Vastattu

Netgem N7700 manuaaliset WLAN-asetukset

  • 4 syyskuu 2016
  • 6 kommenttia
  • 631 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 8 kommenttia
Hei,

VMG3926 modeemin DHCP temppuilee ja olenkin laittanut pikkuhiljaa kaikkiin tabletteihin, tietsikoihin ja kännyköihin kiinteät IP-osoitteet. Tänään ei sitten N7700 toiminut ja totesin, että sama ongelma on sen kanssa. DHCP ei enää antanut purkille IP:tä. Asetin manuaalisesti kiinteän IP:n ja nyt yhteys syntyy WLANiin, mutta ei palveluihin. Noissa N7700 WLANin manuaalisissa asetuksissa on kentät Portille ja Välityspalvelimelle, jotka jätin tyhjiksi. Pitääköhän niihinkin syöttää jotain - mitä?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi sakarialanne 4 syyskuu 2016, 17:53

Ei tarvitse portti ja välityspalvelin -asetuksiin syöttää mitään.
Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ei tarvitse portti ja välityspalvelin -asetuksiin syöttää mitään.
Mikäpä sitten neuvoksi? Nyt tulee ilmoitus, että yhdistetty WLANiin, mutta sen jälkeen yrittää yhteyttä palveluihin, siinä onnistumatta.

Ihmettelin myös, että mihin gateway-osoite laitetaan ja kokeilin sitä tohon välityspalvelin-kohtaan. Sen jälkeen välillä näkyykin, että yhdistetty internettiin. Diagnostiikka näyttää yllättäen, että IP-osoite on 10.0.0.1, vaikka antamani on muotoa 192.168.x.x.

Ideoita?
No käynnistin VMG3926 modeemin uudelleen ja se tietenkin auttoi. Kiinnostaisi kyllä saada tuo kiinteä IP-osoitekin toimimaan - se kun on ollut toimiva patenttiratkaisu kaikille muillekin laitteille.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ihmettelin myös, että mihin gateway-osoite laitetaan ja kokeilin sitä tohon välityspalvelin-kohtaan. Sen jälkeen välillä näkyykin, että yhdistetty internettiin.

Kiitos huomiosta, tässä on näköjään valikoissa tapahtunut käännösvirhe. Englanninkielisessä käyttöliittymässä on Gateway, joka on käännetty "Välityspalvelin", joka yleisesti tarkoittaa Proxy-palvelinta, oikeampi suomennos olisi Yhdyskäytävä. Laitan palautetta eteenpäin, että tuon voisi pyytää korjaamaan.

VMG3926 modeemille on uusi softa olemassa, jonka päivitykset on aloitettu 1.9, versionumero on VMG3926-B10A_Elisa5_V511AARB3D0, olikos sulle päivittynyt tuo versio jo ?

Voisit nyt uudelleenkäynnistyksesi jälkeen koittaa asettaa kiinteää IP-osoitetta uudelleen, tämä sen vuoksi, että jos se Zyxel-modeemisi on DHCP-palvelintaan "jumittanut" niin varmaan se on samalla ollut muutenkin jotenkin tiltissä, eikä ole osannut mitään IP-liikennettä reitittää, sen vuoksi ei aiempi kokeilusi kiinteällä IP-osoitteella tuottanut haluttua tulosta.
Uusi firmis on näköjään asentunut modeemille.

Kyllä modeemi reititti kaiken aikaa muun liikenteen - Netgem oli ainut toimimaton laite. Kiinteitä aktiivisia IP_osoitteita on tällä hetkellä käytössä 20 kpl, että kyllä sen äkkiä huomaa, jos joku lelu lakkaa toimimasta ;-)

Kokeilinpa nyt kaikesta huolimatta kiinteää IP-osoitetta uudelleen, mutta lopputulos oli sama - ei saa yhteyttä palveluihin.
Negem 7800 teki ihan samaa 10.0.0.1 antoi ipksi eikä yhteyttä.
Sitten ihmettelin tuota portti vaihtoehtoa ja kokeilin laittaa gatewayn ip:n siihen, ja avot jo rupesi toimimaan.
Eli, staattinen oman lähiverkon ip (omassa tapauksessa 192.168.10.15), aliverkkona 255.255.255.0, dns1 ja portti gatewayn ip (omassa tapauksessa 192.168.10.2). Dns2 ja välityspalvelin tyhjiä.

Nyt toimii sekä mokkula että vdsl samassa lähiverkossa niinkuin oli tarkoituskin. Osa laitteista käyttää mobiiliverkkoa (d-link reititin jossa simmi kiinni, vain reititin joka toimii gatewaynä, ei dhcp:tä) ja osa vdsl (zyxelin vdsl modeemi joka toimii myös dhcp palvelimena ja toisena gatewaynä) nettiliikenteeseen.


Käänöksen virhe ainakin n7800 boksissa on siis tuo portti (joka tarkoittaa nettiliikenteessä ihan jotain muuta kuin gateway/yhdyskäytävä).

Osallistu keskusteluun