N7700 - uusi käyttis sekoilee

  • 28 huhtikuu 2016
  • 2 kommenttia
  • 226 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Onko uudessa N7700-käyttiksessä mahdollisesti bugi, vai onko boxissani vikaa?

Uudessa käyttiksessä ei ole enää suosikkikanavalistaa. Sen on korvannut mahdollisuus piilottaa valittuja kanavia ja kanavapaikojen järjestäminen haluamaansa järjestykseen. Kanavien piilottaminen on aikaa vievää tympäisevää puuhaa, kun jokaisen piilotettavan kanavan kohdalle pitää erikseen merkitä "lukon kuva". Tämän jälkeen pitää järjestää näkyviin jätetyt kanavat toisessa näytössä. (Se miksi tässä näytössä edelleen näkyvät myös kaikki jo piilotetut kanavat on minulle mysteeri, koska en ymmärrä miiksi joku haluaisi järjestellä myös piilotettuja kanavia.)

Kun on jaksanut tämän rumban käydä läpi, uusi käyttis on edellistä mukavampi käyttää ja tarjoaa paljon hyviä uusia ominaisuuksia.

Näin homma toimi noin viikon.

Eilen, kun avasin boxin, asiat olivat kuitenkin toisin. En tiedä johtuiko siitä, että en "normaalisti" painanut kahta kertaa "OK"-näppäintä saadakseni ruudun täyttävän kanavakuvan, vaan painoin sen sijaan suoraan kanavapaikan numeroa. Jos syy oli tässä, käyttiksessä on paha bugi.

Painoin siis numeroa 2, johon olin järjestänyt "YLE2HD"-kanavan (joka oli toiminut hyvin noin viikon). Kuvaan tulee musta ruutu ja ilmoitus "Kanavaa ei voi näyttää". Selaillessani kanavia, paljastui, että suurin osa kanavista olivat pimeinä (teksti "Kanavaa ei voi näyttää").

Jatkoin "TV:ssä nyt" näkymään, josta selvisi, että aikaisemmin piilottamani kanavat olivat ilmestyneet takaisin, lisäksi kanavien järjestys oli jotain ihan muuta kuin mihin olin ne järjestänyt.

Huokaisin ja ryhdyin piilottamaan ja järjestämään kanavia uudestaan. Nyt paljastui, että kaikkia kanavia ei enää löytynyt kanavaluettelosta. Esim. CNN oli kadonnut kokonaan. Lisäksi kanavaluettelossa YLEn HD-kanavien nimistä HD-merkintä oli kadonnut (kun annoin niille uuden kanavapaikkanumeron, nimikin muuttui taas oikeaksi).

Tämän umpisolmun johdosta oli pakko palauttaa tehdasasetukset, hakea kanavat uudestaan ja aloittaa kanavien piilottaminen ja järjestäminen uudestaan. Noin tunti siihen meni piilottaa toistasataa kanavaa ja järjestää muut haluamaansa järjestykseen. Tämän jälkeen kaikki toimi taas kuin ennen.

Tämä herättää kysymyksiä:

Miksi piilottamani kanavat ilmestyivät taas näkyviin? Miksi kanavien järjestys muuttui? Miksi osa kanavista katosi kokonaan?

Onko käyttiksessä vika, joka aiheuttaa vastaavanlaisen ilmiön vähän väliä. Onko muille käynyt samalla lailla? Vaikuttiko virheeseen se, että valitsin kanavan numeronäppäimellä? ..vai onko digiboxissani vikaa.

Kiitollinen neuvoista ja vastauksista.

(Digiboxi N7700 Elisan ethernetverkossa ja yleisessä antenniverkossa, adsl-purkki Zyxel P661)

2 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Mulla teki samat temput. Kaikki piti järjestää uudelleen.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Havaittu samanlainen tilanne täällä. Luulisin että mahdollisia syitä on automaattinen kanavien haku, eli kun muutoksia kanavaluettelossa niin nollautuu piilotukset ym. Taikka sitten jonkilainen päivitys tai sitten voi olla tietenkin bugikin.

Osallistu keskusteluun