Netgem kaukosäätimen toimintasäde

  • 30 tammikuu 2017
  • 22 kommenttia
  • 1043 katselukerrat

Miksi hel****ssä Netgem-boxin säätimen toimintasäde on aivan über kapea? Säädin täytyy olla suunnattuna 100% kohtisuoraan boxiin, ei anna asteenkaan muutosta. Ja juu, ei johdu paristojen heikosta virrasta. On vaihdettu nekin.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä sitä voi kommentoida.

22 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Miten digiboksi on sijoiteltu? Ideaali sijoituspaikka olisi vapaassa, ei liian ahtaassa tilassa ja kaukosäätimen kanssa samalla korkeudella. Uudelleenasettelulla ja testailemalla säteen parannukseen löytynee ratkaisu.
Ei ole sijoittelusta kiinni eikä todellakaan siitä onko korkeus sama niin boxilla kuin säätimellä (haloo!). Ja kun TV, viritinvahvistin, DVD, Bluray, pelikonsolit (Xbox&Playstation) laitteiden ohjaimet ottavat kyllä 45 asteen kulmassa (suuntaan kuin suuntaan) niin vika on suunnittelussa eli Irmeli tai Iivo Insinöörissä. 20v kun elektroniikkalaitteiden kanssa on saanut painia (ja varsinkin digihysterian alkutaipaleella) tämä laite on ensimmäinen laatuaan jossa on suunnitteluvaiheesessa ryssitty lahjakkaasti. Eipä vielä ole tullut koskaan vastaan että digiboxi määrää miten muut asiaan liittyvät objektit asetellaan mutta näköjään sekin päivä piti nähdä. Kun haluan katsoa TV:tä sohvan sijaan lepotuolilta, vaihdan siis niiden paikkaa. Jaa, enpäs voi kun lepotuolin kyynärnoja on 4,63cm alempana kuin sohvan. Silloin säädin ja boxi eivät ole samalla korkeudella. Ei hyvää päivää!!
Käyttäjätaso 3
Veikkaisinko oikein, että kaukosäätimesi on kooltaan pieni tupakka askin kokoinen? Pyydä vaihtoa uuteen kaukosäätimeen vikapalvelusta. Itselläni alkoi oireilemaan kyseinen pieni kaukosäädin samalla tavalla ja loppuvaiheessa sitä sai hakata painella hyvinkin kovaa, että vaihtoi edes kanavia. Samalla ostin yhden ylimääräisen kapulan Elisalta kohtuu hintaan.

//P
Kuvan mukainen kapula, "latest model" olettaisin. On tehnyt sitä alusta saakka eli noin 3 viikkoa.

Stressi-Erkki pukkaa ohimolle kun boxi ei ota toimintoja vastaan ellei sitä ole jesarilla teipannut sohvan käsinojalle ja vesivaa'alla mitannut linjan säätimeltä boxille olevan vaaterissa. Ja auta armias jos sohva liikahtaa millin tuhannesosan kun käyt jääkaapilla, niin kaiken taas saat alusta aloittaa.

Voi kun ei olisi tarvinnut vaihtaa tekniikkaa muuton yhteydessä, vanha Gandalf (PACE) toimi kuin junan vessa!

Jotain hyvää sentään, tää pikkumusta (Netgem) ei sentään lämpene kuin edeltäjänsä. Niitä meni 4 vaihtoon kun niillä pystyi tekemään brittiläisen aamiaisen (kananmunia ja pekonia).
Minulla sama kaukosäädin. Olen huomannut saman, että tosi huonosti ottaa signaalin. Minulla on aika samalla korkeudella boxi ja kauko ja matkaakin vain vajaa kolme metriä. Silti saa välillä nappeja painella turhautumiseen asti.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Taitanee olla boksin probleema. Täällä käytössä edellisen sukupolven kaukosäädin, eli ei tuo kuvanmukainen eikä se pienin. Tosi huonosti menee käskyt perille ja välillä saa taiteilla urakalla, että ottaa vastaan. :@

Toinen aiheeseen liittyvä juttu on se, että vaikka kaken signaali menee boksille(eli valo välkkyy) niin mitään ei tapahdu. Tämän huomasin sattumalta kun taiteilin kaukkarin kanssa ja luulin, että väärä asento taas. Nousin ylös ja osoitin boksiin niin valot välkkyy, mutta ei eloa. Muutaman sekunnin päästä taas toimii. Tätä tapahtuu nykyään päivittäin. Muutenkin tuo laitos on nyt päivityksen jälkeen ollut luokattoman hidas valtaosan ajasta, mutta se ei nyt tähän liity.
Aivan samat oireet kun minunkin kapulalla. Vihreä valo saattaa vilkkua mutta mitään ei tapahdu. Toisena päivänä aivan samassa asennossa toimii paremmin ja jotkut päivät ei jaksaisi ottaa käskyjä vastaan. Käytös siis vähän kun useimmilla teineillä.
Eli näin nopealla otannalla Netgem n7800 on petojen sukua, susi jo syntyessään.

Eli ihan pienellä fiballa on saatu viihdenautinto ryssittyä kunnolla. Ongelma on vain sellainen ettei se millään firmispäivityksellä tokene.

Todennäköisesti laitteet otetaan sieltä mistä halvimmalla saadaan ja kukaan ei niitä testaa toimiiko ne käytännössä niinkuin pitäisi. Tyhmää maksavaa kansaa on hyvä pitää koekaniineina.
Minä olen omia N7700 ja N7800 boksejani komentanut sillä isommalla kaukosäätimellä ihan menestyksekkäästi eri kulmista ja korkeuksista ja aina on mennyt käsky perille.
Käyttäjätaso 3
Edellinen malli toimii paremmin. Eli tämä https://elisa.fi/kauppa/#!/laitteet/muut-laitteet/Elisa-Viihde-kaukosäädin-Netgem-N7700 ... Kaiketi suojamuovit on otettu laitteen päältä pois?
Uusi boxi toi korjauksen tähän säädin ongelmaan. Boxissa itsessäänkin oli vikoja vähän enemmän.

Nyt voi melkein leikkiä Jedi-ritaria kanavia vaihdellessa ja teksti-tv:llä surfatessa!!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Hei hyvä kuulla, että nyt helpotti 🙂
Laitetaan tännekin, kun tuonne toisaallekin jo kirjoitin.
Netgem 7800 boxi ja samaa vastaanotto-ongelmaa pukkaa.
Kalvot on pois, on boottailtu laitteita ja resetoitu ilman mitään vaikutusta. Testasinpa vielä pimeässäkin ja TV-suljettuna kuten tuolla yksi Einstein ehdotti, jos pimeässä pimeän ruudun katsomisesta olisi jotain iloa, mutta eipä se sen paremmin ottanut signaalia vastaan silloinkaan.
On kiva ylläri, kun muutoin palveluihin ollaan ihan tyytyväisiä, mutta jos niitä ei voi käyttää kunnolla, niin alkaa kyllä tosissaan houkuttaa vaihto takaisin aiempaan palveluntarjoajaan.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Vastailinkin jo toiseen ketjuun, mutta laitetaan tähänkin. 🙂 Erittäin pienellä osalla N7800-bokseista on havaittu ongelmia kaukosäätimen toiminnassa. Ongelmat ilmenevät ainoastaan boksin ollessa yhdistettynä wlanin kautta. Ongelma ilmenee siten, että digiboksi reagoi käskyihin hitaasti / huonosti tai ei ollenkaan. Laitevalmistaja on löytänyt ongelman juurisyyn ja vahvistanut, että viallisia laitteita on hyvin pieni määrä kokonaismäärästä. Ollaan saatu Netgemiltä tietoon ongelman piirissä olevien laitteiden MAC-osoitteet. Jos ongelmakuvaus osuu nappiin ja toimivuus on johdon päässä heti parempaa, heitä yksityisviestiä niin tarkistetaan MAC: http://elisa.fi/palstatiimi
No onpa kaukaa haettu vika?! JOS ihan oikeasti tällaisia uskomattomia vikoja löytyy niin eikö silloin kannattaisi harkita laitekannan vaihtoa. Meillä kyseinen boxi oli piuhalla ja ilman sekä kokonaan ilman nettiä niin silti samanlainen ongelmatoosa se oli. Meillä yli 25v IT-alan kokemuksen syvällä rintaäänellä sohvalla naurettiin partaan kun tämän viestin kerroin. Vaihtamalla parani mutta ei tämä silti pärjää Pacen Gandalfille.
Täytynee kait samaan ketjuun raportoida oman N7700 boxin kaukosäätimen kanssa ollut ongelma, vaikkei ihan samanlainen ole. Jos laite on ollut ilman virtaa ja laitetaan käyntiin, kaukosäädin ei saa signaalia boksille muutamaan minuuttiin kuin satunnaisesti. Viemällä kaukosäädin ihan boksiin kiinni kaikki painallukset kyllä menevät perille. Laitteen lämmetessä (tuskin syy mutta tälläinen näkemys kehittynyt) alkaa signaali hiljalleen parantua, ja noin kymmenen minuutin päästä säädin toimii kuin sen olettaisikin toimivan.

Jokseenkin rasittava vika silloin kun menee vastaanottimen ääreen ja haluaisi tv-kanavan sijaan katsoa esimerkiksi Netflixistä jotain, pakko joko mennä boksin viereen istumaan ja naputtelemaan säädintä, tai vaihtoehtoisesti odotella että järjestelmät valmistautuvat käyttöön :8
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
No jopas.. Kuvailemasi mukaista tilannetta ei ole vielä omalle kohdalle tullut. Selvitetään toki yhdessä lisää mikä tähän tilanteeseen olisi paras korjauskeino :)

Et aikaisemmassa viestissä vielä kertonut oletko kokeillut tähän erilaisia ratkaisuja, mutta suosittelisin tähän ensalkuun palauttamaan digiboksille tehdasasetukset menu-valikon kautta tai N7700 -mallin virtapainiketta 5 krt nopeasti painamalla.
Kuinka usein tätä ongelmaa ilmenee?
No jopas.. Kuvailemasi mukaista tilannetta ei ole vielä omalle kohdalle tullut. Selvitetään toki yhdessä lisää mikä tähän tilanteeseen olisi paras korjauskeino :)

Et aikaisemmassa viestissä vielä kertonut oletko kokeillut tähän erilaisia ratkaisuja, mutta suosittelisin tähän ensalkuun palauttamaan digiboksille tehdasasetukset menu-valikon kautta tai N7700 -mallin virtapainiketta 5 krt nopeasti painamalla.
Kuinka usein tätä ongelmaa ilmenee?

Vika on ollut alusta lähtien mukana, laite on useamman kerran nollattu tässä välissä. Ilmenee jos laite ollut jonkin aikaa kokonaan ilman virtoja, lyhyt sammuttaminen "lämpeämisen" jälkeen ei kuitenkaan tuo vikaa takaisin.
Käyttäjätaso 2
Tuskin tässä mitään selvittämistä on, itsellä n7700 ja juuri tänään kirosin samaa.

Toinen boksi menossa ja molemmat samanlaisia romuja, ilmeisesti n7800 myös:) onko nuo tilattu kiinasta eurolla nuo boksit?
Jep, olisiko valmistuslaadussa sen verran heittelyä että osalla jopa toimii. Aika hyvin kyllä mennyt luotto näihin Elisan vehkeisiin, kaikissa tuntuu olevan pahaa bugia eikä korjauksia luvata, tai sitten luvataan mutta päivämääristä ei ainakaan puhuta. Halpa digiboksi + chromecast on toimivampi yhdistelmä ja tulee paljon halvemmaksi.
Minulla on kuvatunlainen kaukosäädin ongelma Netgem N7800 digiboksissa josta RED kirjoittaa palstalla. Kaukosäädin toimii erinomaisesti Ethernet kaapeliliitännällä ja WLAN ( Wifi ) :lla ei toimi kuin satunnaisesti jos silloinkaan. Laitteeni MAC -osoite on: MAC(S/N): 0004308CE87D. Olen ollut useasti yhteydessä asiakaspalveluun ja heidän tarjoamat korjaustoimenpiteet eivät auta yhtään. Haluan vaihtaa laitteen toimivaan laitteeseen.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Jos digiboksin tehdasasetusten palautuksesta, modeemin resetoinninsta ja verkkokaapelilla testauksesta ei ole apuja niin pyytäisin välittämään tarkemmat asiakastiedot yksityisviestillä: http://elisa.fi/palstatiimi 🙂