Kysymys

Pace-digiboksin päivityksessä on keskitytty taas olennaiseen

  • 12 maaliskuu 2013
  • 36 kommenttia
  • 7223 katselukerrat

v197 oli asentunut yön aikana digiboksiin ja en päässyt taaskaan yllättymään uusista hienoista ominaisuuksista. 5 kuukautta edellisestä päivityksestä on kestänyt ja ainoa näkyvä muutos on viihdevalikon latautumisaikana näytettävä etenemispalkin muutos pyörivään, nykivään animaatioon. Voi taivas...

 

Milloin Elisa päättää ottaa työn alle kuluttajien jo vuosia vanha kehitysideat? Milloin saadaan jatkuvien tallenteiden hallintaan esim. viikonpäivärajaukset, jotta boksi ei täyty uusinnoista?

36 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Xetal kirjoitti:
 

 Milloin Elisa päättää ottaa työn alle kuluttajien jo vuosia vanha kehitysideat? Milloin saadaan jatkuvien tallenteiden hallintaan esim. viikonpäivärajaukset, jotta boksi ei täyty uusinnoista?

Niinpä. Eipä tuo toiminnallisuus edellytä välttämättä digiboksiin muutoksia , vaan tallennuspalvelimelle. On vaan olleet nuo muutokset jäissä jo ainakin vuoden 😞
Oli näemmä yöllä valahtanut P*sk*poksiin uusi firmis. Rupesin epäilemään tommosta kun pyyteli skannailemaan kanavia entistä monisanaisemmin. Viihtevalikkoa avattaessa epäilys vahvistui, kun siihen jumittavan palkin tilalle oli vaihtunut nykivä ratas. ;)

Eikun mielenkiinnolla testailemaan. Vanhastaan kunnon murheenkryyniksi tiedetty nauhoitus, viimekesän Olympialaisten avajaislähetys HD:na auki. Ja jumantsukka. Kuva ei nykinyt eikä pikselöitynyt yhtään. Eikä äänessäkään ollut havaittavissa pienintäkään epäterävyyttä tai ajoitusongelmaa. Eipä kai, kun ei sitä kuulunut ollenkaan.

Okei kokeillaans jotain tuoreempaa. Viimeviikonlopulta Pirunpellon viimeisen jakson uusinta päälle. Ja tiätty leuhkasti hooreenä. Kuva näkyy hianosti, ei mitään haamutekstejä mut DolbyDigitalääni muuttuu jossain välissä tavalliseks reteoks. Saman ohjelman nauhoitus viikolta taasen antoi tolpyäänen, mutta sitten taas oli pakko lueskella niitä kirjavia "kuurotekstejä".

No miten tää toimii äsdeenä. Sama ohjelma vajaapikselisenä päälle ja johan se musta ruutukin sieltä löytyi. Ja eikun hyötyliikuntaa peliin ja poksin töpseliä tuulettamaan. Mutta okeiokei, kaikekorjaava "Pacetaika" on vielä tekemättä. Valkoinen taikakeppi esiin. Jämäkkä ote, ranne rentona ja syvällä rintaäänellä: "Tehdasasetuttamas". Silmälle näkymätön säde sinkahtaa olohuoneen halki ja lannistettuna Pace sytyttää punaisen lamppunsa.

Turhauttavan pitkän näpyttelyn ja otottelun jälkeen vermeessä on taas kanavatkin haettuna ja päästään jatkamaan testailua. Lopputulema on se mitä jo arvelinkin. HD-kanavien toiminta on yhtä epävarmaa ja arvaamatonta, kuin ennenkin. HD- ja SD-kanavien välillä siirtyminen edellyttän, ihan kuin ennenkin, virtalähteen tuulettamista.

