Vastattu

Netgem N7800 kuollut?

  • 22 lokakuu 2017
  • 34 kommenttia
  • 2246 katselukerrat

Aamulla (su 22.10.2017) startatessa Viihde-portaali aukesi hitaasti, mutta ei reagoinut kaukosäätimen käskyihin vaan digiboksi buuttaili itsekseen n. 10 sekunnin välein (aina avaten suoraan Viihteeseen, ei TV-kanavalle).

Kaukosäätimessä on uudet patterit ja nappien painallus vilkuttaa boksin LEDiä. Digiboksi on virtapiuhabuutattu useaan otteeseen. Modeemi on suoraan datanousussa (100/10MB kuitu) ja kytketty verkkokaapelilla digiboksiin. Netti toimii muilla laitteilla moitteettomasti.

N7800 boksi resetoitiin, mutta tämän jälkeen ensimmäisestä asetusruudusta, jossa pitäisi vain painaa OK, ei pääse eteenpäin. Boksi buuttailee edelleen itsekseen n. 10 sek välein.
Tästä syystä digiboksista on nyt virtapiuha irti, sillä muuten boksi on jatkuvassa buuttiloopissa. Ilmoitelkaa jos haluatte boksin "langalle" mahdollista etädiagnostiikkayhteyttä varten. Nyt toki boksille ei ole resetin jälkeen muodostettu yhteyttä, ja arkena ollaan töissä eikä kotona elvyttämässä boksia.

As.nro ja puh.nro on asiakastiedoissani.
Mitäs nyt tehdään?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi eBin 23 lokakuu 2017, 08:32

Huomenta! Vian aiheutti viallinen tallenne, ja se koski osaa 7800-käyttäjistä. Tallenne on nyt poistettu, ja testien mukaan boksit toimivat normaalisti. Pahoittelut aiheutuneesta vaivasta.
Katso alkuperäinen viesti

34 kommenttia

Mulla aivan sama hässäkkä. Aloin jo kirjoitamaan samasta ongelmasta, mutta senhän jo Vege 40 ehti ilmoittaa.
Niin että mitäs nyt.
Elisa lähetti ystävällisesti tä uuden boksinkin, mutta mutta....
Herättäkää Netgem n7800 kuolleista, kiitos.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Mulla aivan sama hässäkkä. Aloin jo kirjoitamaan samasta ongelmasta, mutta senhän jo Vege 40 ehti ilmoittaa.
Niin että mitäs nyt.
Elisa lähetti ystävällisesti tä uuden boksinkin, mutta mutta....
Herättäkää Netgem n7800 kuolleista, kiitos.


Sinullako siis ollut sama bootlooppi vika ja uusikin boksi tekee samaa?
Täällä ihan sama homma. Välillä jos bootissa pääsee siihen alkuruutuun asti, saattaa äänet kuulua ennen seuraavaa boottia.

Resetin jälkeen lähti hakemaan päivitystä, muttei saanut sitä koskaan tehtyä koska seuraavan resetin jälkeen softan numerot ei ole muuttuneet miksikään.

Kotjausta odotellessa katsellaan boottaavaa boksia.
Sama vika täälläkin, alkoi tänä aamuna. En jäänyt sen kummemmin asiaa tutkimaan, koska täytyi lähteä muualle. Johdon otin irti seinästä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Piti ihan testata omaa laitetta, ilmeneekö ongelma myös täällä.

Stand By -tilasta laite herää kyllä ihan ensimmäisellä käskyllä ja toimii kuten pitääkin. Vastaavia ongelmia ei toistaiseksi ole esiintynyt.
Myös täällä aivan sama tarina kuin aloittajalla ja muilla tässä ketjussa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Olisikohan autentikoinnissa elisan päässä jotakin feilua, jos useammalla on tänä aamuna ilmennyt moisia ongelmia.
Ts. Boksi ei saa elisan palvelimeen pääsyä/yhteyttä ja jää ikiluuppiin yrittämään uudelleen.

Kannattaa alkaa soittelemaan vikapalveluun, jotta alkavat selvittämään asiaa.
Täällä sama ongelma. Huomasin että laittaessa netin pois, boxi pelaa eli ei enää buuttaa itsrään ja kanavia voi surffailla. Mutta tällöin ei luonnollisesti maksukanavat toimi tai tallenteet yms. Ja F1-kisaa odottaen alkaa palaa hihat.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Jos ongelma korjaatuu ottamalla laite irti netistä, kannattaa kokeilla modeemin boottausta ja/tai resetointia.

Mikäli ongelma liittyy nettiyhteyteen, tuo toimenpide voisi auttaa.
Modeemin buuttaus ei suttanut ainakaan täällä. Heti kun modeemi pelaa taas niin boxi alkaa buuttailemaan.
Juurikin näin. Antennin kautta kanavat näkyy ja boksi pysyy päällä. Heti kun tökkää verkkopiuhan kiinni, alkaa boottailu.

