Vastattu

Netgem 7700 valmiustila fiksummaksi, autosleep kokonaan pois?

  • 28 maaliskuu 2016
  • 8 kommenttia
  • 670 katselukerrat

Käyttäjätaso 4
Pari kysymystä:
1) Voisiko Netgem 7700:n valmiustilan saada fiksummaksi? Boksi voisi pitää itsensä verkossa, mutta ohjelmastriimi olisi seis. Nyt boksin käynnistäminen kestää sen 30s ja boksi käynnistyy typerästi valikkoon, ei suoraan ohjelmaan.
2) Voisiko digiboksin autosleepin saada kokonaan pois päältä? (Jotkut voi haluta pitää vaikkapa
uutiskanavan aina näkyvillä jossain monitorissa)
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Urhokas 28 huhtikuu 2016, 13:25

1. Nopeampaa heräämistä digiboksilla testaillaan paraikaa ja se todennäköisesti tulee myöhemmin käyttöön asiakkaille. Aikataulu on kuitenkin tässä vaiheessa vielä avoin. Valikkoon avautuminen on tarkoituksellista ja se toistaiseksi tulee pysymään.
2. Eu:n laki määrittelee, että laitteiden pitää mennä automaattisesti valmiustilaan. Asiakas voi itse sitä säätää digiboksin asetuksista 1-8 tunnin välille (Asetukset > Lisäasetukset > Aika ennen valmiustilaan siirtymistä). Tähän ei ole toistaiseksi tulossa muutosta.
Katso alkuperäinen viesti

8 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kiitos palautteesta. 🙂 Välitin palautteen eteenpäin. Mulla ei ole tietoa onko näihin tulossa muutosta joskus, mutta laitoin kysymystä tästä ja palataan asiaan kun saadaan vastausta. 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
1. Nopeampaa heräämistä digiboksilla testaillaan paraikaa ja se todennäköisesti tulee myöhemmin käyttöön asiakkaille. Aikataulu on kuitenkin tässä vaiheessa vielä avoin. Valikkoon avautuminen on tarkoituksellista ja se toistaiseksi tulee pysymään.
2. Eu:n laki määrittelee, että laitteiden pitää mennä automaattisesti valmiustilaan. Asiakas voi itse sitä säätää digiboksin asetuksista 1-8 tunnin välille (Asetukset > Lisäasetukset > Aika ennen valmiustilaan siirtymistä). Tähän ei ole toistaiseksi tulossa muutosta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
@Urhokas: EU ei määrää, etteikö saisi olla vaihtoehtoa Ei koskaan, kunhan on muitakin vaihtoehtoja tarjolla. Tuo on mielestäni kehno selitys.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Mikähän kumma siinä on, että pitää ihan periaatteen vuoksi taistella palvelun käyttäjien toiveita vastaan?
Aivan hyvin oletuksena vehje voi käynnistyä valikkoon, jos se koodarin mielestä on niin tärkeää ja kaunista, mutta miksi vimpaimessa ei voisi olla valittavissa käynnistymistä viimeiselle TV-kanavalle, joka on ainakin meillä boksin pääasiallinen käyttötarkoitus, jollain muulla se toki voi olla valikon tuijottelu.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kävin tässä vielä penkomassa EU:n valtavaa dokumenttiarkistoa. Luulen, että tämä "Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2005/32/EY täytäntöönpanosta kotitalouksissa ja toimistoissa käytettävien sähkö- ja elektroniikkalaitteiden lepovirtakulutuksen ekologista suunnittelua koskevien vaatimusten osalta" on se säädös, jonka taakse tässä koetetaan vetäytyä. Joten katsotaanpa, mitä se tarkalleen ottaen sanoo.


Kun laitteessa ei ole päätoiminto aktivoituna tai kun yksi tai useampi muu energiaa käyttävä tuote ei ole riippuvainen laitteen toiminnoista, laitteessa on oltava, lukuun ottamatta tilanteita, joissa vaatimus ei ole perusteltu laitteen käyttötarkoituksen vuoksi, tehonhallintatoiminto tai vastaava, joka siirtää laitteen sen tarkoitetun käyttötarkoituksen kannalta asianmukaisen lyhyimmän mahdollisen ajan kuluttua automaattisesti

valmiustilaan, tai

pois päältä -tilaan, taikka

muuhun tilaan, jossa pois päältä -tilalle ja/tai valmiustilalle asetetut voimassa olevat tehonkulutusvaatimukset eivät ylity, kun laite on kytkettynä verkkovirtalähteeseen. Tehonhallintatoiminto on oltava aktivoituna ennen laitteen toimitusta.


Edes rivien välistä en löydä vaatimusta siitä, etteikö käyttäjä saisi ottaa tuota asetusta halutessaan pois. Se riittää, että asetus on oletuksena päällä.

Toinen asiaa liippaava säädös on "Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2005/32/EY täytäntöön panemisesta perusdigisovitinten ekologista suunnittelua koskevien vaatimusten osalta", mutta on vähän kiikun-kaakun, lasketaanko verkkotallennukseen perustuva digisovitin "perusdigisovittimeksi". Eniveiskis, tällaiset ovat vaatimukset:


Vuoden kuluttua tämän asetuksen voimaantulosta perusdigisovittimissa on oltava automaattinen valmiustilatoiminto tai vastaava toiminto, jolla on seuraavat ominaisuudet:

perusdigisovitin siirtyy aktiivisesta toimintatilasta valmiustilaan alle 3 tunnin kuluttua viimeisestä käyttäjän laitteen aktiivisessa toimintatilassa suorittamasta toimenpiteestä ja/tai kanavanvaihdosta ja antaa tätä koskevan varoituksen 2 minuuttia ennen valmiustilaan siirtymistä;

automaattinen valmiustilatoiminto on oletusarvoisesti käytössä.

Ei taaskaan mitään siitä, etteikö asetusta voisi halutessaan ottaa pois päältä.

Lähteet : http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/HTML/?uri=CELEX:32008R1275&qid=1461851980041&from=FI ja http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/HTML/?uri=CELEX:32009R0107&qid=1461851980041&from=FI
>"Valikkoon avautuminen on tarkoituksellista ja se toistaiseksi tulee pysymään."

Mikä on perustelu tälle järjettömälle asialle? Ei voi olla koska se vain nyt on niin tehty niin piste.

Tällä hetkellä kun ei toimi edes tuo laitteen käynnistyminen kunnolla, vaan jää punaiseksi palamaan ledi laitteessa ja pitää uudelleen painella käyntiin 1-3 kertaa(Asiasta on useita viestejä täälläkin). Tämän lisäksi pitää nykyään painaa sitten vielä 2 kertaa valikossa OK. Toisin sanoen jos haluaa katsoa TV:tä pitää painella 5 kertaa kaukosäädintä!!! Onko tämä mielestänne hyvän laitteen toiminta tapa?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
@njake: Annoin samasta asiasta palautetta jo tuon uuden käyttöliittymän suljetun betatestin alkuvaiheessa. Mitään vastausta ei silloinkaan annettu. Käytettävyyden kannalta typerä ratkaisu, etenkin kun valikkorakastajia varten voitaisiin tehdä yksinkertainen Käynnisty suoraan viimeisimpään TV-kanavaan -valinta asetuksiin. Oletuksena asetus olisi pois päältä, mutta halutessaan sen saisi sieltä ruksia käyttöön.
Käyttäjätaso 4
Veikkaisin että tuo käynnistyminen valikkoon halutaan pitää tuollaisena hyvin yksinkertaisesta syystä:

Elisan "palvelumuotoilijat" ovat todenneet että pitää olla mahdollista myydä aina laitteen käynnistyessä juttuja. Veikkaisin että TV-kanavat eivät tykkäisi jos heidän ohjelmansa päälle ryhtyisi Elisa mainostamaan muita tahi jopa omia ohjelmasisältöjään. Siispä ainoa Viihteen "markkinointipaikka" on käynnistyshetkellä oleva valikko.

Jos nämä palvelumuotoilijat samalla kuvittelevat, että poistamalla suosikkikanavalista saadaan myytyä lisää kanavia, erehtyvät kummasti. Tuolla tempulla saadaan kohta entisiä asiakkaita.

Osallistu keskusteluun