radiokanavat kaapeliverkossa

  • 4 marraskuu 2013
  • 5 kommenttia
  • 1904 katselukerrat

Olen suhtkoht uusi tulokas, ja taloomme (muutaman perheen rivitalo) on tulossa Elisan kuitu, johon olen jo tehnyt sopimuksen Elisa-viihteestä sekä 100 megan laajakaistasta. Sain juuri paketin, jossa on digiboksi ja adsl/vdsl-modeemi, jotka jäävät odottamaan kytkentöjä. Kaapeli on siis vasta tulossa, ja kytkentä tapahtuu joskus joulukuun alkupuolella.

Kysymys: Kuuluvatko analogiset radioasemat tällä virityksellä, kun/jos virittää antenniverkon siihen modeemiin, joka tulee kuitukaapelin jatkeeksi. Olen saanut sellaisen käsityksen, että kuidun päähän tulee joku laatikko (omakotimodeemi?), koska taloyhtiössä ei ole tarpeeksi tilavaa lämmitettyä, pölytöntä, kuivaa jne. tilaa, jonne Elisan vaatimukset täyttävän talojakamon saisi sijoitettua. Tuossa modeemissa on langaton netti ja lisäksi antenniliitäntä (kierteillä ruuvattava palikka laatikon kylkeen, enkä ns. F-liitin). Jos tuohon rakennetaan jatkeeksi vanhanajan mallinen antennrasia (jossa TV ja R), niin kuuluvatko analogiset asemat sen kautta?

5 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Hei Pekka ja tervetuloa palstalle :)

Mikäli ymmärsin kysymyksen oikein, niin kaapelista tulee ainoastaan digitaaliset kanavat, joten analogisia kanavia ei täten kuuluisi.

edit: Yllä oleva on täysin väärää tietoa 😃 -Jaksuu
Käyttäjätaso 3
Jaksuu kirjoitti:
Hei Pekka ja tervetuloa palstalle :)

Mikäli ymmärsin kysymyksen oikein, niin kaapelista tulee ainoastaan digitaaliset kanavat, joten analogisia kanavia ei täten kuuluisi.

Ja höpöhöpö, kyllä kaapelitv:n kautta tulee myös analogiset radiokanavat, se kuuluu teidänkin velvoitteisiin.

Pekalle tiedoksi että sitä radiota ei kytketä modeemiin vaan kuitu kytketään kuitu<->kaapelitv-muuntimeen ja siitä muuntimesta edelleen antennipistoradiaan jonka kautta tulee sitten tv-kanavat ja sekä digitaaliset että analogiset radiokanavat. Pitäisi Elisan edustajienkin tämä tietää.
Käyttäjätaso 6
Mikähän aivopieru minulla oli tässäkin? Eli joo Elisan KTVn kautta välitetään sekä digitaaliset ja analogiset radiokanavat.

Sekotin tähän nyt jotenkin, että tarvitset digitaalisen vastaanottimen kuunnellessasi digitaalisia radiokanavia 😃

Hei! Voisiko elisa lisätä kaapeliverkon  Hitmix ja Ysäri radiokanavat kaapeliverkkoon .. Pitää aina kännykän kautta kuunella

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +4

Pääkaupunkiseudulla HitMix on 102,6 taajuudella

 

Kanavat/Taajuudet:

 

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/kaapeli-tv/ohje/radiokanavat/

Osallistu keskusteluun