yrittää yhteyttä muutaman kerran, mutta ei onnistu. Kokeilin kaapelilla ja langattomasti. Virrat on otettu pois boxista muutamaan kertaan. Tarkistettu myös modeemin kaapeli kiinnitys. Kokeilin molemmista modeemista ja tukiasemasta ei vaan mikään auta. Kaikilla muilla laitteilla netti toimii. Boxin takana kaapelin valot vilkkuu. Enää en keksi mitään, keksiikö joku muu mikä auttas?

23 kommenttia

Moi. Minulla päivitys meni läpi, mutta sen jälkeen laite ei enää yhdistä internettiin, joten joku bugi ilmeisesti päivityksessä
Käyttäjätaso 1
Uusi päivitys saatavilla?

mahoviko, resetoitko tehdasasetuksiin päivityksen jälkeen?

-J
Noniin eli päivitys joka tuli on v 6.0.05-78

Tuon kun asensi niin ei enää yhdistä internettiin.

Lähiverkko toimii N7700 lootalla noin muuten.

Yritin myös määrittää IP osoitteen manuaalisesti ja ei yhdistänyt silläkään internettiin, mutta koneelta pingaamalla digiboksi löytyy.

Huomasin myös, että internet toimii vielä sen hetken verran kun ottaa virtapiuhan irti 10 sekunniksi ja laittaa takaisin kiinni pitäen N7700 lootan virtanappia pohjassa kunnes oranssi valo syttyy, se lataa netistä tuon samaisen päivityksen ja asentaa sen uusiksi. Ei silti toimi sen jälkeen taas netti.

Muilla laitteilla netti toimii normaalisti.

En ole vielä kokeillut NAT asetuksilla modeemista enkä välttämättä edes jaksa. Se on yleensä bridged.

edit** Langaton yhteys ei myöskään anna internettiä N7700 lootassa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
fenderate kirjoitti:
Noniin eli päivitys joka tuli on v 6.0.05-78

Tuon kun asensi niin ei enää yhdistä internettiin.

Lähiverkko toimii N7700 lootalla noin muuten.

Kiitos Elisa. Tämä on taattua Elisa-laatua eli päivitys tuli boksiin , mutta boksin netti lakkasi toimimasta. Eipä ole mitään iloa noista Ylen HD-kanavista , kun boksi ei saa niihin yhteyttä.

PS. Olisikohan tämän päivityksen voinut testata vähän paremmin ennen jakeluun laittoa?
Äsken avasin telkun ja viihde toimii. Kerrankin Elisalla toimittiin suhteellisen nopeasti. 
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Hei kaikki ketkä tässä ketjussa kärsii edelleen ongelmista, laittaisitteko minulle tietoa että minkälainen modeemi on käytössä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Scarpia kirjoitti:
Hei kaikki ketkä tässä ketjussa kärsii edelleen ongelmista, laittaisitteko minulle tietoa että minkälainen modeemi on käytössä?

TeleWell TW-EAV510. Sillattuna ei toimi , mutta NAT:n takana toimii. Näyttäisi vika olevan Elisan DHCP:ssä , joka ei anna boksille julkista IP-osoitetta tai sitten boksi ei vaan osaa sitä hakea.
Eipä ollut pitkäaikainen ilo. Jälleen ollaan ilman yhteyttä! "Kuvaa ei voida näyttää." Modeemi on Inteno FG 101. Ei toimi myöskään Zyxelin reitittimen perässä. Mulla kaiken lisäksi on peruskanavat pelkkää pikselimössöä, niin boxi on täysin hyödytön.
Käyttäjätaso 1
Päivitteleekö tuo boksi itseään ilman kuittailuja? Nyt kun avasin, versionumero on tuo ylempänä mainittu. versio päivätty 20.1.

enkä nähnyt mitään kysymyksiä aiheesta. Mutta kaikki toimii täällä, modeemi on Asus NL-10, NAT käytössä. Yle HD kanavat näkyvät, ja ensimmäisten testien perusteella en havainnut äänessä enää pätkimistä :smileyshocked:  

-J
tikkako,

mulla oli just tuontyyppinen ongelma Bewan  A2100 modeemin kanssa aikaisemmin (eli lisäkanavat ei näkyneet kuin satunnaisesti modeemin (ja joskus boksin) resetoimisen jälkeen ja jonkun aikaa)  Nyt Zyxelillä ei mitään ongelmia.