MUTTA SAATIINHAN ME SIIHEN VIIHTEVALIKON AVAUSIKKUNAAN SE HIANO RATAS! EI TÄÄ HUKKAAN OO MENNY!
Käyttäjätaso 2
Kaikki oleellinen on jo otsikossa.
Joo, en ole mitään eroa huomannut, paitse se ratas :smileygrin:

Kaksi kertaa boxi jo jumittunut kanavanvaihdon yhteydessä = kaksi buuttia, normi päivä :smileyangry:
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Hämmästys oli eilen 12.3. illalla suuri, kun meinasin katsella Eurosport HD -kanavaa.  Kanavan numeron ympärillä välkkyi punainen väri eikä toivoakaan pääsystä millekään "verkkokanavalle".  Sitten aattelin katsella jokailtaisia nauhotuksia, mutta rattaan pyörimisen lisäksi en nähnyt kuin tekstin "Elisa Viihteeseen ei pääse... koeta myöhemmin uudelleen...käynnistä boksi uudelleen."  Ei onnistunut illalla eikä tänään 13.3. ainakaan klo 10:20:een mennessä.  Tein kanavahaunkin tänään.

Pitääkö mun tehdä jotain, että saan taas "verkkokanavat" näkyviin?  Entä tallenteet?  Onko tuo rattaanpyörä merkki siitä, että versio 197 on vaihtunut onnistuneesti omassa boksissanikin?

Tähän asti Elisa Viihde onkin toiminut jo muutaman vuoden mielestäni ihan riitävän hyvin.

Lisäys klo 10:50:  Voisiko olla niin, että versiopäivityksen jälkeen nuo datasähköpurkit ovat lakanneet toimimasta oikein?  Vai onko jollakin muulla sama tilanne, "ettei Elisa Viihteeseen saa nyt yhteyttä"?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Penanen kirjoitti:Pitääkö mun tehdä jotain, että saan taas "verkkokanavat" näkyviin?  Entä tallenteet?  Onko tuo rattaanpyörä merkki siitä, että versio on vaihtunut omassa boksissanikin?

Pacen perustoiminto: Palauta tehdasasetukset, ainakin aluksi.
Teitkö tehdasasetusten palauttamisen? Omassa boksissa päivityksen jälkeen hain kanavat uudelleen ja yritin katsoa tallenteita --> yksikään tallenne ei käynnistynyt. Sitten tehdasasetusten palautus ja elisavalikko herjasi pari kertaa, että valikkoa ei voi avata ja sitten että viihteeseen ei pääse. Parin minuutin jälkeen kaikki alkoi kuitenkin toimia ihan ok. Ei yhtään jumiakaan koko iltana :smileyshocked:
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Eipä ole tarvinnut ennen tätä tehdä tehdasasetusten palautusta, vaikka olen ollut Viihde-käyttäjä jo vuosia.  Nyt homma jumiutui "Haetaan kanavia" -kohtaan eikä kanavien hakemisen jälkeen näyttänyt yhteenvetoa eikä jatkanut "hommaansa" ilman OK-kuittausta.  Lopputulos oli kuitenkin sama - ei näy verkkokanavia eikä pääse Viihde-valikosta tallenteisiin ollenkaan.  Olisikohan päivitys "sotkenut" datasähköpurkkien parituksen?  En viitsi vielä parittaa nitä uudelleen, kun se vaatii aina juoksemista ja suurta tarkkuutta (kuten tietysti kaikki elektroniikkaan liittyvä).

Onko jollain Viihde-ympäristössä käytössä Zyxelin datasähköpurkit ja kokemusta uuden 197-version käytöstä?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Olen nyt tehnyt seuraavat toimenpiteet, mutta yhteyttä Elisan palvelimelle en saa:

1. Palauttanut Pace-digiboksin tehdasasetukset (haki kanavat ja jäi tilaan Haetaan kanavia...)

2. Ottanut virran pois Pace-digiboksista.

2. Ottanut virran pois ADSL-modeemista.

3. Parittanut uudelleen ZyXel-datasähköpurkit.

4. Hakenut kanavat vielä kerran.

En pääse katsomaan muita kuin antenniverkon kanavia, enkä pääse ollenkaan Elisa Viihde -valikkoon.  Jossain vaiheessa ruudulle välähtää hetkeksi teksti Yhteysvirhe (ja perässä jotain professional...).

