Vastattu

Netgem N7700 ja helmikuun odotettu päivitys.Näytä ensimmäinen kirjoitus

341 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Maisanpappa kirjoitti:
Silloin kun käytetään unicast-lähetystä ja adaptive bitrate-tekniikkaa on ajansiirto huomattavasti hankalampi toteuttaa. En puolusta Elisaa mitenkään, mutta faktat ovat faktoja.
Niin nykyisellä konseptilla (ajansiirto netin yli) tullee ongelmia. Paikallisesti toteutettu ajansiirto kyllä toimii protokollasta riippumatta. Vanhassa Netgem N7600:ssa se on toteutettu paikallisesti ja muistina on USB-tikku. Toimii kaikilla kanavilla toisin kuin esim. Pacen kayttämä verkkoviritelmä.
Käyttäjätaso 2
Itselläni on ADSL-yhteys jossa Viihde on kiinni. En kaipaa siihen mitään ajansiirtoa sillä se toteutuu perustelkkarissa antenniyhteydellä muistitikulla (jonka olen virittänyt yli vuosi sitten enkä sen jölkeen kertaakaan käyttänyt).

En tiedä mikä on Viihdepalveluijen asiakasjakauma antenniverkon ja kaapeliverkon suhteen. En myöskään tiedä moniko käyttää ADSLää, kuitua tai mobiililaajakaistaa yhteyden osalta. Mutta sen tiedän, että valtaosa kuluttajista haluaa katsella telkkariohjelmia joko suoraan tai tallennettuina. Tallenteiden katseluun riittää pause-näppäin "ajansiirroksi" ja hyppyominaisuus mainosten ohittamiseksi. EPGtä en käytä lainkaan sillä nauhoittaminen käy paljon näppärämmin tabletilla.

Keskeisin tarve kaikilla lienee hyvälaatuinen kuva ja hyvälaatuinen ääni toimintavarman digibiåoksin kautta. Tähän mielestäni Elisan ja kaikkien muidenkin palvelutarjoajan pitää panostaa. Ilman tätä asiakkaat äänestävät jaloillaan jotakuta toista vaihtoehtoa.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Viasat_HD_asiak kirjoitti:
Mutta sen tiedän, että valtaosa kuluttajista haluaa katsella telkkariohjelmia joko suoraan tai tallennettuina.

Aika vahva julistus, kun väität tietäväsi asian.
Käyttäjätaso 3
Sokrates kirjoitti:
Niin nykyisellä konseptilla (ajansiirto netin yli) tullee ongelmia.
Mikähän kuningasajatus tuollaisessa netin yli toimivassa ajansiirrossa oikein on ollut? KISS-periaatteella paikallisesti USB-tikulle tallentavana toimiva ajansiirto on kuitenkin toimivaksi havaittu, vähintäänkin riittävän hyvä eikä vaadi mitään rakettiteknologiaa miltään komponentilta.
Käyttäjätaso 2
jusbe - me ollaan molemmat "Tietotoimisto" -leimattuja; tietia siis on muillekin jakaa.

Mutta ajatellaankos näin: Elisalla ehkä 2-300.000 viihdeasiakasta. Täällä kirjoittelee ehkä 100 asiaan tavalla tai toisella asiaan vihkiintynyttä. Valtaosa siis hiljaa ja tyytyväisiä - mikä minulle tarkoittaa peruskäyttäjää joilla ei tarvetta kaikenkarvaiselle erikoispalvelulle. Tästä johdan ajatukseni "valtaosasta". Jos sinulla on erilaista tietoa niin kuuntelen sitä avomielin ja vaihdan kantaania jos tarve.
Kyllä se varmaan monia sitten tuo ajansiirto palvelee, joka ei harrasta niiden elokuvien tallentamista, mistä tietää tykkäävänsä. Ja jos ei sitä ajansiirtoa saada mitenkään aikaiseksi kaipaaville, niin olisi hyvä juttu jos sellainen mahdollisuus toteutuisi, että tallenteita voisi alkaa katsomaan ennen kun tallenne on valmis.

