Kysymys

Tallenne ei näy - virhekoodi 649

  • 19 helmikuu 2012
  • 4 kommenttia
  • 2630 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Tulipa taas (on käynyt näin ennenkin) virhekoodi 649 kesken lauantai-illan tallenteen katselussa.
Sen jälkeen mikään tallenne ei ollut käytettävissä. Boottasin Kotiboxin ja Pace digiboxin - tuloksetta.

No tänä aamuna kaikki taas toimii.

Onko nyt niin, että tällä Elisa-viihteellä on aivan turha suunnitella katsovansa tallennettuja filmejä lauantai-iltana? Siitäkö se on kiinni, että liian moni yrittää samaa?

4 kommenttiaOnko nyt niin, että tällä Elisa-viihteellä on aivan turha suunnitella katsovansa tallennettuja filmejä lauantai-iltana? Siitäkö se on kiinni, että liian moni yrittää samaa?


Tuskinpa johtuu siitä. Minulla toimi eilen koko illan loistavasti, ja 99-prosenttisesti muinakin aikoina. Elisa viihteestä saa aika huonon kuvan, jos hankintaa miettivät hakevat täältä katsojien kokemuksia. Eihän tänne kirjoita kukaan kehuakseen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
öööö  :-

Kyllä täällä kehutaan myös Elisaa. Aika monikin.  :o
Palvelukonseptin eli Viihteen idea on oikein hyvä, mutta toteutuksessa on ollut enempi tai vähempi erilaisia (uusia ja/tai toistuvia) ongelmia. Niin kulutajalle annetussa raudassa (modeemi ja digiboksi) ja/tai niiden softassa, sekä Elisan palvelin puolella ja näiden verkkoyhteyksissä, sekä eritoten tietoliikenneyhteyksissä kuluttajalle.

Osa kuluttajista kärsii noista kaikista liki koko ajan, osa vain joistain ajoittain. Joku kuluttaja sitten huomaa kaikki häiriöt ja ongelmat myös toista helpommin, osin siksi, että käyttää viihdettä enempi kuin joku toinen. Joku ei taas huomaa juuri mitään nykimistä tms, vaikka muut saman huomaisivat. