Netgem N7700/N7800 virrankulutus ja kuumeneminen "valmiustilassa" ?

  • 30 heinäkuu 2018
  • 4 kommenttia
  • 608 katselukerrat

Mikä näissä netgemin boxeissa on ongelmana, ettei niissä ole kunnollista valmiustilaa? Kaukosäätimen virtanapin painaminen taitaa vain vaihtaa etuledin väriä. Sama ongelma oli vanhassa hopeisessa Netgemissä. Nyt kesällä laatikko menee tulikuumaksi pinnaltaan vaikka on "valmiustilassa".
Ei taida täyttää EU:n direktiiviä, jossa sähkölaitteiden valmiustilan virrankulutus ei saa ylittää 0,5w.
Sillä direktiivin mukaisella kulutuksella tuskin laatikko toimisi pienenä kiukaana. Pitäsikö laittaa Tukes:ille tarkastettavaksi?
Lisäksi kun boxi kuumenee kunnolla niin alkaa antaa häiriötä tv:n oman virittimen tv 5 hd-kanavalle niin pahasti ettei sitä voi katsoa. Jos boxiin kytketään virtajohto ja se on vielä viileä niin tätä ongelmaa ei tule.

Nykyään siis laatikko kytketty pois käytöstä, koska aiheuttaa vaan ongelmia vaikka olisi valmiustilassa.

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tuon boksin saa syvempään valmiustilaan painamalla kaukosäätimen virtapainiketta painettuna pitkään, niin kauan kunnes tulee viesti "Siirrytään virransäästötilaan..." tms.

Ongelma tuossa on se, että boksi herää tuosta tilasta siihen perinteiseen valmiustilaan yleensä yön aikana kun laite aloittaa päivitystarkistelut. En tiedä onko tuosta apua, mutta kannattanee testailla 🙂
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Virransäästötilasta ''heräämisen'' voi estää kytkemällä boksi pois nettiyhteydestä, ettei se pääse tekemään päivitystarkistusta. Lisäksi ilman kiertäminen ympärillä ja välttäminen auringonvalossa pitämistä on hyvä huomioida. Jos kuumenemista ilmenee silti niin, että se tuntuu vaaralliselta niin asiakaspalvelun vikapuolelta voidaan tutkailla tilannetta tarkemmin.
Netgem on oikeasti pelottava, sillä se kuumenee valmiustilassa ollessaankin niin, että kättä polttaa. Ilmastoinnista on huolehdittu ja boksi on ollut varjossa koko ajan. Pakko vetää piuhat pois, sillä pelkään, että se aiheuttaa tulipalon yöllä tai poissa ollessani. Pelottaa vain, että unohdan tehdä sen joku päivä, kun en ole tottunut vetlemään johtoja irti. Ei sähkölaitteen pitäisi olla tällainen.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
Luultavasti se ei osaa sammuttaa pelkkää piirisarjaa vaikka sähköt pelkästään muistilla riittäisivät nopeaan käynnistykseen

Osallistu keskusteluun