En minäkään tuota ohjelmalistausta (EPG) käytä digiboxissa. Harvoin edes Pacella, vaikka siinä se oli jotakuinkin hyvä. Tallennan ohjelmat pääsääntöisesti kännykkäsovelluksella, missä tuo EPG on hyvä. Ja sitten siirto kansioihin ja monet muut palvelut on tietokoneen sovelluksella mahdollisia. On ihmeellistä että pitää kolmen laitteen samaa palvelua käyttää, kun kaikki toiminnot ei toimi samalla laitteella.

Silti tuo digibosin EPG olisi hyvä että voisi äkkiä vilkaista helposti tulevia ohjelmia, siihen olen sitä aikaisemmin käyttänyt. Se on tuolla Netgemillä ihan liian sekavaa. Niinpä vilkaisen senkin aina kännykällä, vaikka digiboxi olisi päällä.

Mutta toivo elää, että Elisa ottaisi onkeensa ja alkais kehittelemään vihdoin näitä asioita, mitkä tietää olevan kehittelemisen tarpeessa. Aikaa on ollut, joten pelkään että kyse ei ole siinä että tekniikka ei antais myöden, vaan taitaa olla silkkaa haluttomuutta antaa enemmän katetta kuukausimaksulle. Elisa taitaa ajatella, että saman saa vähemmälläkin.
Käyttäjätaso 3
Viasat_HD_asiak kirjoitti:
Mutta ajatellaankos näin: Elisalla ehkä 2-300.000 viihdeasiakasta. Täällä kirjoittelee ehkä 100 asiaan tavalla tai toisella asiaan vihkiintynyttä. Valtaosa siis hiljaa ja tyytyväisiä - mikä minulle tarkoittaa peruskäyttäjää joilla ei tarvetta kaikenkarvaiselle erikoispalvelulle.
Joten turha siis kehittää koko palvelua ollenkaan kun 299900 asiakasta on hiljaa tyytyväisiä ja vain 100 kiukuttelee. Erittäin hyvä tyytyväisyysprosentti!

Juu ei.

Jos perusasiat joihin on tottunut jo heti ensimmäisestä digiboksista lähtien (minulle siis vaikka se ajansiirto) ei vuoden 2015 "huippumallissa" ole kunnossa, niin kyllä jossain on vikaa. Onneksi minula on kuitenkin vielä tuo vuosia vanha Netgem 7600 jossa tällainen perusjuttu toimii. Siinä ei sitten taas nämä uudet kaikenkarvaiset erikoispalvelut sitten toimikaan 🙂
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Viasat_HD_asiak kirjoitti:
jusbe - me ollaan molemmat "Tietotoimisto" -leimattuja; tietia siis on muillekin jakaa.

Mutta ajatellaankos näin: Elisalla ehkä 2-300.000 viihdeasiakasta. Täällä kirjoittelee ehkä 100 asiaan tavalla tai toisella asiaan vihkiintynyttä. Valtaosa siis hiljaa ja tyytyväisiä - mikä minulle tarkoittaa peruskäyttäjää joilla ei tarvetta kaikenkarvaiselle erikoispalvelulle. Tästä johdan ajatukseni "valtaosasta". Jos sinulla on erilaista tietoa niin kuuntelen sitä avomielin ja vaihdan kantaania jos tarve.
Hiljaa oleminen tällä palstalla ei ole tae oikeastaan mistään. Iso osa ongelmaisista ei koskaa ole edes kuullut tästä palstasta saatika sitten halua sitä käyttää. Puhelin on edelleen monille ainoa oikea yhteyskanava, vaikka palveluntarjoajat oikeastaan minkään tuotteen osalta eivät haluaisi puhelimeen vastata.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
uusimman  päivityksen jälkeen  netttikanavat eli 500 jälkeiset kanavat  on menny muutaman  kerran pimeeksi    kuva ja ääni   kanavat palautunu muutaman minuutin päästä  onko tätä muilla

 onko    tämän syynä joku  häiriötilanne  tiedotteissa ei näy  mitään mutta 2 kertaa jo tunnin sisään tehny saman  tänään  ei muuten mutta  formulaa olis kiva kattoo tänään pätkimättä
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Oliskohan tuo eilinen, hieman yleisempi häiriö, ollut ongelman aiheuttaja? Oletko tänää kokenut ongelmia? Jos ongelmia on, kannattaa aloittaa modeemin resetillä ja digiboksin tehdasasetusten palautuksella.
 • Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +1
  Ylen HD:t 511> hukannut edelleen ääntä silloin tällöin, ääni palaa käymällä muilla kanavilla.
  Käyttäjätaso 5
  Kunniamerkki
  Ammattimies kirjoitti:
  @mmalinen Oliskohan tuo eilinen, hieman yleisempi häiriö, ollut ongelman aiheuttaja? Oletko tänää kokenut ongelmia? Jos ongelmia on, kannattaa aloittaa modeemin resetillä ja digiboksin tehdasasetusten palautuksella.
  joo  vika korjaantunu  oli  uutisoinnissa ollu  häiriö ei vaan   täysin uutisoinnista selvinny  että vika koskee  myös toisen operaattorin  nettiliittymällä olevia viihteitä
  Käyttäjätaso 3
  Elisa pommittaa jatkuvasti kirjeillä ja haluaa että vaihdan NetGem 7600-boksini uuteen 7700-malliin.

  Tässä viestiketjussa on 32 sivua pelkkiä ongelmia ja viestit ovat pahasti ristiriidassa Elisan virallisen

  infon kanssa: http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/545/

  Mikä nyt on perimmäinen totuus? Minusta digiboksilla pitää saada kaikki parhaalla HD-tasolla ja monikanavaäänet

  ovat TIETYSTI osa mediasisältöä. Kuraa ja 2.0-ääntä saa lähettää mobiililaitteisiin, se ei minua kiinnosta eikä mielestäni

  mitenkään edes liity digiboksien kautta saatavaan palveluun.

  Mitä menetän kuvan ja äänen laadussa jos päivitän?

  Onko joku oikeasti vaihtanut?
  Käyttäjätaso 2
  Itselläni ei kuvanlaadun kanssa ole ongelmia, mutta monikanavaääniä ei tunnu saavan muuta kun Netflixistä, EPG on karmea ja ajansiirtoa ei ole. Tosin en ole tuota vanhempaa Netgemiä käyttänyt, joten en tiedä miten homma sillä pelaa.

  Lisäys:  Kuvanlaatuun liittyen, kaikkia HD-kanavia ei ole saatavilla N7700 boksiin, esim. MTV Total, C More ja Elisa HD -kanavapaketti.
  Käyttäjätaso 3
  Jos nyt sitten tekisin (hieman hölmösti?) ja tilaisin Elisalta N7700:n. Nykyinen boksi on vanha N7600. Kahta boksia ei voi käyttää yhdellä Viihde-liittymällä joten mitä tapahtuisi?

  a) N7600 lakkaisi toimimasta (siirtymäajan jälkeen) ja vain N7700 toimisi

  b) N7600 lakkaisi toimimasta sen jälkeen kun olen ottanut N7700:n käyttöön

  c) Joko N7600 tai N7700 toimisi, siitä riippuen kumpi sattuu olemaan käytössä. Voisin siis vaihdella noiden välillä, mutta en voisi käyttää molempia samaan aikaan.

  d) joku muu, mikä?

  Kun olisi se ajansiirto N7700:ssa...
  Minä vaihdoin reilu viikko sitten Pace boxin tuohon Netgem N7700 boxiin.

  Sain pitää myös Pace boxin.

  noista vaihtoehdoistasi b on oikea eli vanha boxi lakkaa toimimasta kun otat uuden boxin käyttöön.

  Vanhankin boxin voi ottaa uudelleen käyttöön, kun se aktivoidaan uudelleen Elisassa. Eli jos haluat joskus ottaa toisen boxin uudelleen käyttöön, niin siitä pitää ilmoittaa ensin Elisan aspaan, niin ne aktivoi sen.
  Käyttäjätaso 2
  Ennenkuin minä vaihtaisin kysyisin itseltäni mitä siinä 7700:ssa on jota minulla ei vielä ole JA mitä minä tarvitsen JA miksi olen tyytymätön nykyiseen boksiini JA olenko valmis maksamaan lisää uudesta.

  Vanha totuus ei nimittäin vieläkään ole vanhentunut: Jos se ei ole rikki sitä ei kannata korjata.

  Itselläni meni vanha Netgem rikki, sain veloituksetta tilalle N7700:n joka ei minulle toiminut ja nyt käytän Pacea joka toimii mutta jättää toivomisen varaa nopeuteen ja kuvan laatuun (kun telkkari osaisi näyttää parempaa).

  N7700 on hyllyllä odottamassa sitä, että softapäivitys poistaisi kokemani huonon kuva- ja äänilaadun.
  Ajansiirtoa en itse käytä joten sen puuttuminen ei minua henkilökohtaisesti vaivaa, jos kohta tiedän että moni muu sitä odottaa.
  Minä olen taas toistaiseksi tyytyväinen että vaihdoin Pacen tuohon Netgem N7700 boxiin. Vaikka bugeja tästäkin löytyy ja sisältöpalveluissakin olisi kehittämisen varaa.

  Bugeja on kuitenkin tähän asti ollut paljon vähemmän kun Pacessa. Ja kuvanlaatu on minulla ainakin ollut paljon parempi.

  Johtoja en ole joutunut repimään irti enkä "tuuletella", enkä kertaakaan vielä ole joutunut boxia buuttailemaan enkä palauttelemaan tehdasasetuksille, mitä oli tuon Pacen kanssa tullut harrasteltua aikaisemmin tämän tästä.

  Tallennevalikossa pari kertaa on boxi mennyt sillain jumiin, että ei ota käskyjä kaukosäätimestä. Ainoastaan kun virtanäppäin on toiminut, niin on auttanut että sulkee siitä boxin ja käynnistää uudelleen. Se on kuitenkin paljon nopeampaa ja helpompaa kuin virtapiuhojen repiminen ja tehdasasetuksien palautteleminen.

  Yksi asia on harmittanut tässä uudessa boxissa verrattuna Paceen: tallenteita ei voi siirtää luotuihin kansioihin boxin kautta. Ainoastaan tietokoneversiolla onnistuu. Sitten toinen joka olisi kiva: YleAreena.

  En minäkään tästä uudesta boxista olisi mitään maksanut. Mutta sain sen kun tilaus uudistettiin. Eli tehtiin toinen määräaikainen sopimus. Se sopi minulle, koska en ole ajatellut irtisanoutua Elisa Viihteestä.

  Nämä toiminnallisuudet ovat varmaankin paljon riippuvaisia nettiliittymästä ja -menetelmästä. Silti yleisiä bugeja on sen verran tämänkin palstan käyttäjien mukaan, että vielä ei olla lähelläkään täydellisyyttä.

  Pääasia olisi että Elisalaiset siellä ottaisi työn alle nämä ongelmakohdat.
  Käyttäjätaso 3
  RiepuParka kirjoitti:En minäkään tästä uudesta boxista olisi mitään maksanut. Mutta sain sen kun tilaus uudistettiin. Eli tehtiin toinen määräaikainen sopimus.

  No tämä se aina ilahduttaa pitkään uskollisena asiakkaana pysynettä tavallista sukankuluttajaa. Minun pitäisi maksaa uudesta boksista.
  Vaikka on tuo uusi boxi ehkä ollut sen 59 euron arvoinen, mutta aina parempi kun saa "halavalla" eli ilmaiseksi.:)
  Silti olen sitä mieltä, että niin kauan kun Elisa ei saa jokaiseen boxiin samansisältöisiä palveluita ja toiminnaltaankin vakaata palvelua boxista riippumatta, niin uuden boxin saisi lähettää automaattisesti, ottaa ihmiset sitä käyttöönsä sitten tai ei.

  Ja vähintä mitä voisi vaatia, on se, että Elisalta tulisi automaattisesti ehdotus uuden boxin saamiseksi, että jos ei ole aikaisempaa määräaikaista sopparia päällä, niin sopimuksen uusimiseksi määräaikaisuudella, voi uuden boxin saada ilmaiseksi. Tätä ei kerrottu, ennen kun kirjoitin palstalle, että tuon boxin pitäisi saada ilmaiseksi, kun on "vanha" asiakas.

  Mitään ei olisi tiennyt, jos ei olisi kysellyt. Kuitenkin jää tunne, että on paljon etuja, mitä täytyy erikseen kysyä. Ja mistä tietää kysyä sellaisista eduista, mistä ei infoa tule minkäänlaista.

  Myös ns. "vanhoja" asiakkaita pitäisi "palkita" joillakin eduilla. Eikä tarjota porkkanaa vain uusille asiakkaille.

  Kuitenkin kai Elisankin tarkoitus on pitää kiinni jo olemassa olevista asikkaistakin, eikä haalia uusia.

  Yritystoiminnassa mielestäni kanta-asiakkaat ovat tärkeitä.
  Poro kirjoitti:
  Jos nyt sitten tekisin (hieman hölmösti?) ja tilaisin Elisalta N7700:n. Nykyinen boksi on vanha N7600. Kahta boksia ei voi käyttää yhdellä Viihde-liittymällä joten mitä tapahtuisi?

  a) N7600 lakkaisi toimimasta (siirtymäajan jälkeen) ja vain N7700 toimisi

  b) N7600 lakkaisi toimimasta sen jälkeen kun olen ottanut N7700:n käyttöön

  c) Joko N7600 tai N7700 toimisi, siitä riippuen kumpi sattuu olemaan käytössä. Voisin siis vaihdella noiden välillä, mutta en voisi käyttää molempia samaan aikaan.

  d) joku muu, mikä?

  Kun olisi se ajansiirto N7700:ssa...

  Ainakin jokin aika sitten tuo a) vaihtoehto oli oikea.

  Ajansiirto  N7600 boksissa toimii USB:n kautta kaikilla kanavilla, myös maksukanavilla ja sitä voi käyttää myös tallennukseen. Pacella se on verkossa ja se toimii vain SD-peruskanavilla eikä sitä voi käyttää tallennukseen. Netgem N7700:n osalta ajansiirto toteutettaisiin todennäköisesti samalla tavalla kuin Pacella, mikäli se joskus tulee.
  Tuo kertomani vaihtoehto B. oli sillon reilu viikko sitten, kun itse vaihdoin Pace boxista tähän Netgem N7700 boxiin. Muusta en tiedä.

  Kerrotko lisää miten USB tässä toimii ? En ole kuullutkaan moisesta ! En ole huomannut Negemissä edes USB väylää. Voiko siihen siis myös tallentaa ohjelmia (myös maksukanavilta)?? Tai siirtää boxilta USB:lle ?
  Miksi näistä ei ole mitään käyttöohjeita !
  Ajansiirtotallennus USB:n kautta tikulle tai ulkoiselle kovalevylle toimii vanhoissa Netgemeissä ei N7700:ssa.
  No niinhän se olikin, kun luki vähän tarkemmin. Voihan rähmä. Miksi helkutissa nämä boxit pitää toimia niin eri tavalla, vaikka maksetaan kuitenkin sama hinta.

  Ja missä on tarkemmat käyttöohjeet koska kaiken pitää lypsämällä lypsää ja muilta käyttäjiltä kysyä. Tähän jotain petrausta Elisalaiset.
  Käyttäjätaso 7
  Ammattimies kirjoitti:
  Ajansiirto oli alun perin arvioitu tulevan alkuvuodesta, mutta aikataulua emme pystyneet kuitenkaan pitämään.
  Onhan se tulossa alkuvuodesta, mutta epäselvää on minkä vuoden.

  Osallistu keskusteluun