(paitsi ilm. ao. VMG3326-D20A_Elisa1_AAII0D1 modeemin firmwaressa joku pieni memory leak kun pikku hiljaa syö muistin ja joskus jää ilm. johonkin ihme looppiin ja CPU usage koko ajan 100% )

(muokattu aikaisempaa modeemin mallia, oli yhdistelmä parista jotka oli)
Ajoin tehdasasetukset ja otin uutena käyttöön. Ei vaikutusta. Boxin tiedoissa lukee kyllä selvästi että yhdistetty internettiin, osoitekin on oikea. Kun tuon boxin käynnistän niin näytön alaosassa lukee yhdistetty internettiin. Parin sekunnin päästä sitten yhteyttä ei saada, yritä hetken kuluttua uudelleen. Näitä hetkiä on sitten yritetty monta kertaa. Tämmöseltä rauhalliselta hämäläiseltä alkaa kohta hihat palaan.
Sama vika vaivaa edelleen.

Modeemi on Bewan A2100N ja bridged asetuksella. Siinä on kiinni ainoastaan tietokone ja digiboksi sekä satunnaisesti aina välillä yhdistän Galaxyllä ja Vieralla siihen wlanilla, mutta yleensä pois käytöstä.

Digiboksissa lukee että lähiverkko käytössä ja internet epäonnistui.

tikkako: "Ajoin tehdasasetukset ja otin uutena käyttöön. Ei vaikutusta."

 

Noista tehdasasetuksiin palautuksesta voi N7700 lootassa todeta, että sehän ei siis poista päivitystä vaan resetoi yksinkertaisesti vain valikon asetukset ja jättää siihen sen 6.0.05-78 version. Käytännössä joku maailman turhin tehdasasetuspalautus niin sanotusti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
fenderate kirjoitti:

Noista tehdasasetuksiin palautuksesta voi N7700 lootassa todeta, että sehän ei siis poista päivitystä vaan resetoi yksinkertaisesti vain valikon asetukset ja jättää siihen sen 6.0.05-78 version. Käytännössä joku maailman turhin tehdasasetuspalautus niin sanotusti.

Niin sen toiminnon nimi on tehdasasetustenpalautus ja paino sanalla asetukset. Eipä ole vielä tullut vastaan miltään valmistajalta laitetta , jossa se "resetti" tekisi jotakin muuta. Softaversion vaihto on aina eri asia.

No tässä tapauksessa Elisa voisi kyllä laittaa sen edellisen ja toimivan version jakoon halukkaille , niin toimisi boksi vähän paremmin. Samalla toki nuo Ylen HD-kanavat lakkaisivat toimimasta , mutta toimisi ainakin tallenteet.
Kun hain nuo antenni kanavat uudelleen, niin ylen kanavat jäi johonkin matkan varrelle. Kompuutterilla yle areena näyttää olympialaisia niin jotain pääsee katsomaan. Tämän viikon odotan jos ongelma selviäisi, mutta sen jälkeen pitää harkita kaupan purkua.
Kyllä, mutta ei auttanut
N7700 + A2100N

Tuossa kun muut sanoivat että NAT päällä internet pelaa, kokeilin eilen sitä eikä auttanut.

Nyt tänään sitten kokeilin vaihtaa digiboksin verkkokaapelin modeemin kakkosrööristä ykkösrööriin ja kas kummaa, nyt siinä on internet. Vaatii myös että NAT on päällä toimiakseen, kun ennen 6.0.05-78 päivitystä siinä oli internet ilman nattia modeemin kakkosrööristä.

Tuo päivitys on siis todella viallinen tässä mielessä.
Käyttäjätaso 6
mr2 kirjoitti:

tikkako,

mulla oli just tuontyyppinen ongelma Bewan  A2100 modeemin kanssa aikaisemmin (eli lisäkanavat ei näkyneet kuin satunnaisesti modeemin (ja joskus boksin) resetoimisen jälkeen ja jonkun aikaa)  Nyt Zyxelillä ei mitään ongelmia.

