Kysymys

QAM

  • 11 elokuu 2012
  • 3 kommenttia
  • 2962 katselukerrat

Olikohan tällä hetkellä niin, että QAM-kanavanippuja ei voi katsella Elisan viihdeboxin kautta? Meillä on musta Elisaboxi käytössä ja siinä on kyllä tuo manuaalinen kanavien haku, mutta en ole älynnyt kuinka homma toimii 😶.

Kanavien taajuudet yms on tiedossa ja Sonyn töllöllähän nuo kanavat näkyy kyllä, mutta joutuu kaapelia kuitenkin vaihtamaan aina kun haluaa surffailla tööllöstä boxiin jne. Onkohan asiaan tulossa muutosta?

3 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Eikö automaattihaulla löydy mitään?

Boxilla kyllä pystyy virittämään kaapeli ja antennikanavat normaaliin tapaan. QAM-asetukset riippuvat hieman siitä minkä ktv-operaattorin verkossa olet, kuitenkin yleisimmät ovat 128 ja 256QAM. Symbolinopeus (sr) on yleensä 6900. Mikäli haluat käyttää sonyn viritintä digiboksin rinnalla niin kannattaa vetää antennikaapeli ensin elisan boxiin ja sieltä haaroittaa televisioon.

Edit: aikaisempi pitäisi päteä jos on normaali kaapeli/antennitalous. Oheisessa linkissä enempi keskustelua näistä QAM-talouksista http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Ominaisuudet-ja/tavalliset-kanavat/td-p/39997
Ei taida onnistua nuo QAM-kanavat, asiasta on jo täällä.
Haarotin toimii eli nyt vaan parin klikkauksen päässä ellun maksukanavat. 64 qam olis tää taloyhtiö.

Osallistu keskusteluun