Vastattu

Netgem N7900

  • 11 lokakuu 2017
  • 59 kommenttia
  • 5211 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

59 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Eiköhän tuosta 7900 sarjasta ole olemassa useita vaihtoehtoisia speksejä joista operaattorit voivat valita itselle "sopivat" ominaisuudet. Nämä ei sitten aina välttämättä kohtaa asiakkaiden toiveita.

Mutta hieman ihmettelen mikä tarve on analogisille liitännöille?
Käyttäjätaso 7

NETBOX 7900
Processor: BCM7251s (Dual-Core Brahma15 10k DMIPs ARMv7)
Memory Flash: 4GB eMMC
Memory RAM: 2GB DDR-­III
3D Graphics: Open GL ES 2.0
Resolution: 4K@60 (UHD 3840x2160p50/60)
Remote Control: IR or Bluetooth
Optional: External HDD
Ethernet: 1Gbit port
Video decoder: HEVC/H265 (up to 3840x2160p60 /10bit)
HDMI: v2.0 (UHD) ??????????
USB 3.0 Host
N7950 -digiboksilla on nämä ominaisuudet:

  • 4K-tuki (Resolution: 4K@60 (UHD 3840x2160 p50/60))
  • Bluetooth-kaukosäädin (jolla voi ohjata myös tv:tä)
  • Moderni käyttöliittymä


Entäpäs tuki vanhemmille 1.x HDMI-liitännöille vai tukeeko vain versiota 2.0 (UHD)???
Käyttäjätaso 3
Vanhempi hdmi on yhteensopiva uuden kanssa mutta vanhat hdmi liitännät ei vaan tue uusien ominaisuuksia.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki

Mutta hieman ihmettelen mikä tarve on analogisille liitännöille?


Esimerkiksi vaikka ohjelmien, vaikkapa maksukanavien ohjelmien, tallennus omille laitteille, siihen tarvitaan analogista liitäntää.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki


Hmm... Olisikohan Elisalla aika harkita jotain muuta laitetta noiden Netgemien tilalle? Niiden kanssa tuntuu olevan jatkuvasti jos jonkinlaisia ongelmia.

Mitäpä, jos Elisa kerrankin panostaisi noihin laitteisiin ja korvaisi Netgemit jollain sellaisella laitteella, joka toimii ilman, että sitä täytyy resetoida yhtenään.
Jep ja samalla voisi elisa myös ottaa pään pois puskasta ja mahdollistaa pakettiin myös sen ulkoisen kovalevyn. Telian palvelulla on 100x parempi yleiskäyttökokemus, kun halutessaan voi painaa vain pausea ja mennä vaikka vessaan ja jatkaa suoraan eikä tarvitse leikkiä tallenteiden kanssa. + Samalla toimii myös maksukanavien kanssa, kuten myös tallennus ja niitä voi ajastaa myös netistä kovalevylle(elisa väitti jossain yhteydessä ettei voisi toteuttaa näin).

Vaikka tuo Telian systeemi on muuten Elisan viihdettä heikompi kokonaisuus, niin laitepuoli on kyllä hanskattu paremmin joka taas on monille se pääasiallinen portti viihdepalvelun käyttöön. Muita laitepuolen etuja on mm. bt-kaukosäädin, eli boksin voi jemmata kaappiin ja se, että antennikaapelia ei tarvita mihinkään vaan kaikki kanavat tulee boksille netistä.

Tuleeko myös nelonen, jim, liv ja hero netin kautta? Elisallahan on rahastuksen makua siinä kun pitää olla elisan nettiyhteys että ne näkyy.


Ei tuo ole Elisan vaan Nelonen Median (Sanoma Oyn) vaatimus että pitää olla Elisan yhteys jotta Nelosen kanavat näkyy netin kautta.
Käyttäjätaso 7
Vanhempi hdmi on yhteensopiva uuden kanssa mutta vanhat hdmi liitännät ei vaan tue uusien ominaisuuksia.
Juu näinhän se useimmiten on.

Elisalla vain on tapana ilmoittaa speksit mahdollisimman epäselvästi , että asiakas ei tiedä onko jokin ominaisuus vai ei. Muut toimijat kyllä yleensä kertovat myös tuesta vanhemmille standardeille , mutta ei Elisa sellaista pidä tarpeellisena.
Käyttäjätaso 3
Tänään tuli uusi boxi. 7800. Pitäs olla uudempi versio kuin vanha. Pohjassa N7800-T2C-4AB2R. Vanha oli ilman R kirjainta. Tiedä sitten.
Pikasella käytöllä vaikutti hieman nopeammalta kuin vanha. Valikoissa liikkuminen nopeampaa. Ainakin vaikuttaa paremmalta.
Millasta resoluutiota muut käyttää? Itellä 1080P60. Vai kannattaako olla p50?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
MTV taisi lähettää 720p ja muut kanavat 1080i tarkkuudella.

Itse olen käyttänyt boksissa 1080i50 asetusta.
Minulla boxi vaihtaa sammutuksen jälkeen aina asetukselle 1080P60. Boxi on kytketty vahvistimeen ja siitä läpimenona televisioon. Ilmeisesti boxi "haistelee" mihin resoluutioon tv / vahvisitn kykenee ja muuttaa resoluution.
Ei sen näin pitäisi mennä, vaan asetettujen asetusten soisi säilyvän.

Osallistu keskusteluun