Kysymys

Ranskankielinen tekstitys TV5Monde

  • 9 joulukuu 2015
  • 2 kommenttia
  • 505 katselukerrat

Kysyin maanantaina Elisa Viihteen puhelinasiakaspalvelusta, miksi TV5Monde Europen kanavalla ei näy ranskankielinen tekstitys. Asetuksissa ei ole tekstityskielissä sen enempää ranskaa kuin saksaakaan. Siirsivät puhelun vikapalveluun, jossa selostin ongelmaa. Vastaava lupasi ottaa asian käsittelyyn.

Ei ole kaverista  kuulunut mitään, mutta nyt torstaina huomasin kaukosäädintä räplätessä, että pelkillä nuoli- ja OK-näppäimillä menemättä Menu-näppäimen kautta boxin Asetuksiin, pääseekin valikkoon, jossa on ohjelmatiedot sekä tekstitys- ja tekstitv ja ääniraidat valiittavissa myös ranskaksi ko. ohjelman kohdalla. Tätä kautta sais siis myös esim. teksti-tv:n näkyviin, kun teksti-tv-nappia painaessa boxi ilmoitti, että teksti-tv ei ole käytettävissä.

Ainakaan pikaisesti lukemalla käyttöojhjetta en huomannut, että siellä olisi ollut tätä nuolinäppäinten takana olevien asioiden ohjeistusta vai onko jollain sivulla?

Tiedoksi siis vaan, että olen itse ratkaissut jo ongelman, mutta hyvä ehkä siellä asiakaspalvelussakin jossain vaiheessa selvittää ohjeistus mahdollisille uusille asiakkaille.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Nuo kanavakohtaiset asetukset ovat tosiaan ok-napin takana. Laitan tästä palautetta eteenpäin 🙂
Vielä tarkennusta, että Arte -kanavalla sain tekstisivut näkymiin nuoli- ja OK-näppäinten takana olevilla valikoilla.

TV5Mondessa tekstitv ei tullut näkyviin, mutta tekstitys (sous-text) löytyi joihinkin ohjelmiin. Niillä on kaksi tekstitys vaihtoehtoa välillä eli ranska ja ranskaT. Osa ohjelmista tekstetään tekstitv:n kautta ja TV5Monde kanavalla tuota tekstit v:tä en saanut näkyviin. Artella sain, mutta sivun 888 piti olla ranskankielinen tekstitys, mutta oli ainakin tänä iltana saksankielinen.

Osallistu keskusteluun