Kysymys

Pace DIT-7100 Dolby Digital äänet?


Käyttäjätaso 1
Onko kukaan muu huomannut että ainakaan Murdoch Mysteries -sarjan Dolby Digital -ääni ei enää toimi (YLE HD)? Edellistä kautta tallenteilta katsoessa äänet toimivat hienosti mutta nyt uuden kauden alettua äänet ovat täysin sekaisin. Pakko kääntää kotiteatterivahvistin stereo-asentoon että pystyy edes jotenkin katsomaan.

Vahvistin ei myöskään tunnista että äänisignaalissa olisi enempää kuin 2 kanavaa eikä info-palkissa näy DD-tunnusta vaikka toimintonapista onkin (muka) valittavissa kaksi eri DD -äänivaihtoehtoa.

1 kommentti

Käyttäjätaso 1
Testasin vähän lisää ja monissa muissa YLE:n HD-kanavilta tehdyissä tallenteissa ääni on normaali joskaan ei Dolby Digital vaikka toimintovalikko niin väittääkin. Vahvistin löytää vain 2 kanavaa eli ääni on enintään Dolby Surround. Ehkä tämä on normaalia, ehkä ei... Toivoisin Elisan asiantuntijoilta vahvistusta tähän eli että YLE:n kanavilta ei saada oikeaa Dolby Digital -ääntä otsikon boksilla vaikka boksin valikosta on asetettu Dolby Digital päälle. Murdoch Mysteries -sarjan ääniongelma on sitten eri asia ja saattaa olla joko YLE:n tai Elisan päässä. Pitää koittaa katsoa seuraava jakso suorana niin selviää onko ongelma vain tallenteessa.

Boksi kuitenkin pystyy selvästikin välittämään DD:n täydet 5.1 kanavaa koska katson juuri Cmore First HD:lta leffaa jossa on oikeat DD-äänet. Vahvistin näyttää että kaikki 5.1 kanavaa löytyy signaalista.

Osallistu keskusteluun