Netgem N7800 ja HDMI-CEC ominaisuuden valinnainen päälle kytkeminen


Nyt ensimmäistä päivää Elisa-viihteen palvelua käyttäneenä en voi kun ihmetellä miksi Elisa-viihteen päätelaitteen HDMI-väylästä on kytketty pois päältä HDMI-CEC (Anynet+) ominaisuus?

Kaikki muut käyttämäni HDMI-laitteet tukevat kyseistä ominaisuutta ja se helpottaa huomattavasti päivittäistä TV-palveluiden käyttöä. TV-menee automaattisesti oikealle HDMI-väylälle ja yhdellä kaukosäätimellä voi hallita kaikkia oheislaitteita.

Nyt Elisa-viihteen päätelaitteen käyttöönotto televisiota käynnistäessä on hyvin hankalaa.
Käynnistä TV/Vahvistin, tämän jälkeen etsimään vahvistimien kaukosäädin josta pitää valita oikea Elisa-viihden HDMI-väylä.. Kaiken tämän jälkeen on vielä varmistettava käynnistyikö Elisa-viihteen päätelaite oikeasti vaiko ei.

Nämä edellämainitut toimenpiteet kun hoituisi kerta heitolla automaattisesti Elisa-viihteen Netgem-päätelaitteen käynnistyksellä, mikäli kyseisen laitteen HDMI-CEC ominaisuus olisi käytettävissä ja aktivoituna.

Soitin Elisalle ja tiedustelin miksi kyseinen ominaisuus ei nyt toimi. Sain vastauksen että ominaisuus on poistettu käytöstä siksi, että tällä estetään Elisa-viihteen päätelaitteen aiheuttama television automaattinen käynnistyminen silloin kun Elisa-viihteen päätelaitteeseen tehdään ohjelmistopäivitystä.

Eikö tämän HDMI-CEC ominaisuuden käyttöönotolle voisi saada Netgem-päätelaitteen asetusvalikkoon valinnaista on/off-valintaa siten että palvelu olisi perusasetuksilta normaalisti pois päältä?

Rohkenisin väittää että HDMI-CEC ominaisuuden valinnainen päällekytkeminen lisäisi ainakin allekirjoittaneelle Elisa-viihde päätelaitteen ja sen palveluiden käyttöä!

Nyt kun vastaavien muiden palveluiden päivittäinen käyttö on helpompaa muilla HDMI-CEC ominaisuutta tukevilla päätelaitteilla, pelkään että Elisa-viihteen päätelaite jää hyllyyn käyttämättömänä sen hankalan päivittäisen käynnistämisen takia.

Rohkenisin väittää että en ole ainut joka moista ominaisuutta kyseiseen päätelaitteeseen kaipaa.

Miten muut palveluntuottajat ovat ratkaisseet tämän firmispäivitys/HDMI-CEC ongelman?
Mielestäni typerin ratkaisu on poistaa kyseinen ominaisuus kokonaan pois käytöstä.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

18 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
Moro teck_geek ja tervetuloa OmaYhteisöön! :)

Valitettavasti tosiaan tuo CEC on disabloituna. Itsekin toisinaan olen tuota ominaisuutta kaivannut, eli tiedän hyvin mistä kyse. Valitettavasti en uskalla luvata että saadaanko tuota ominaisuutta tavalla tai toisella jossain kohtaa tuotua käyttöön, mutta välitän toiveesi toki tietoon eteenpäin 🙂
Kiitos vastauksesta Patomiäs!

Toivotaan että palaute löytäisi jossakin vaiheessa tiensä kehityslistalle (jos ei siellä jo ole) ja saataisiin kyseinen ominaisuus joskus tulevaisuudessa edes valinnaiseksi :)

Kuten aina, odottavan aika on pitkä.. toivotaan että kehitystiimi tämän asian noukkii listalle ja ymmärtää kyseisen ominaisuuden tuomat edut jatkossa.
Itse asiassa..

https://yhteiso.elisa.fi/elisa-viihde-digiboksit-14/netgem-n7700-n7800-virrankulutus-ja-kuumeneminen-valmiustilassa-511675

Lieneekö tuo Netgemin nykyinen valmiustila tapa voi myös vaikuttaa osaltaan tuon HDMI-CEC ominaisuuden päällekytkemiseen? 😂

Nyt alkaa jo ajatukset mennä liikaa ohjelmistokehityksen puolelle, pakenen takaisin kesälomalle 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18
Hankkimalla Logitechin yleiskauko-ohjaimen kaikki toimii hyvin ilman mitään hdmi-cec juttuja, jotka tahtovat myös sekoilla, jos on pari hdmi-yhteydellä olevaa laitetta päällä yhtäaikaa.

