Netgem N7700 jumittaa ja buuttaa

  • 27 kesäkuu 2017
  • 3 kommenttia
  • 284 katselukerrat

N7700-boksin softa vetää aina välillä jumiin ja käynnistää boksin uudelleen. Käynnistymisen jälkeen boksi yleensä toimii ihan ok, kunnes jossain välissä samana tai seuraavana päivänä tekee taas saman. Laite on hyvin ilmastoidussa paikassa, mutta käy kuitenkin aika kuumana. Verkko tulee laitteeseen piuhaa pitkin. Vika on alkanut 1-2kk:n sisällä. Mikähän tuota mahtaisi vaivata vai onko tuossa ohjelmistossa bugintynkää?

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Hmm, no harmillinen propleema 😞
Ootko tehnyt boksille mitään toimenpiteitä?

Esim. näitä voisi kokeilla:

1.Tarkista että digiboksi on suoraan verkkojohdolla (RJ45) kiinni modeemissa, modeemin porttia 4 tulee välttää, portit 1-3 ok. Langatonta yhteyttä voi toki käyttää jos verkkojohdon vetäminen ei ole mahdollista.
2.Sammuta digiboksi ja modeemi. Kytke modeemiin virrat, ja resetoi se painamalla "reset"-nappia 20 sekuntia. Katso että laite väläyttää valoja resetin merkiksi.
3.Kun nettiyhteys taas toimii, ota digiboksista virtapiuha irti, ja samalla kun kytket sen takaisin kiinni, pidä virtanappia pohjassa kunnes virtavalo alkaa vilkkua. Tämä pakottaa digiboksin hakemaan päivityksiä.
4.Kun kuva palautuu normaaliksi, paina digiboksin virtanappia nopeasti viisi kertaa peräkkäin palauttaaksesi sille tehdasasetukset (jos sinulla on valkoinen Pace-digiboksi, palauta sille tehdasasetukset valikon kautta).
5.Kokeile toimiiko nyt kunnolla.
Moi,

Kiitokset vastauksesta.

1. En käytä Elisan modeemia. Asuntooni tulee taloyhtiön kautta Soneran kuitu, jonka perässä on kiinni oma Buffalon wlan-reititin. Netgem on verkkojohdolla kiinni tässä reitittimessä.
2. Edelleen, en käytä Elisan modeemia, koska en käytä Elisan yhteyttä, koska en saa samalla hinnalla yhtä nopeaa liittymää kuin Soneralta. Ja ennen kuin seuraavassa ohjeessa lukee, että "mikäli yhteys on liian hidas, voi palvelussa olla ongelmia"; Tiedän, tämän vuoksi netin nopeus on 100/100 Mb/s)
3. Kokeilen tätä tänään illalla kun pääsen kotiin.
4. Kuten avauksessa sanoin, käytän Netgemin N7700 Digiboksia, en valkoista Pacea. (Käytin ennen, oli kuraa)
5. Toivottavasti toimii..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Kohta 3:
Toimenpide on nineltään flashboot. Elisan tukisivujen mukaan tämä toimenpide myös palauttaa digiboksin tehdasasetuksiin. Kysymys kuuluukin, miksi kohta 4 on ylipäätään mainittu erikseen?

Osallistu keskusteluun