Help me!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Penanen kirjoitti:
Olen nyt tehnyt seuraavat toimenpiteet, mutta yhteyttä Elisan palvelimelle en saa:

1. Palauttanut Pace-digiboksin tehdasasetukset (haki kanavat ja jäi tilaan Haetaan kanavia...)

2. Ottanut virran pois Pace-digiboksista.

2. Ottanut virran pois ADSL-modeemista.

3. Parittanut uudelleen ZyXel-datasähköpurkit.

4. Hakenut kanavat vielä kerran.

En pääse katsomaan muita kuin antenniverkon kanavia, enkä pääse ollenkaan Elisa Viihde -valikkoon.  Jossain vaiheessa ruudulle välähtää hetkeksi teksti Yhteysvirhe (ja perässä jotain professional...).

Help me!

Kokeilepa tilapäisesti yhdistää digiboksi ethernet-kaapelilla modeemiin , jotta selviää onko vika digiboksissa , datasähköpalikoissa vai modeemissa.

Mitä se digiboksi ilmoittaa Diagnostiikka /Tiedot sivulla seuraavisa kohdissa:

-Laiteohjelmisto:   ?

-Internet:                 ?

-Paikallisverkko:   ?

-TV-kanavat:          ?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kiitos neuvosta.  Löysin tarpeeksi pitkän ethernet-piuhan ja silläkin aluksi kaikki näytti toimimattomalta.  Digiboksi irti virrasta hetkeksi ja jotain edistystä oli havaittavissa, ruudulle tuli teksti: "päivitetään digiboksin salaustoimintoja...", mutta lopputulos oli aivan sama Ei yhteyttä Elisa Viihteeseen.  Muutaman kokeilukerran jälkeen pääsin Viihde-valikkoon ja kokeilin katsoa tallennetta ja näkyi hyvin.

Irrotin Ethernet-piuhan, kytkin ja paritin datasähköpurkit taas uudelleen ja irrotin vielä hetkeksi digiboksin verkkovirrasta ja muutaman yrityksen jälkeen homma alkoi toimia (ainakin toistaiseksi).

Olen ollut Elisa Viihde asiakas maaliskuusta 2010 lähtien ja alusta asti digiboksi on ollut kytkettynä datasähköpurkkien kautta modeemiin.  Tämä oli ensimmäinen kerta, kun homma ei toiminut.  Jotain tuossa eilisessä päivityksessä oli erilaista.  Toivottavasti tämä viestiketju auttaa muita saman tilanteen kanssa painivia.

Kooste tapahtumista niille, joilla on datasähköpurkit ja sama tilanne kuin oli mulla:

1. Päivityksen jälkeen en päässyt Elisa Viihde valikkoon enkä ns. lisäkanaviin ollenkaan.

2. Käytän datasähköpurkkeja, jotta ei tarvitse vetää ethernet-piuhaa huoneiden poikki.

3. Irrotin datasähköpurkit ja laitoin tilalle ethernet-piuhan.

4. Otin digiboksin irti sähköstä hetkeksi.

5. Sain yhteyden toimimaan.

6. Laitoin taas datasähköpurkit kiinni modeemiin ja digiboksiin.

7. Paritin datasähköpurkit uudelleen.

8. Otin digiboksin irti sähköstä hetkeksi.

9. Parin yrityksen jälkeen homma toimi kuten ennen päivitystäkin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
No niin hyvä kun lähti taas toimimaan  ;)

Ilmeisesti päivityksessä jokin jäi vähän kesken joko nettiyhteyden tai datasähkön häiriön vuoksi tai vain salausavaimien luku ei onnistunut syystä tai toisesta.

Itselläni ei tuollaisia vaikeuksia ole koskaan ollut , mutta minulla digiboksi onkin sillatun modeemin perässä ethernet-kaapelilla kytkettynä.
Käyttäjätaso 2
Ei toimi tekstitys YleHD:llä,

kelatessa tallennetta palkki näkyy edelleen vain muutaman sekunnin,

tehdasasetusten palautus jää jumiin "hae kanavia" -vaiheeseen, "ElisaViihde -valikkoa ei voida..."

"Tervetuloa käyttämään uutta digiboksiasi"  -teksti pitäisi vaihtaa. Boksi ei ole enää uusi kymmenien tehdasasetusten palautusten jälkeen, teksti voisi olla esim.: "Korkeimman siunausta alkaessasi käyttämään Pace boksiasi"

Mikä oli tämän päivityksen tarkoitus? Mitä sillä saavutettiin?

Sanahelinää ja pelkkiä katteettomia lupauksia?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Sain näkymään tekstityksen, kun menin vaihtamaan kaukosta tekstityksen pois ja takaisin päälle. Muuten on paha sanoa vielä uuden päivityksen tuomista eduista mitään. Ekana päivänä tuli suoritettua normaalit pari virtaboottia.
Käyttäjätaso 3
Taisi tuolla päivityksen kuvauksessakin lukea että YLEHD tallenteissa ei tekstitykset toimi vieläkään. Lähetyksissä kylläkin pitäisi toimia. Niistä minä en tiedä mitään, kun Elisa tuuppaa niin hidasta yhteyttä että HD kanavia ei kertakaikkiaan pysty katsomaan...
Penanen kirjoitti:
Onko jollain Viihde-ympäristössä käytössä Zyxelin datasähköpurkit ja kokemusta uuden 197-version käytöstä?

Minulla on käytössä 5 kpl tuollaisia http://www.zyxel.com/uk/en/products_services/pla4201.shtml?t=p
 ja hyvin on toiminut. en ole salausta ottanut käyttöön tai parittanut, ihan vaan laitoin seinään ja otin käyttöön. Omakotitalossa asustelen. Nuo ovat gigaisilla ethernet-porteilla, päästään lähemmäksi luvattua 500Mbps siirtonopeutta, vaikkakin aika kauaksi jäädään siitäkin, mutta enemmän kuin 100Mbps kuitenkin tulee läpi.
Nyt alkaa tulla takki täytee tätä Elisa viihde palvelua. Vuoden rypenyt lätkän MM kisoista lähtien ongelmien kanssa, nyt tämä viimeisin sisään ajettu päivitys "paransi" merkittävästi boksin toimintaa siinnä määrin että valkoista *skaa television alla saa resetoida huomattavasti useammin kuin ennen ja nykyään ei edes kerta riitä vaan boksi käynnistyy ensimmäisellä kerralla tilaan jolloin ei lähetyksien äänet toimi. Tämän korjaukseksi on boksi resetoitava toisen kerran :smileyangry: Lokakuuhun asti kärsin tämän jälkeen en enään ikinä ota vastaavaa kuraa kotiini. :smileyangry:

Itseäni hävettäisi tarjota tällä tasolla olevaa maksullista palvelua. Eikö Elisaa?
Käyttäjätaso 1
Jep, ihan naurettavaan. Liekkö edes noiden laitteiden mahdollista toimia normaalisti (= tehot ei riitä)

Onko sopimusta mitenkään mahdollista saada puretuksi? Voisin vaihtaa takaisin Saunalahden kotikaistaan. Sama netti, ilman viihdettä joka ei oikeasti vain toimi.
alle viikossa viihde valikko menee jumiin eikä kaukosäätimeen enää reagoi

boksin virtanappulaa kun painaa pitkään , buuttaa jonka jälkeen toimii

muuten hyvin toiminut mutta ei kovin hyvä juttu ole kun ei pysy hengissä edes viikkoa
Näitä kun lukee, siis näitä tarinoita Pacesta, niin on pakko todeta että Elisan asiakkaat melko pitkäpinnaisia. Vuodesta toiseen odotetaan sitä messiaspäivitystä joka korjaisi kaikki viat. Ei taida olla tulossa.