On kyllä toisaalta tuo verkkokin pätkinyt koko aamun (Elisan 4G), mutta ei sen nyt sentään pitäisi muita laitteita kaataa...
Meillä on telian netti mikä toiminut moitteettomasti ja silti tämä ongelma on.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Soittakaa nyt sinne vikapalveluun:@
Minä olen jo vuosikaudet ollut niin tympiintynyt näihin operaattoreiden asiakas-"palveluihin", että annan jonkun muun polttaa hihat sinne soitellessaan :-/

Odotellaan, kyllä se joskus rupeaa taas toimimaan.

Formulat tulee toistaiseksi onneksi satelliitin kautta.
Soitin vikapalveluun joitakin tunteja sitten - ja sinne oli jo tullut useita puheluita samasta aiheesta. Neuvoksi annettiin kokeilla tehdasasetusten palautusta, mutta todettiin samantien ettei se ehkä auta (eikä auttanut). Asiaa siis tutkitaan ja jos löytyy keino hoitaa se esim. päivittämällä, korjaus tullee aikaisintaan huomenna. Jos ei, menee boksi vaihtoon tms.

Nettipiuhan irrottaminen oli hyvä neuvo, kiitos siitä!
Täällä samaa ongelmaa, ei toimi, wlan kautta tulee kipinä boxiin
korjaus tullee aikaisintaan huomenna.

No niin, tätä justiinsa meinasin. Jos olisin itse ollut soittamassa vikapalveluun niin saattaa olla, että olisi tullut pari valittua sanaa sanottua. Vaikka töissähän ne tietysti sielläkin vaan ovat.

Mikähän siinä muuten on, että nämä isommat viat (ohjelmat ei näy, netti ei toimi, tms) osuvat aina viikonlopuiksi jolloin niitä ei kukaan ole korjaamassa.

Nyt sitten vaan linkkivinkkejä kaikille tarvitseville F1 striimistä 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

Nyt sitten vaan linkkivinkkejä kaikille tarvitseville F1 striimistä :-)


Linkkejä löytyy esim. http://www.santerinassa.com/ chatista 🙂
"LiukasKäsi"-nimimerkin viestin innoittamana kokeilin mitä tapahtuu kun konffaa WLANin käyttöön (sen pääsee tekemään kun verkkopiuha on irti). Heti kun verkko löytyi, alkoi boottailu ja nuo aiemmin kuvatut oireet; kaukosäädin ei toimi, jne.

Eli jos purkki löytää minkä tahansa verkkoyhteyden, menee se siihen boottiluuppiin. Nyt varmaan pitäisi tätä omaa yrittää taas resetoida tehdasasetuksiin, että sieltä lähtee määrittelemäni WLAN-asetukset pois...
Samaa shaissee täälläkin, kaikki buuttailtu.

Edit. Menussa näköjään pääsee liikkumaan kun vetää verkkopiuhan irti boksista ja ottaa virrat pois ja antaa käynnistyä sitten uudelleen. Kaikki toimii, saa kaukosäätimestä sammumaankin, eikä buuttaile itsekseen, mutta tietysti ei ole verkkoyhteyttä eli käyttää ei voi. Hienoa.
Sama ongelma. Tana. Kele. Sviddunääs.
Myös sama vika, N7800:n eilen toimi ongelmitta, nyt illalla kun starttasi purkin, tekee vain boottilooppia...

Virtapiuhaa irti, 5x reset useasti, ei mitään vaikutusta, ei ehdi setupissa edes toiseen ruutuu kun jo taas boottaa...

7700:n & ellun tuen kanssa tappeluun meni vain 3kk ennenkuin sai tään 7800:n, ehtikin toimia melkein 3kk... Ehkäpä asiakkaan etu ei ole sama kuin Elisan osakkeen omistajan etu?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Huomenta! Vian aiheutti viallinen tallenne, ja se koski osaa 7800-käyttäjistä. Tallenne on nyt poistettu, ja testien mukaan boksit toimivat normaalisti. Pahoittelut aiheutuneesta vaivasta.
Miten tämä on mahdollista!? Yksi viallinen tallenne laittoi "puoli Suomea" nurin. Eikös jokaisella asiakkaalla ole ihan omat tallenteet?

Aikanaan TVKaista sai rapsuja siitä kun väittivät jokaisella olevan oma "tallentava digiboksi", mutta selkisikin että heidän esittelemänsä konesali on bluffia ja kaikille jaetaan yhtä ja samaa tallennetta. Laki on ilmeisesti jossain välissä muuttunut ja tämmöinen yksi-tallenne-kaikille on nykyään sallittu?
Eikö Elisa pysty näistä viikonloppuna ilmenevistä laajoista häiriöistä ja vikatilanteista laittamaan mitään keskitettyä infoa minnekään ettei asiakkaat viettäisi turhaan sunnuntaipäiviään kaiken maailman vehkeitä buuttaillen??

Osallistu keskusteluun