Kysymys

Netgem 7700 boksin puutteet ja bugitNäytä ensimmäinen kirjoitus

425 kommenttia

Mikse tallennekansioita ei saa suojattua pin koodilla kuten aiemmin??? Suojaus  näkyy esim ipad sovelluksessa mutta ei boksin tallennevalikossa??? Tärkeä ominaisuus!

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Tuosta on laitettu palautetta eteenpäin, että muutettaisiin :)

 • Tällä hetkellä ei tosiaan ole tuota PIN-koodisuojausta. Toiveet myös tuosta kuultu, mutta tällä hetkellä ei muutoksia tuohon ole tiedossa 🙂
 • Käyttäjätaso 3
  Kawai kirjoitti:
  Meillä on tämä Netgem 7700 ollut vasta kuukauden/pari. Varsin hyvin tuntuu toimivan, vaikka välillä jää kaipaamaan ajansiirtoa.

  Yksi ominaisuus siinä silti on: Kun boksi on ollut pidempään pois päältä ja sen käynnistää, muuttuu boksin valo kyllä vihreäksi, mutta vilkkuu sitten hetken ja menee lopulta takaisin punaiseksi = pois päältä. Kun yrittää sitten uudestaan, käynnistyy boksi nopeasti ja toimii moitteetta.

  Onko muillakin samaa ja onko siihen jotakin poppakonstia, jolla se korjaantuisi? Boksi on yhdistetty nettiin langattomasti.

  -K-

  Sama täällä, toiminut ihan hyvin langattomasti tuon pari kuukautta (ei ole tarvinnut resetoida eikä ole kaatunut kertaakaan päivityksen jälkeen) ja ainoa selkeä vika on tuo (kylmä)käynnistyksen epäluotettavuus.

  Käynnistys onnistuu varmimmin kerralla, kun TV:stä valitsee oikean HDMI-tulon ennenkuin vihreä valo vilkkuu (eli n. 20 sekunnin kuluessa tilasta, jossa ei pala mikään valo). Ainakin minulla käynnistys päätyy muuten punaiseen valoon (eli on käynnistettävä toisen kerran, jolloin käynnistyy muutamassa sekunnissa). Ja poikkeus vahvistaa säännön eli joskus käy juuri päinvastoin, yleensä kuitenkin kuten kuvasin edellä. Ja ennen softapäivitystä tilanne oli päinvastoin eli TV:n piti olla kiinni kun käynnisti boksia.

  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +2
  Lienee liittyvän tuohon virransäästöongelmaan. Omassa boksissa on sama ongelma. Jos se siitä joskus käynnistyy niin jumiutuu noin puolen minuutin päästä ja silloin se pitää sammuttaa uudelleen.

  Käyttäjätaso 2
  Täytyy käynnistäessä kokeilla tuota TV:n oikean HDMI-kanavan päällelaittoa ennen digiboxia. Meillä on jouduttu jatkuvasti laittamaan kiinni laitteita vuorotellen, että saisi mitään kuvaa aikaan. Antenniongelma on edelleen. Mitkään resetoinnit eivät auta (kuva pikselimössöä). Oli pakko siirtää antennikaapeli suoraan televisioon. Siitä seuraa se, että joutuu etsimään vahvistimelle uuden asetuksen, että saa äänet kuuluviin muualtakin kuin telkkarista.

  Edelleen tuo huvittava piirre on tallenteen käynnistyksessä. Joka kerta alussa pysähtyy digiboxi hetkeksi ja jatkaa sitten. Samoin silloin, kun on hetkeksi pysäyttänyt tallenteen. Pysähdys on suunnilleen minuutin kaksi liikkeellelähdöstä. Ja ihan joka kerta. Tuota voisi Elisalla tutkia. Ihme on, jos sitä ei esiinny muilla.

  Täälläkin on esiintynyt tuota pätkimistä, mutta se on vähentynyt jostain syystä.

  Toinen ärsytys on WLAN salasanan "unohtuminen" boksin asetuksista. Boksi saattaa väläyttää käynnistyessään, että WLAN salasana on väärä eikä kirjaudu verkkoon. Kuitenkin kun asetuksista menee kirjautumaan, on salasana se ihan oikea.

  Käyttäjätaso 3
  jk1965 kirjoitti:
  Täälläkin on esiintynyt tuota pätkimistä, mutta se on vähentynyt jostain syystä.

  Toinen ärsytys on WLAN salasanan "unohtuminen" boksin asetuksista. Boksi saattaa väläyttää käynnistyessään, että WLAN salasana on väärä eikä kirjaudu verkkoon. Kuitenkin kun asetuksista menee kirjautumaan, on salasana se ihan oikea.