  • Katso TV
  • Katso Digibox
  • Katso Bluray
  • Katso Pelikonsoli
ja kaikki jutut toimivat tuon jälkeen av-vahvistimen ja telkun mennessä oikealle sisääntulokanavalle ja oikeiden laitteiden mennessä päälle ja turhien sammuessa jne
Mielelläni itsekin näkisin HDMI CECin päällä niin ei tarvisi hommata yleiskaukosäädintä vain sen takia. Miksi sitä CECiä ei voisi itse enabloida tai disabloida valikoista, aivan kuten kaikissa muissakin laitteissa voi?
Käyttäjätaso 2
Näitä viihdelaitteistoja on ollut itselläni Saunavisiosta 2007 lähtien lähes kaikki laiteversiot. Kaikissa oli vikana että ne jumittuivat muutaman päivän välein ja piti antaa se IVO-bootti. Propellihatut keksivät tähän ratkaisun; annetaas laitteelle resetti kerran vuorokaudessa yöllä, niin ei tule tätä ongelmaa. Ihan hyvä idea, mutta yleensä vian korjaus tuo kaksi uutta tilalle. Nyt tämä CEC.

N7700 alkuperäisessä hardwaressa oli HDMI CEC kiinteästi kytkettynä, palstan ohjeen mukaan taivutin ja katkaisin tämän pinnin kaapelista ja sillä olen nyt mennyt 3-4 vuotta.

Mutta AV laitteiston ohjaukseen käytän tuota KooMikkon tapaa ja se on ehdottomasti paras, koska ohjaa myös laitteita joissa ei ole HDMI kaapelia.

Tämä ei ole mainos, mutta voin suositella Logitech Harmony Smart yleiskaukosäädintä. (Uudempi Harmony Companion, sama mutta ohjaa myös valaistusta)

Tässä ohjain toimii Bluetooth yhteydellä vaikka kulman takaa (Hub osassa on keskitetyt IR lähettimet)
Tässä mallissaa ei ole näyttöä, mutta painikkeissa on kuvat, ei tarvitse ladata ja lithium patteri kestää vuodesta toiseen. Lisäksi toimii myös Androidilla ym mutta näppärä kapula on yleensä käytössä.
Onkohan mitään uutta tietoa tuon HDMI-CEC ominaisuuden tulosta elisa boxiin? Tulisi itsellä ainakin todella tarpeeseen.
Käyttäjätaso 2
Onkohan mitään uutta tietoa tuon HDMI-CEC ominaisuuden tulosta elisa boxiin? Tulisi itsellä ainakin todella tarpeeseen.

Ei ole ainakaan omiin korviin kantautunut vielä tämän osalta tulevaisuuden suunnitelmia. 😞 Voisin tuosta perään hieman tiedustella ja palailla tänne asiaan! 🙂
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +7
Onkohan mitään uutta tietoa tuon HDMI-CEC ominaisuuden tulosta elisa boxiin? Tulisi itsellä ainakin todella tarpeeseen.

Tällä hetkellä ei ole uutta tietoa tuon HDMI-CEC -ominaisuuden osalta. Palautetta on kuitenkin välitetty eteenpäin ja toivotaan että tulevaisuudessa saataisiin tuo ominaisuus myös elisan boxeille saataville 😊

Kovasti HDMI CEC kaipaillaan, onko mitään uutta tietoa?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Kovasti HDMI CEC kaipaillaan, onko mitään uutta tietoa?

Uudessa Elisa Viihde Premium -boksissa eli N7950:ssä on HDMI-CEC-tuki, mutta päivä päivältä tuntuu epätodennäköisemmältä, että se saataisiin N7800:aan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kovasti HDMI CEC kaipaillaan, onko mitään uutta tietoa?

 

N7950 eli Viihde Premiumista tuo löytyy, muiden digiboksimallien osalta ei valitettavasti ole vielä uutta tietoa :/

Hei miten voi ohittaa Elisan nettipalvelut?  Haluan käyttää digiboxia muun operaattirin kautta pelkkänä nettiselaimena joten haluan resetoida laitteen jotta pääsen nettiin olemassa olevalla valokaapelilla.

En aio käyttä elisan palveluja joten  laitteessa täytyy olla joku torakka, dippikytkin tai ohjelma jolla se on kytketty Elisaan. Tässä siis ei ole kysymys mistään hakkeroimisesta. Laitetta käyttää muutkin mm. Puolalaiset operaattorit.

ELISAN OMA ASIKASPALVELU  EI  ILMEISESTI ANNA OHJAUSSTRINGIÄ TAI EI HALUA KERTOA KEINOISTA, MIKSI?

Normaali HDTV toimii kyllä, ja digiboxi näyttää nettiyhteyden mutta ei sisältöä (internet)

Koska töllö on hiukan vanhempi philips hd ready Terestal antennimalli niin en kannata ostaa kallista kunnollista digipoxia. 

Toivoisin että joku muu opastaa, netistä ei näytä löytyvän.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

??  Digiboksi nettiselaimena??
Enpä ole hassumpaa ideaa kuullut. Tai paremminkin onnettomampaa.

