Kysymys

Netgem 7700 ja YLE-HD-lähetysten äänitaso

 • 14 syyskuu 2015
 • 11 kommenttia
 • 1266 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Onko vika yleinen vaiko vain omassani?

YLE1 HD-kanavalta Viihteellä tallennetun  ( etenkin suomalaisen) ohjelman äänitaso on kelvoton. Milään käytettävissä olevalla opilla ei ääntä saa tulemaan kunnolla ulos TV:stä.

Mistä moinen johtuu?

Eikö Netgem osaa käsitellä ylen ääniraitaa?

Muut kanavat ja tallennukset kuuluvat normaalisti, joten omissa laitteissani ei liene vikaa.

Ennen pätki teksti ja nyt pätkii ääni... Mitäköhän seuraavaksi saammekaan verorahoillamme? Siis YLE:ltä.

11 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Onko kaikilla Yle 1 HD -kanavien tallenteissa, vaiko uusissa? 🙂 Onko sama äänitaso, jos katsot elisaviihde.fi -sivustolla tai sovelluksella tallennetta? 🙂
 • Käyttäjätaso 3
  Ongelma tulee, kun katsoo tallenteita Elisa Viihteestä. Suora katselu on parempaa äänen suhteen.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +1
  Testasin muutamalla tallenteella. Esim. Ylen uusi kotimainen sarja "pintaa syvemmältä" tallennettuna, niin äänitaso on alhainen verrattuna muiden kanavien tallenteisiin. Äänitaso ongelmaa vain digiboxilla katseltuna.
  Käyttäjätaso 3
  Samassa ohjelmassa ongelmani korostui.

  Mistä mahtaa johtua?

  Toinen mysteeri on, kun kanavan vaihtaa 511:lle, kestää monta sekuntia ennen kuin mitään ääntä kuuluu???
  Käyttäjätaso 3
  Huomaisin saman ongelman juuri tuon saman tallenteen kohdalla viimeisimmän jakson kohdalla. TV:stä saa kääntää äänen 1,5 kertaiseksi tavalliseen verrattuna, että tuon äänen kuulisi (7700 volyymit täysillä).

  Elisan kaapelissa on muutenkin selvä tasoero YLEn SD- ja HD-kanavien äänessä, mutta sen on saanut korjattua TV:n asetuksista eli olen voinut tähän asti vaihtaa TV:ssä kanavia vapaasti ilman, että äänentaso muuttuu, mukaanlukien HDMI:n kautta liitetty tallentava ikivanha boksini.

  Tätä Elisan tämän tallenteen tasoeroa ei voi korjata samalla tavalla, jos tarkoitus on katsoa myös suorana jotakin tuon viihdeboksin kautta, eikä itse asiassa TV:n HDMI liitännän äänen säätövara edes näytä riittävän tasoittamaan tuota eroa. Olen uusi käyttäjä eikä minulla ole vielä kokemusta muista tallenteista.
  Käyttäjätaso 3
  YLEn HD-kanavat on Netgemillä ihan tuskaa. Kaikki suorat lähetykset tökkii minkä kerkeää, oikein kiva, kun telkkarista tulee katsottua melkeinpä vain urheilua. Ongelmia ollut niin kauan kuin tuo boxi on ollut taloudessa eikä niitä vaan saada kuntoon. Ja kyllä, on piuhalla kiinni ja muut HD-kanavat toimii samaan aikaan ja sitä rataa, vika on joko Elisan päässä tai boxissa.
  Samaa vikaa Rahikaisella. YLE:n kanavilla ääni on surkea ja nupit pitää kääntää kaakkoon, että sohvalle saakka kuulee pihausatkaan. Muilla kanavilla vastaavaa ongelmaa ei ole. Ongelmia tulee, kun vaihtaa YLE:ltä muille kanaville, niin meinaa tulla löysät housuun, kun telkkari huutaa täpöllä.
  Käyttäjätaso 2
  Ylen kanavien äänitaso on noin 50 % muiden kanavien äänitasosta. Jatkuvaa nupinvääntöä, ple. Ei tällaista tule hyväksyä. Lähetän Elisalle kirjallisen reklamaation, olen tehnyt sopimuksen niin, että laite toimii moitteetta. Ellei ongelmaa saada poistettua viikon sisällä, minulla on oikeus, ja tulen sen myös toteuttamaan, irtisanoa määräaikainen sopimus välittömästi.
  Käyttäjätaso 2
  Ongelma taitaa olla Dolby Digital -äänissä, jotka Elisa miksaa päin p*tä monikanavaäänet tuhotessaan.
  Käyttäjätaso 2
  Näin näyttää olevan. Sain asiakaspalvelusta seuraavan vastauksen:
  ...................................
  kiitos viestistäsi.

  Muun muassa Ylen HD-kanavilla äänikoodaus on toteutettu Dolby Digital -tekniikalla, ja tämä toteutus aiheuttaa sen että äänenvoimakkuuden taso on erilainen peruskanavalla. SD-kanavilla ei käytetä samaa äänikoodaustekniikkaa. Tämän ollessa palvelun ominaisuus perustetta irtisanomiseen ei valitettavasti ole.

  ...................................
  Tämä ei tietenkään tyydytä minua, katson casen loppuun. Eli haluan tietää, mitä asiakkaille saa myydä ilman vastuuta tekniikan toimimattomuudesta. Kuluttaja-asiamies saa ottaa kantaa seuraavaksi.

  Näin vastasin asiakaspalveluun:
  Millä tekniikalla on toteutettu muiden, kuin Yle HD-kanavien äänikoodaus (Esim Viasat Jääkiekko HD). Niillähän tätä ongelmaa ei ole, eikä myöskään DNA:n Yle HD-kanavilla ole tätä ongelmaa?

  Vastauksenne ei tyydytä lainkaan.

  Katsotaan.
  Käyttäjätaso 3
  Testasin taas tuota ääni ongelmaa jälleen kerran. Ylen HD kanavilla kanavapaikoilla 21-27 DNA:n kaapeliverkossa ei ole mitään ongelmaa. Elisan YLE HD kanavapaikoilla 511-517 ääni kuuluu selvästi hiljempaa ja Ylen HD tallennuksissa äänen voimakkuusero tuntuu olevan vielä suurempi.
  Eikö Elisa saa tätä nyt mitenkään korjattua?

  Osallistu keskusteluun