(paitsi ilm. ao. VMG3326-D20A_Elisa1_AAII0D1 modeemin firmwaressa joku pieni memory leak kun pikku hiljaa syö muistin ja joskus jää ilm. johonkin ihme looppiin ja CPU usage koko ajan 100% )

(muokattu aikaisempaa modeemin mallia, oli yhdistelmä parista jotka oli)


Päivitin sinulle tuohon uusimman firmiksen, joka on  VMG3326-D20A_Elisa1_AAII1D0. :)
Aamulla avasin viihteen ja nettiyhteys  toimi. En tiedä oliko merkitystä sillä että eilen olin yhteydessä tekniseen tukeen   ja selitin mitä boxin päivitys toi tai vei mennessään. Nyt sitten sormet ja varpaat ristissä että toimii jatkossakin. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
papparainen kirjoitti:
fenderate kirjoitti:
Noniin eli päivitys joka tuli on v 6.0.05-78

Tuon kun asensi niin ei enää yhdistä internettiin.

Lähiverkko toimii N7700 lootalla noin muuten.

Kiitos Elisa. Tämä on taattua Elisa-laatua eli päivitys tuli boksiin , mutta boksin netti lakkasi toimimasta. Eipä ole mitään iloa noista Ylen HD-kanavista , kun boksi ei saa niihin yhteyttä.

PS. Olisikohan tämän päivityksen voinut testata vähän paremmin ennen jakeluun laittoa?

No juu, on nyt "hienot" uudet testitavat, niin jääpi näitä lapsuksia näköjään entistä enempi. :smileyrolleyes:

VIP'piläiset ennen uhrautuivat kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta, vaan toista siis nyt. :smileycry:
Käyttäjätaso 2
Eikai tässä muusta ole kyse kuin siitä että 7700 -luxusboxi kadottaa nettiyhteyden (myös Ethernet-yhteyden), jolloin se pitää manuaalisesti käydä uudestaan aktivoimassa asetuksista. Minulla ei tätä ongelmaa enää ole esiintynyt kun siirryin käyttämään SAunalahden ADSL-liittymän tilalla Soneran LTE_yhteyttä  (Sierra 4G Mifi  ja kotitelakka sekä ethernetpiuha).

SAunalahden ADSL tai tuo Wippies -ADSL-päätelaite tuottavat niin heikkotasoissa nettiyhteyttä ettei se riitä Elisa Viihde-käyttöön. Tosin teknisen tuen mukaan Elisan piuhan nopeuden pitäisi olla 10.4 mbps aina päätelaitteeseen saakka, eli ongelma voi olla ADSL-laitteessa. Onko ELisan oma valkoinen ADSL-päätelaite kenties hieman varmatoimisempi?
strong kirjoitti:
Eikai tässä muusta ole kyse kuin siitä että 7700 -luxusboxi kadottaa nettiyhteyden (myös Ethernet-yhteyden), jolloin se pitää manuaalisesti käydä uudestaan aktivoimassa asetuksista. Minulla ei tätä ongelmaa enää ole esiintynyt kun siirryin käyttämään SAunalahden ADSL-liittymän tilalla Soneran LTE_yhteyttä  (Sierra 4G Mifi  ja kotitelakka sekä ethernetpiuha).

SAunalahden ADSL tai tuo Wippies -ADSL-päätelaite tuottavat niin heikkotasoissa nettiyhteyttä ettei se riitä Elisa Viihde-käyttöön. Tosin teknisen tuen mukaan Elisan piuhan nopeuden pitäisi olla 10.4 mbps aina päätelaitteeseen saakka, eli ongelma voi olla ADSL-laitteessa. Onko ELisan oma valkoinen ADSL-päätelaite kenties hieman varmatoimisempi?

Kysehän on siitä, ettei sitä yhteyttä saa ollenkaan muodostettua mistään osalla asiakkaista nimenomaan sillatulla yhteydellä.;)
Nyt näyttäisi sillattu yhteys (bridged ip) pelaavan. Liekö huhtikuun päivitys korjannut ?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Aivan kuten fenderate aavisti, Netgem N7700:n uudessa ohjelmistoversiossa on korjattu yhteysongelmat modeemin ollessa sillattuna. Boksi saa siis yhteyden sillatun yhteyden heti päivityksen jälkeen.

Osallistu keskusteluun