Kysymys

Pace tallenne pätkii katseltaessa

  • 28 maaliskuu 2016
  • 6 kommenttia
  • 104 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Olen asiasta aiemminkin kirjoitellut, mutta nyt viimeisten Pace-boksin päivitysten jälkeen minun on jälleen todettava, että satunnaisesti tallennetta katseltaessa kuva pätkii ja ääni katkeilee. Näyttää siltä kuin verkon yli tulisi satunnaisesti nykivä slow-motion lähetys.

Minulla on käytössäni juuri asennettu VDSL jonka laskeva liikenne on noin 30mb ja nouseva noin 9mb. Tämän tuloksen saan säännöllisesti Speedtestillä.

Ajoittain autaa virhetilanteessa jos painan pausea, ajan speedtestin ja jatkan katselua. Viime aikoina sekään ei ole auttanut kuin minuutiksi.

Eilen ajoin menu-valikosta järjestelmän uudelleenkäynnistyksen jonka jälkeen katselunautinto normalisoitui.

Tämä kaikki viittaa siihen, että vieläkään boksin softaan ei ole saatu korjattua tätä tilannetta.
Kysynkin siksi Elisan edustajalta mitä virheen korjaamiseksi on tekeillä ja millä aikataululla voin odottaa korjausta.

...ja please, älkää sanoko että ette tiedä! Ottakaa selvää ennenkuin vastaatte.

6 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Itsellä Pace ei ollut ikinä pätkinyt yhtään tallennetuissa, siis ennen uusinta päivitystä. Nyt tosiaan on ilmaantunut viat ja tallenne joskus alkaa pätkiä ja ääni katoilee myös. Tämä on selkeästi Pacen uusimman päivityksen tuoma vika. Muuta on turha väittää.
Käyttäjätaso 2
Tein vikailmoituksen asiasta ja Elisan teknikko tuli mittaamaan VDSL2 nopeudet ja kunnon.
Niissä ei ollut mutään ongelmia.

Jäljelle jää siis ongelma itse Pace-boksissa, ja nyt odottelen että Elisa reagoisi tähän.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Päivityksen jälkeistä yleistä vikaa tallenteiden kanssa ei ainakaan toistaiseksi ole noussut tietoon. Tehdasasetukset oli siis palautettu ja se auttoi hetkellisesti? Ilmeneekö vastaavaa pätkimistä vain ja ainoastaan tallenteissa vai myös IPTV-kanavilla tai vukraamossa ja ohjelmakirjastoissa? Kuinka usein pätkimistä tapahtuu?
Käyttäjätaso 2
Sain Pace-boksin noin vuosi sitten ja tämä vika on ollut siinä kaikenaikaa. Olen tästä myös tehnyt vikailmoituksia ja käynyt useita palstakeskusteluja. En ole ainoa tämän ongelman kanssa.

Ensin minulla oli ADSL ja nyt kuukauden verran VDSL

Ongelma on tallenteiden katselussa. Se on likimain ainoa johon käytän IPTV'tä. En muista nähneeni tätä vikaa katsellessani IPTV-HD kanavaa (Viasat Golf HD) kertaakaan mutta viikottain vika ilmenee meillä tallenteissa.

Olen palauttanut tehdasasetukset mutta en jokaisen vikaantumisen jälkeen. Yleensä järjesteln pelkkä uudelleenkäynnistäminen riittää.

Mikä avuksi?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tuosta olikin myös vikailmoitus laitettu ja siinä tutkittu että linjan ainakin pitäisi olla tosiaan täysin ok modeemille saakka. Onko sulla ollut koko ajan käytössä sama verkkojohto vai vaihdoitko myös sen johdon uuteen kun sulle tuli VDSL:n myötä tuo uusi modeemi? Jos vanha johto niin voisi tuon ainakin testata vielä. Jos toisella johdolla esiintyy samaa niin taitaa Paceen jäädä sitten ongelma, kun eri modeemeillakin esiintynyt samaa ja jatkunut jo pidempään.
Käyttäjätaso 2
Tämä on jo kolmas modeemi jossa Pace-boksi on kiinni. Edellisen vaihdon yhteydessä vaihdoin myös boksin mukana tulevat kaapelit mutta nyt en niitä lähtenyt irroittelemaan. Kaapelien vaihto ei edellisellä tai sitä edeltävällä kerralla vaikuttanut palvelun laatuun. Kaapelit siis ovat noin vuoden vanhat ja standardikamaa mitä paketeissa mukana lähetätte. Pidän tätä erittäin epätodennäköisenä selityksenä.

Mitä muuta voi tehdä?

Osallistu keskusteluun