  Niinpä tuo näyttää joskus tökkivän HD-tallenteilla (WLAN-yhteys), viimeksi eilen illalla kuva jämähti muutaman kerran paikoilleen muutamaksi sekunniksi (mutta sitä latausanimaatiota ei näkynyt kertaakaan, joka oli outoa) ja hypähti sitten 1-2 sekuntia eteenpäin.

  SD-laadulla tuota ei minulla esiinny, joten purkki ei kai jostakin syystä saa puskuroitua tarpeeksi dataa eli kaista ei sitten ehkä ajoittain riitä. Minulle WLAN on ainoa vaihtoehto, joten tuon kanssa on elettävä. Käytän kiinteää kanavaa 11 (vapaana, alemmilla kanavilla ruuhkaa).

  Modeemille asti tulee kyllä yli 85 megaa joka tapauksessa, mutta tuo WLAN on se pullonkaula. Yritin tässä välllä käyttää 5 gigan WLAN taajuuksia ja sainkin yhteyden pelaamaan kerralla ja se toimikin muutaman päivän. Sitten viime viikolla yllättäen WLAN hyytyi kokonaan molemmilla taajuusalueilla (valot paloivat normaalisti) ja boottasin modeemin (toiminut useita viikkoja ongelmitta). Yhteydet kaikkiin laitteisiin tökkivät silti ja boottasin toisenkin kerran ja sain muut laitteet pelaamaan (yhdistyivät automaattisesti), mutta Netgem väitti, ettei verkkoyhteyttä ole tai yhdistäminen ei onnistu.

  Sain tapella tuon kanssa jonkin aikaa, koska Netgem ei suostunut ottamaan yhteyttä modeemiin millään tavalla (vaikka muut laitteet toimivat jo). Siinä tuli joku virheilmoitus vaikka salasana oli oikea ja kun yritin vaihdella 2,4 ja 5 gigan yhteyksien välillä, salasanaa sai näpytellä jatkuvasti uudelleen (se ei muistanut sitä millään). Useiden boksin uudelleenkäynnistysten (virtajohto irti) jälkeen yhteys lopulta syntyi 2,4 gigan taajuudella (ja salasana jäi muistiin; boksi vaatinee kunnollisen yhteyden muodostumisen ennenkuin salasana jemmataan talteen johonkin).

  Kun boksin asetuksista katsoi saatavilla olevia verkkoja, tuo 5 gigan verkko ei edes ollut näkyvillä listassa kuin satunnaisesti. Muutenkin verkkojen lista oli täysin erilainen eri kerroilla (paljon naapureiden verkkoja näkyvissä oman lisäksi, joillakin hetkillä näkyi vain pari kolme eli omat + lähin naapuri, muutaman sekunnin päästä taas kymmenkunta, mutta oma 5 giganen puuttui). Laitteita ei ole siirretty mihinkään ja yhteyden laatu on 97-100% silloin kun se toimii. Eli varsin outoa käyttäytymistä.

  Modeemin ja Netgemin resetoinnit saattaisivat auttaa tuossa jk1965 tapauksessa, jos yhteyksiä ei synny automaattisesti. PItäisi varmaan itsekin tehdä tuo, mutta sitten pitää taas "säätää" sitä sun tätä...

  Minulla on kanssa alkanut nyt parina päivänä olemaan outo bugi, että digiboxi ei löydä verkkoa. Väittää että ei ole yhdistetty vaikka onkin. Kun menee asetuksiin, niin siellä kaikki ok. Palaa takaisin, niin verkko löytyy - jos löytyy. Välillä saa repiä johtoja pari kertaa ennen kun uskoo.

  tietokoneella verkko on toiminut ihan ok. Eli modeemissa ei ole mitään vikaa.

  Muokk. Tämä verkosta putoaminen on alkanut olemaan aivan päivittäistä. Esim. Netflixissä tulee ilmoitus kesken elokuvan, että yhteys katkaistu. Ja sitten kun palaa tallenteisiin, niin siellä on että "vaaditaan verkkoyhteys ja näyttää siltä että laite ei ole yhteydessä internettiin."
  Tämä tuli eilen illalla kaksi kertaa vajaan tunnin sisään. Ei kiva.
  Revin johdot digiboxista ja laitoin uudelleen päälle. Sitten taas toimi.
  Tänään on odotettavissa samaa karuselliä.

  Mitä ne on Elisalla tehnyt kun tätä ei aikaisemmin ollut, kun nyt jotain viikko tai kaksi takaperin alkoi ? Ja ekaksi se oli harvemmin, nyt siis päivittäistä.

  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  perheellinen kirjoitti:
  Tumpeloko kirjoitti:
  1) Miksi osa tv-ohjelma valikon (Guide) ohjelmista on kirjoitettu mustalla tekstillä niin että niitä on lähes mahdotonta lukea siniseltä pohjalta?