Eikö sinulla ole jotain läppäriä tai edes pöytätietonetta, jonka voisit hdmi-piuhalla kytkeä telkkuusi ja kayttää oikeata selainta netissä surffailuun?

N7800-T2C-4-AB2  digiboxissa ei ole kuin 1 HDMI liitin. TVeessä on vain 2 HDMI liitäntää. Toinen on jo käytössä BlueRay Dvdlaitteeiie. Digiboxin USP-liitin ei kai toimi esim Youtube videosingnaalin välittäjänä? On totta että olen niin onneton etten ymmärrä kuin 500 mV 8 ohm amphenolol liitännöistä HIFI-iaittEen  etuvahvistajan kytkennässä. (Tai Cad tabletin lowlevel  formatoinnista jos kertovat ohjee Seattlesta). Mutta nämä laitteet ovatkin yli 40 vuotta  vanhoja joskin edelleen täysin toimintakuntoisia. Uskomatonta ettå Sonyn kaiuttimista löytyi SEASin huippuelementit.

Näyttää näitä kaapeli-TV ongeimia olevan. Minulla ei cromecast kytkeydy päälle myöskään.

Olisko oikeaa tietoa tyhmälle?

Käyttäjätaso 2

??  Digiboksi nettiselaimena??
Enpä ole hassumpaa ideaa kuullut. Tai paremminkin onnettomampaa.

Eikö sinulla ole jotain läppäriä tai edes pöytätietonetta, jonka voisit hdmi-piuhalla kytkeä telkkuusi ja kayttää oikeata selainta netissä surffailuun?

 

Elisaviihteen alkuperäisessä Saunavisiossa Netgem netbox 7600 HD oli nettiselain. Sen käyttö ilman kunnon näppäimistöä ja hiirtä oli hankalaa, mutta siitä sai käyttökelpoisen USB muistin avulla. USB muistiin tallennettiin oman mieltymyksen mukaiset http:// linkit jotka avautuivat siirtämällä kursori linkin päälle. Vastaavasti toimivat myös kaikki sivulta avautuvat linkit.

Onko Elisaviihteessä tapahtunut kehitystä tästä "kivikautisesta" versiosta?
- nettiselainta ei enää ole
- 36 tunnin tallenneautomaattia ei enää ole
- Antennikaapelille ei ole enää vahvistettua jatkoa (nyt jompi kumpi jää ilman antenniliitäntää, Elisaviihdeboxi tai televisio. No TV:ssä on huomattavasti parempi kuvanlaatu mikä sen ratkaisee.
- ikuisia tallenteita ei enää ole. Elisan ikuisuus oli siis 2 vuotta.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3

??  Digiboksi nettiselaimena??
Enpä ole hassumpaa ideaa kuullut. Tai paremminkin onnettomampaa.

Eikö sinulla ole jotain läppäriä tai edes pöytätietonetta, jonka voisit hdmi-piuhalla kytkeä telkkuusi ja kayttää oikeata selainta netissä surffailuun?

 

Elisaviihteen alkuperäisessä Saunavisiossa Netgem netbox 7600 HD oli nettiselain. Sen käyttö ilman kunnon näppäimistöä ja hiirtä oli hankalaa, mutta siitä sai käyttökelpoisen USB muistin avulla. USB muistiin tallennettiin oman mieltymyksen mukaiset http:// linkit jotka avautuivat siirtämällä kursori linkin päälle. Vastaavasti toimivat myös kaikki sivulta avautuvat linkit.

Onko Elisaviihteessä tapahtunut kehitystä tästä "kivikautisesta" versiosta?
- nettiselainta ei enää ole
- 36 tunnin tallenneautomaattia ei enää ole
- Antennikaapelille ei ole enää vahvistettua jatkoa (nyt jompi kumpi jää ilman antenniliitäntää, Elisaviihdeboxi tai televisio. No TV:ssä on huomattavasti parempi kuvanlaatu mikä sen ratkaisee.
- ikuisia tallenteita ei enää ole. Elisan ikuisuus oli siis 2 vuotta.

Nettiselaimen takaisin tuominen on ollut puhetta aikaisemminkin ja tällä hetkellä asia on siis selvityksessä. Antennikaapeliahan digiboksi ei tarvitse enää ollenkaan vaan kanavat näkyvät myös puhtaasti verkkoyhteyden yli ilman antennikaapelia. Tallenteet meillä säilyvät maksimiajan mikä on mahdollista, eli 2 vuotta. 

Käyttäjätaso 7

Nettiselaimen takaisin tuominen on ollut puhetta aikaisemminkin ja tällä hetkellä asia on siis selvityksessä. Tallenteet meillä säilyvät maksimiajan mikä on mahdollista, eli 2 vuotta. 

Luulenpa , että tuon otsikon Netgemin vääntö ei riitä sujuvaan selailuun.

Minulla tallenteet säilyy ihan niin kauan kuin itse haluan , kun en ole Elisasta riippuvainen. :blush: