Kysymys

reititin on eri huoneessa kuin Elisa Viihde digiboksi, tarvitsenko jonkin lisäosan asennusta varten?

  • 19 toukokuu 2015
  • 4 kommenttia
  • 974 katselukerrat

Hankin tänään Elisa Viihteen ja yritin asentaa tuloksetta. Reititin on eri huoneessa kuin telkkari digibokseineen. Tarvitsenko siis jonkin lisäosan että saan boksin toimimaan?

4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Hae vaikka atk kaupasta 15 tai 30 metrinen ethernetkaapeli, kauppias tuntee myös nimellä verkkokaapeli. Maksimi pituus kaapelille on 100 metriä, mutta yli 50 metristä ei ole suotavaa käyttää. Suojaamaton eli utp on halvempi, mutta suojattu eli joko ftp tai stp on varmempi. Jos rahaa on laittaa enemmän, niin homeplug järjestelmän hankinta. Tässä osa siirtotiestä tehdään sähköverkon kautta. Tässä reitittimestä viedään kaapeli muuntajan näköiseen laatikkoon ja toinen vastaava sitten digiboksista vastaavan näköiseen laitteeseen. Molemat käyttölaitetta lähimpänä olevaan pistorasiaan, nin verkon taikka siis siirtoväylän pitäisi syntyä alta 10 sekunnin. Wlan ratkaisua en suosittele.
Käyttäjätaso 3
Kannattaa myös tarkastaa saisiko modeemin siirrettyä lähemmäs telkkaria jotenkin, tähän vaikuttaa lähinnä yhteystekniikka jolla viihde on toteutettu. Tietokoneet toimivat paremmin langattomassa kuin viritykset joilla digiboksille viedään yhteyttä muuten kuin ethernetkaapelilla.
Vilsi kirjoitti:

Tietokoneet toimivat paremmin langattomassa kuin viritykset joilla digiboksille viedään yhteyttä muuten kuin ethernetkaapelilla.
Tämä johtuu useimmiten siitä, että digiboksi siirtää tallennetta tai IPTV:tä toistettaessa dataa jatkuvasti ja pienemmätkin "connection jitterit" näkyvät häiriöinä liikkuvassa kuvassa, jota katsotaan, jos kuvaa ei puskuroida mihinkään.

Tietokoneella harvemmin siirretään tietoa samalla lailla "ihan koko ajan".
Käyttäjätaso 3
Juuri näin 🙂

Osallistu keskusteluun