  3) Oli suuri negatiivinen yllätys kun sain N7700 digiboxin että siinä on vain yksi antennipaikka (tms, terminologia ei ole hallussa) jonka takia tv-lähetysten katselu onnistuu ainoastaan digiboxin kautta. Aiemman digiboxin aikana tv'tä saattoi katsoa myös niin ettei Elisa Viihde ollut päällä. Tällä asialla on merkitystä sillon kun Elisa Viihde ei tomi.

  1) koska mustalla tekstillä olevat ohjelmat ovat jo esitettyjä eikä tietoja näin ollen ole tarkoitus edes katsoa. Tosin guiden jatkuva jähmettyminen kyllä varmistaa, ettei sinne tule vahingossakaan mentyä.

  3) Hanki antennijakaja (t-liitin, http://www.biltema.fi/fi/Toimisto---Tekniikka/Radio-ja-tv/Antennit/T-liitin-TV-2000033382/) ja vedät tuosta sitten boksille ja tv:lle omat kaapelit.

  Kiitos vastauksesta jonka  näin vasta  nyt.

  Guide/tv-ohjelmavalikko kysymyksessä tarkoitan kyllä ihan tulevia tv-ohjelmia. Esim  kun juuri nyt ktsn maanantai-illan ohjelmia niin minulla näkyy esim klo 1710  TV1 Tohtori Intiasta mustalla samoin 18:10 tv2 Docto Who, 18:30 MTV3 Emmerdale etc. Kun liikun nuolinäppäimellä ko ohjelman kohdalle niin tuo mustalla kirjoitettu tv-ohjelman nimi muuttuu valkoiseksi. Mutta kaikki muut ohelmat näkyvät valkoisella tekstillä kirjoitettuna. En ole keksinyt mtään logiikkaa. asialle.

  Kiitos myös Bilteman antennijakaja linkistä. Valitettavasti se ei vaan enää toimi.

  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
  Mustalla tekstillä olevat ohjelmanimet ohjelmaoppaassa korjaantuvat N7700 digiboksin seuraavassa softapäivityksessä.

  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
  Tumpeloko kirjoitti:Kiitos myös Bilteman antennijakaja linkistä. Valitettavasti se ei vaan enää toimi.Tässä toimiva linkki, ylimääräinen merkki lopusta pois: http://www.biltema.fi/fi/Toimisto---Tekniikka/Radio-ja-tv/Antennit/T-liitin-TV-2000033382/

  Käyttäjätaso 1
  Mulla kaatuu epg:ssä todella usein kanavia selatessa juuri antennikanava avan kohdalla. Ei mene siitä yli ja boksi buuttaa itsensä. Eibtee rärä joka kerta, ehkä noin 8/10. Ja ei, en kovin pienestä lähde laittaa tehdasasetuksia. Tai joku Elisalta tulee laittaa suosikkikanavat kohdilleen.
  Tätäkin juttua on varmaan jo käsitelty tällä palstalla, mutta laitan silti kysymyksen, kun en jaksa selata yli 40 sivua.

  Miksi 7700-digiboxin Vuokraamossa ei edelleenkään ole leffahakua, ja kuinka on mahdollista, että leffoja ei edelleenkään voi järjestää nimen mukaan?

  Olemme nimittäin useasti miettineet, mahtaisiko vuookraamossa olla jokin tietty leffa. Ja ainoa tapa sen selvittämiseksi on käydä netissä etsimässä sitä joko Viihteen nettisivuilta tai selvittää leffan julkaisuvuosi ja sitten selata boxista. Kun aina ei ole ihan heti selvää, mihin kategoriaan jokin draamakomediakauhuparodia kuuluu.

  Käyttäjätaso 5
  Kunniamerkki +3
  puumarko kirjoitti:

  Tätäkin juttua on varmaan jo käsitelty tällä palstalla, mutta laitan silti kysymyksen, kun en jaksa selata yli 40 sivua.

  Miksi 7700-digiboxin Vuokraamossa ei edelleenkään ole leffahakua, ja kuinka on mahdollista, että leffoja ei edelleenkään voi järjestää nimen mukaan?

  Olemme nimittäin useasti miettineet, mahtaisiko vuookraamossa olla jokin tietty leffa. Ja ainoa tapa sen selvittämiseksi on käydä netissä etsimässä sitä joko Viihteen nettisivuilta tai selvittää leffan julkaisuvuosi ja sitten selata boxista. Kun aina ei ole ihan heti selvää, mihin kategoriaan jokin draamakomediakauhuparodia kuuluu.


  Kävin kuule  kaikki Ideapajan ideat läpi, eikä siellä tätä oltu toivottu lainkaan (tai sitten olen puusilmä). Kirjoitahan ihmeessä toiveesi sinne!

