Netflix 4k värit pielessä

  • 19 marraskuu 2019
  • 14 kommenttia
  • 1009 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 2 kommenttia


Tuli tilattua Viihde Premium, mutta ainoa 4K lähde, eli Netflix ei pelitä. Kun boksin asetuksista säätää resoluution 4K:lle, Netflixin punainen muuttuu oranssiksi ja kaikki värit haalistuvat. Mikäli boksin pitää Full HD:llä, toimii Netflix hyvin, mutta ilman 4K:ta. Sama vika eri HDMI-johdoilla. Mistä vika voisi johtua?

vian huomaa hyvin Netflixin logosta jonka pitäisi olla punainen.

 


14 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Kiitos ilmoituksesta, selvitämme asiaa. Ei ole kyseistä ongelmaa aikaisemmin tullut vastaan.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Olisi pari tarkentavaa kysymystä:

  • Mikä 4K-asetus sinulla on boksista käytössä?
  • TV:n malli?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Pystytkö kytkemään televisiosta HDR:n päälle/pois ainakin testimielessä?

Kiitos nopeasta vastauksesta. 

Philips 75PUS6754 75" Smart 4K Ultra HD LED -televisio

Koitin kaikilla 4K asetuksilla ja lopputulos oli aina sama. Ilmeisesti 50hz olisi oikea. 
Pitääpä testata tuo hdr, saako sen pois. 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Todennäköisesti televisiossa on omat säädöt 4K kuvalle kuin 1080p kuvalle (ja jokaiselle inputille myös) Mahdollisesti jopa 4k hdr kuvalle eri säädöt kuin 4k.

Lähtisin näistä katsomaan tätä, että on oikeat (väri)asetukset (kuvatila, lämpö ym. jne...)

Onko tähän löytynyt jo ratkaisua? Itselläni sama väriongelma samalla televisiolla. Television oman netflixin kuvan värit ovat erittäin hyvät ja kaikki säädöt ovat täsmälleen samat, kuin elisa viihteessä. 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Tätä ei edelleenkään ole tullut vastaan kuin tuolla televisiolla. Ratkaisua ei ole löytynyt.

Sama vika minulla 49PUS6803 televisiolla! Kaikki värit haalistuu, etenkin punaiset. Ei ole paljoa iloa 4k digiboksista kun värien takia pitää käyttää silti HD:na. HDR asetus ei vaikuta asiaan. Netflixistä HDR lähetysten väri on parempi. Ongelmana on boxin tuottama tavallinen 4k-kuva. Virkistystaajuuden vaihto ei myöskään vaikuta. Vain resoluution laslu HD:hen. Värejä ei saa kohdilleen TV:n kuvasäädöillä. Muista 4k lähteistä TV toistaa värit oikein!

TV ilmoittaa boxin HD signaalin väriavaruudeksi BT.709 kun taas UHD tasolla käytössä on BT.2020 väriavaruus. Miksi värimääritys on eri 4k vs HD? Tuo voisi olla syynä haaleisiin väreihin UHD:lla!? Olisi varmaan korjattavissakin??

oiskohan näistä mitään apua ? https://tekniikanmaailma.fi/tm-opas-nain-saadat-tv-kuvan-luonnolliseksi/

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

4K:lla Netflixillä käytetään HDR-väriavaruutta jos tuettu. Ilmeisesti noilla Philipseillä tuossa jotain yhteensopivuusongelmaa. Saako HDR:n pois päältä televisiosta?

HDR-kuvassa värit ovat siis hyvät. Vikaa ei ole HDRn kanssa!! Ongelma värien kanssa tulee kun boxin kautta katsoo 4k-kuvaa ilman HDR:ää, esim. Jo boxin omat valikot ja boxin 4k-muotoon skaalaamat TV-lähetykset. Näissä tiloissa kysymäsi TV:n HDR ei ole päällä! Olen tarkistanut asian. Myös nuo yllä mainitsemani eri värimääritykset koskevat perus 4k tilaa, jossa HDR ei ole päällä. Koska kumpikin on ilman HDRää, niin minusta väriavaruudet pitäisi olla samat?? Muilla lähteillä värit siis toimivat ja myös boxissa HDRn kanssa esim. Netflixissä.

Millaisella Bitratella Netflixin 2160p tulee?

Onko maksimi 15.25Mbit/s vai heikempi 11Mbit tai jopa 9 tai 7 Mb.

 

TVn infonapista näkee TVn oman Netflix-sovelluksen tilan ja Elisan kaukosäätimen infonapista Boksin kautta tulevan infon.

(huom. Netflix alentaa Bitratea Euroopassa, mutta nämä yllä olevat ongelmat ovat olleet jo ennen sitä).

7Megasen ja 15Megasen 4K:n välillä tapahtuu signaalissa selkeitä eroja.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Tähän olisi nyt mahdollinen korjaus olemassa, halukkaat voivat sitä testata. Laitathan asiakasnumerosi tietoihisi, jotta voimme laittaa korjauksen boksillesi.

Osallistu keskusteluun