Eipä silti, Netgemiin viimoinen päivitys kohta kolmen vuoden takaa. Kanavat pätkii jos käyttää nettiä samaan aikaan, kaukosäätimen käyttö valikoissa on vähintäänkin haasteellista, välillä ei liikuta ollenkaan ja joskus selataan yhdellä painalluksella 100 kanavaa läpi. Että eipä tullut valmista tästä boksista. Toivotan parempaa onnea teille Pacen käyttäjille.
Käyttäjätaso 2
Jahas, oli boksiin sitten valunut Elisan ilmoituksen mukainen uusi softa.. No, ensituntuma on taas kyllä aika.. "Elisa". Boksi kaatunut nyt kaks kertaa tehdasasetusten palautuksessa jumahtamalla kanavahaussa mustaan ruutuun! Ja toi boksi JUST vaihdettiin!! Nyt kun taisin saada viimein sen rullaamaan läpi tuli ilmoitus että kanavat muuttuneet heti sen jälkeen 😃 Elikkä jotain pahoja ongelmia tolla nyt kyllä taas on.. Miten ihmeessä tää voi olla mahdollista? Ja jos ja KUN toi boksi ei kerran tule kuntoon noilla päivityksillä niin MINKÄ IHMEEN TAKIA niillä vieläkin yritetään?? Joku Elisalainen sai nyt kyllä selittää..
Pace digiboksi on sen verran surkea tekele että ei tuota saada ikinä toimimaan kunnolla. Ehkä ne seuraavalla kerralla tajuavat että vois vähän panostaa näihin vehkeisiin, mutta epäilen
Minulla taas tapahtui seuraavaa. Olin viikonlopun reissussa ja sunnuntaina takaisin tullessa laitteisiin virrat päälle. Digiboksi ei herännyt henkiin. Vilkuttaa keltaista valoa virtanapissa aikansa ja pari kertaa välähtää tiimalasi vuorotellen mustan ruudun kanssa, sitten tulee tekstit

"Verkkoyhteys muodostettu."

ja heti perään

Yhteysvirhe, yritä myöhemmin uudelleen. (Provisioning failed).

Virrat, piuhat sun muut on otettu pois moneen kertaan. Onkos tuossa Pace-boksissa rautapohjaista resetointikeinoa, kun valikkoonkaan ei pääse? 

Tuesta sain neuvon painaa virtanappia pohjaan "pitkään", mikä ei sekään vaikuta auttavan. Mitään piuhoja ei välissä ole irroitettu tai muutakaan tehty muuten kuin tuo viikonlopun päivitys, joten vahva epäilys että johtuvat siitä nämä ongelmat.

Täytyy sanoa että aika *****aa tavaraa tuo boksi on. :(
Myöskään se ei toimi mitä kyselin ennen hankintapäätöstä ja väitettiin että toimii, eli kopiointi digiboksilta scart-kaapelia pitkin DVD-tallentimen kovalevylle, eli haluaisin helposti tallenteista jotain levylle pysyvään talteen. Jostain käsittämättömästä syystä lähtevässä signaalissa on DRM-suojaus päällä. Minkä ihmeen takia? Kyllähän nyt TV-ohjelmia on pystynyt nauhoittamaan videoilla jo vuosikymmeniä!

- Marko
Täällä on ohje  resetointiin (tehdasasetusten palautukseen):

https:///t5/Elisa-Viihde-Yleinen-keskustelu/Kaukos%C3%A4%C3%A4timen-ok-painike-ja-nuolet-eiv%C3%A4t-toimi/m-p/267482#M28359
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Hmmm...

En oikein osaa päättää, keitä käy sääliksi eniten:

1) niitä Elisan koodareita/"insinöörejä", jotka joutuvat tappelemaan tuon saippuakotelon/matolaatikon vajavaisuuksien kanssa

vai

2) sitä/niitä joka kaikessa viisaudessaan tuon saippuakotelon/matolaatikon valitsivat Viihteen digiboksiksi.

vaiko

3) niitä Elisalaisia, jotka joutuvat Viihteen asiakkaille selittelemään tuon saippuakotelon/matolaatikon "ominaisuuksia" (joita joissain muissa piireissä myös vioiksi kutsuttaisiin...)?

4) vai niitä Viihteen asiakkaita, jotka ovat pakotettuja tuota laitetta käyttämään?!

No, voimia ja jaksamista itse kullekin taholle. Otan osaa.

Ja samalla muistan jälleen kerran lukea iltarukouksen harmaalle Netgemin boksille joka on jaksanut jo 3,5 vuotta tuoda "Viihdettä" kotiini... satunnaisella menestyksellä tosin sekin.

Kiitos ja näkemiin.

(alunperin kirjoitin viestin https:///t5/ideas/v2/ideapage/blog-id/Elisa/article-id/48/page/1#comments mutta käy hyvin tännekin! Lisäsin tuon kohdan 4 tähän ketjuun...) ;)

Osallistu keskusteluun