  Viimeisen päivityksen jälkeen ilmaantunut sellainen ihmeellisyys, että boksi boottailee välillä itsekseen sekä joskus tallennuksiin mennessä ei näytä tallenteita eikä kansioita, koko ruutu on sinisenä, johdon irrotus auttaa mutta onhan tuo nyt silti sangen...syvältä.
  Ja joo, yhteys boksiin piuhalla, on bootittu ja resetoitu sekä modeemi että boksi, ei hyödytä.
  Käyttäjätaso 1
  Mistä tuo epg:n kaatuminen aina juuri ava:n kohdalla voi johtua? Ärsyttää aivan... Jumalattomasti.
  Täällä olikin aktiivisempi ketju,  niin laitetaan tänne. 

  Onnistuuko suosikkikanavalistan muokkaaminen jotenkin,  eli esim. uusien kanavien lisääminen listaan ja vanhojen poistaminen? Loin kanavalistan nopeasti ja ajattelin muokata myöhemmin,  mutta en tiedä miten. Ja järjestystä ei ilmeisesti voi muuttaa? Antennikaapeli olisi mukava saada myös telkkariin,  vaikka tämä boksi onkin ihan siedettävä käyttää Paceen verrattuna. 

  Onhan näitä muitakin. Miksi lapsilukkoa ei saa kokonaan pois päältä? 

  jarvijo kirjoitti:
  Täällä olikin aktiivisempi ketju,  niin laitetaan tänne. 

  Onnistuuko suosikkikanavalistan muokkaaminen jotenkin,  eli esim. uusien kanavien lisääminen listaan ja vanhojen poistaminen? Loin kanavalistan nopeasti ja ajattelin muokata myöhemmin,  mutta en tiedä miten. Ja järjestystä ei ilmeisesti voi muuttaa? Antennikaapeli olisi mukava saada myös telkkariin,  vaikka tämä boksi onkin ihan siedettävä käyttää Paceen verrattuna. 

  Voi olla että olet saanut jo vastauksen jostain muualta tai keksinyt tämän ratkaisun jo itse, kuitenkaan koska kukaan ei täällä ole ottanut asiaan kantaa, niin ajattelin kirjoittaa.
  Suosikkikanavalistausta voi muokata Netgemillä, kun menet siitä alkuruletista (mitä nimitystä tuosta pitäisi käyttää?) asetuksiin. (lienee toisis viimeinen kohta). Sieltä valitset kolmannen välisivun, missä pääotsikkona lukee "automaattinen kanavahaku". valitse nuolella kohta "muokkaa suosikkikanavahakua". Sieltä saa valittua suosikkikanavat päälle ja pois.

  Sitten kaukosäätimen punaisella napilla televisiokanava katselunnäymässä voi valita suosikkikanavan päälle tai pois päältä.

  jarvijo kirjoitti:
  Onhan näitä muitakin. Miksi lapsilukkoa ei saa kokonaan pois päältä? 

  Tuon minäkin haluaisin tietää.

  Joo, boksi buuttailee, tallenteet ovat useimmin vain sininen ruutu, tarvii IVO-resetin. Hermot menee oikeasti. Kun buutti sattuu netflixin aikana, netflixin palautus saattaa kestää tunteja, siihen ei auta muukuin aika, no ehkä tehdas asetukset kun siihen menee aikaa.

  Juu, netti toimii muuten, kiitos kysymästä 🙂
  Kun haluan siirtää yle teema/fem kanavapaikalle viisi, niin sinne tulee alfa tv. Kun siirrän sen paikalle kuusi tulee oikea eli teema/fem. Haluan sen sinne kanavapaikalle viisi. Miten?


  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki
  Kun haluan siirtää yle teema/fem kanavapaikalle viisi, niin sinne tulee alfa tv. Kun siirrän sen paikalle kuusi tulee oikea eli teema/fem. Haluan sen sinne kanavapaikalle viisi. Miten?
  Mene kanavan kohdalle jonka haluat siirtää paina ok ja valitse kanavapaikka numeronäppäimillä jonne haluat kanava siirtää ja paina ok.

  Jos ei auta niin kannattaa palauttaa tehdasasetukset.
  Juuri niin teinkin ja paikalle tulee kuitenkin jokin muu kuin haluan(alfa) tilalle. Eli
  kanava jonka halusin siirtää on teema/fem, painan sen kohdalla ok ja menen kanava-
  paikalle viisi niin siihen tulee alfa. Kuutospaikalle taas teema/fem menee, kuten kuvista näkee.
  Ei viittis palauttaa niitä, kun sitten taas on hirvee duuni säätää kaikki niinkuin ne
  ovat itselle hyvät.

  Kyllä nyky tekniikka kyllä on paskaa kun kaikkia laitteita pitää buuttailla koko ajan.

  Vois toi elisakin panosta myös laatuun.

  Osallistu keskusteluun