Netgem7800 - rimanalitus?

  • 20 joulukuu 2016
  • 7 kommenttia
  • 1272 katselukerrat

  • Kommentaattori
  • 58 kommenttia
Elisalta tuli postia, olisi mahdollista vaihtaa vanha boksi uuteen, joka sisälsi kaikkea uutta kivaa! Eikun vaihtamaan vaikka vanhakin oli toiminut ihan mainiosti. Postista tulikin parin päivän päästä tilalle uusi boksi, vanha hyvin toiminut N7600 (se hopeinen iso laatikko vuosien takaa) siirtyi sivuun.

Ensitunnelmat tästä uudesta oli hieman ristiriitaiset, käyttöliittymähän oli ihan erilainen, mutta kaikkeenhan tottuu...

Mutta sitten heti alkoi löytyä toiminnallisia puutteita, jotka ovat aivan käsittämättömiä heikennyksiä edelliseen boksiin verrattuna. Aluksi luulin, että en vain osaa, mutta kyllä nämä näyttää olevan ihan oikeita puutteita:

1] Tv-ohjelman ajansiirto (time shift) ei enää ollutkaan mahdollista! :? Aikaisemmin kun painoi pausea kesken ohjelman, ohjelma keskeytyi ja jatkui napukkaa painamalla. Yksinkertaista ja ah niin kätevää. Tässä nykyisessä ohjelman joutuu ensin tallentamaan ja hakemaan nauhoituksista ja vasta sitten taukotoiminto on käytössä! En ensin uskonut että tämä olisi näin vaikeaa, mutta näinhän se näyttää olevan.

2] Ohjelmien siirto boksin käyttöliittymästä on poistettu! Aikaisemmin meillä oli tapana perheessä, että jos joku oli katsonut ohjelman, jota joku toinenkin halusi myöhemmin katsoa, siirsi ohjelman katsonut sen kätevästi ohjelman katsottuaan kahdella kliksulla toiseen kansioon. Nyt tämä toiminto täytyy tehdä älykännykän appsilla! Miksi ihmeessä??

3] Äänen mykistys. Kun haluan laittaa äänen tilapäisesti hetkeksi pois, kaikissa mediavehkeissä on jo vuosikymmenten ajan ollut mute-näppäin. Mutta ei tässä! Kaukosäätimessä kyllä lukee mute, mutta se tarkoittaa sitä ihan normaalia äänenvoimakkuuden asteittaista vähentämistä, joka vesittää koko mute-idean.

4] Käyttöliittymän sekavuus. Yhä kuukauden käytön jälkeen väitän, että tämän käyttöliittymän on täytynyt suunnitella kännissä oleva apina, tai ranskalainen.

Kehitys kehittyy, mutta ei tässä tapauksessa. Toivottavasti Elisa saa tulevilla softapäivityksillä suuren käytettävyysloikan digiboksinsa toimintoihin. Muuten on pakko kyllä vaihtaa palvelun tarjoajaa.

p.s. Yritimme tietenkin asentaa takaisin vanhan boksimme, mutta tämäpä ei enää onnistu 😠 Elisa on ystävällisesti poistanut laitteen tiedot tietokannastaan...ettei vain asiakastyytyväisyys palaisi ennalleen.

Netgem 7800 --> EI JATKOON! 😠

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki


p.s. Yritimme tietenkin asentaa takaisin vanhan boksimme, mutta tämäpä ei enää onnistu 😠 Elisa on ystävällisesti poistanut laitteen tiedot tietokannastaan...ettei vain asiakastyytyväisyys palaisi ennalleen.


Eihän tuohon tarvitse kuin ilmoittaa MAC-osoite lootan pohjasta aspaan, tai täällä palstatiimille.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
@Enema: Hmm, täällä N7800:n kaukosäätimen Mute-näppäin tekee kyllä juuri sitä, mitä sen olettaakin tekevän. Harmittavasti äänen pikaisen mykistämisen lisäksi se puskee ruudulle susiruman ikonin, joka on siinä niin kauan, kunnes äänen haluaa taas palauttaa. (Ilmeisesti maailmassa on niin paljon ihmisiä, jotka hämmentyisivät äänettömyydestä ilman noin karkeaa visuaalista indikaattoria.)

Laitteen ääniasetuksista on valittu vaihtoehto Paras mahdollinen, ja N7800 on HDMI:llä suoraan telkkarissa kiinni.
@mikalin: Mikä on aspa?

@TT-2k: Kerrotko tarkemmin miten saat sen MUTE:n toimimaan? MUTE-sanahan lukee kaukosäätimen 'nuoli vasemmalle' näppäimen ja volumesäädön '-' näppäimen välissä.

Jos painan tuota '-' näppäintä, äänenvoimakkuus alkaa pienetä ja lopulta ollaan tietenkin silent-modessa. Tuo 'nuoli vasemmalle' näppäin hyppäyttää kanavan toiseksi.

Vaikka mitä yritän, ruudulle minulle ei tule mitään mainitsemaasi ikonia. Laitteen ääniasetukset on samat kuin sinulla.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
@Enema: Kuulostaa nyt siltä, että Elisa on jakanut N7800:lle (ainakin) kahta erilaista kaukosäädinmallia. Meillä on tällainen patukka, jossa äänenvaimennusnäppäin on vasemmassa yläkulmassa, eikä siinä tosiaan lue Mutea lainkaan.

PS. Aspa tarkoittaa asiakaspalvelua.
Jeps, meillä on erilaiset kaukosäätimet. Tässä minun versiossa on säästetty yhden näppäimen verran, MUTE painike on korvattu MUTE tekstillä 😃 Pienistä puroista ne isot säästöt saadaan jne...

Ja kun kerran yllä listasin heikonnuksia, niin heti pari lisää alla:

5] Vanhassa boksissa päälläolevan kanavan ääni sentään kuului kun hyppäsi vaikkapa katsomaan tallennekansiota ja hiljeni vasta kun käynnistin uuden tallenteen. Tässä kanava mykistyy kokonaan. Miksi?

6] Vanhassa boksissa kelauksen sai keskeytettyä painamalla sitä keskellä olevaa isoa OK-painiketta. Tässä se ei toimi, vaan pitää sormella hakea hankalammin löydettävää pientä painiketta kelauspainikkeiden välissä...

7] Äh olkoon....
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
@Enema: No onpas vaan erikoinen ratkaisu kaukosäätimen suunnittelijalta. :D

Vitoskohdan mysteeriin tuskin saamme vastausta. Laitoin asiasta palautetta jo joskus viime vuonna, kun tuo N7700/N7800-purkkien uusi käyttöliittymä aloitti betataipaleensa. Mikään ei ole sen suhteen kuitenkaan muuttunut.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Mikä hän tuossa vanhassa kaukosäätimessä oli vikana kun on pitänyt noin ihmeellien uusi kaukosäädin tehdä.

Osallistu keskusteluun