Kysymys

NETGEM N7600 DIGIBOXI RIKKI

 • 15 elokuu 2015
 • 6 kommenttia
 • 1452 katselukerrat

 • Uusi keskustelija
 • 2 kommenttia
Miten minun pitää toimia, että saan vaihdettua rikkinäisen vanhan digiboxin uuteen digiboxiin?

Netgem N7600 digiboxissa palaa kaikki valot, kun virtajohto seinässä. Virtajohdon irroittaminenkaan ei auta. Ilmeisesti digiboxi elinkaarensa lopussa.

Minulle ei ole elisalta kertaakaan tarjottu uutta boxia, vaikka olen ymmärtänyt, että määräaikaisuuden uusimisella olisin ollut oikeutettu uuteen digiboxiin. Olen uusinut määräaikaisen sopimuksen pariin kertaan.

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Viihteen laitteilla on takuu voimassa koko sopimuskauden ajan, eli uuden boksin saat kyllä.

Laita jollekin moderaattorille yksityisviesti. Auttaa myös, jos laitat asiakasnumerosi profiilin tietoihin (ei siis tähän ketjuun).

Voit toki ottaa myös yhteyttä aspaan.

Elisa asiakaspalvelu
puh. 01019 0240
Avoinna ma-pe 8-19, la 10-16.30.
Vika- ja häiriöilmoitukset 24h/vrk.
(asiakaspalvelun aukioloaikojen ulkopuolella pitää kuunnella automaattiviesti loppuun!)
http://asiakastuki.elisa.fi Ja huom! Tuon laitevaihdon takia ei tarvitse tehdä uutta määräaikaista sopimusta koska kyse on takuuasiasta.
tn75 kirjoitti:
Minulle ei ole elisalta kertaakaan tarjottu uutta boxia, vaikka olen ymmärtänyt, että määräaikaisuuden uusimisella olisin ollut oikeutettu uuteen digiboxiin. Olen uusinut määräaikaisen sopimuksen pariin kertaan.

Uuden boksin saa takuuvaihtona, vaikkei uusisikaan määräaikaisuutta. Netgem N7600 bokseja ei enää ole saatavilla, tilalle vaihdetaan joko Pacen boksi, tai sitten uudempi Netgemin N7700 malli.

Määräaikaisuutta uusiessa on ollut tarjolla muita etuuksia, esim. tallennustilan tuplaamista tai ilmaisia leffavuokrauksia, eli jotain etua on ymmärtääkseni aina ollut tarjolla, vaikkei uutta boksia olisi saanutkaan.
Meillä meni kanssa Netgem N7600 rikki elokuun alussa. Ajansiirto lopetti toimintansa. Veikkaisin, että USB-liitin meni vain rikki. Muuten vanha N7600 vielä toimi. 

Kävin pyytämässä Elisalta uuden digiboksin ja sain Pace-merkkisen digiboksin. Pitää sanoa, että en ole huonommin tehtyyn  tietotekniseen viritykseen ikinä törmännyt! Toisin kuin vanhassa N7600 digiboksissa, ajansiirto toimii vain peruskanavllla. Vanhan N7600 kanssa ajansiirto onnistui kaikilla kanavilla, mukaan luettuna HD-kanavat. Huono ajansiirto ei kuitenkaan ole Pacen  pääongelma, vaan se että Pace reagoi uskomattoman laiskasti kaukosäätimen nappuloiden painalluksiin. Jo Pacen asentaminen oli lähes mahdotonta, koska Pace esitteli erilaisia näyttötiloja mutta ei ehtinyt reagoida alle 10 sekunnissa niiden valitsemiseen. Myös numeronäppäinten painelu lapsilukon asettamisessa oli harvinaisen tahmivaa. Sama raivostuttava reagoimattomuus jatkui sitten kun laite oli vihdoin saatu asennettua. Kaukosäätimessä kyllä vilkkuu valo kun nappuloita painaa samoin kuin digiboksissa, mutta mitään ei tapahdu. Esimerkiksi info-nappulan painamisen jälkeen kuluu monta sekunteja ennen kuin mitään infoa ilmaantuu. Vastaavasti back-nappulan painamisen jälkeen Pace miettii pitkään ja hartaasti viitsisikö toteuttaa käskyä. Viive saattaa olla 15 sekunnin luokkaa. Ilmeisesti huonosti tehdystä, tahmaisen hitaasta softwaresta johtuen elektroninen ohjelmaopas on aivan kummallinen. Ohjelmatiedot näkyvät välillä ja välillä eivät. En keksinyt, miksi ne näkyivät välillä ja välillä katosivat. Lähinnä varmaan yleistä hidastelua. Pacen kaukosäädin on sekava verrattuna N7600 kaukosäätimeen. Varmasti sitäkin olisi oppinut käyttämään, mutta ongelmana on kuitenkin uskomattoman tahmaisen hidas toiminta. Elisan keskustelupalstalta olen lukenut vastaavista ongelmista, erityisesti jumiutumisista ja tiheistä buuttauksista koska Pacen muistinhallinta on saatu jotenkin totaalisen pieleen ja Pacen pitää välillä tyhjentää muistinsa buuttaamalla koko roska.

Vanha N7600 on aivan erinomainen laite verrattuna Paceen. Onneksi löysin käytetyn ja erinomaisesti toimivan N7600 digiboksin. Vien parin päivän sisällä tuon käyttökelvottoman Pacen takaisin Elisalle ja pyydän rekisteröimään käytetyn N7600 osoitteeseeni. Muutenhan Elisan nettiyhteys on toiminut meillä vakaasti lähes 100/4mb nopeuksilla, eikä N7600 digiboksissakaan ole suurempaa valitettavaa ollut. Tallennepalvelukin on mielestäni ollut hyvä ja toimiva.

Pace on kuitenkin käsittämätön pohjanoteeraus Elisalta. Jos haluat välttyä mielipahalta, niin hanki mieluiten käytetty N7600.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • ? N7700 toimii nyt myös kaapeliverkossa, joten sinnekin niitä menee 🙂
 • eBin kirjoitti:
  @kurkitopi N7700 toimii nyt myös kaapeliverkossa, joten sinnekin niitä menee :)

  Ei kuitenkaan pysty näyttämään lisä- ja maksukanavia korkealaatuisilta kaapeli-TV:n kanavilta vaan viivästettynä iptv:nä netin kautta.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  antero kirjoitti:
  eBin kirjoitti:
  @kurkitopi N7700 toimii nyt myös kaapeliverkossa, joten sinnekin niitä menee :)

  Ei kuitenkaan pysty näyttämään lisä- ja maksukanavia korkealaatuisilta kaapeli-TV:n kanavilta vaan viivästettynä iptv:nä netin kautta.

  ...joka on tooooodella pitkä miinus (vrt. esim N7600).

  Osallistu keskusteluun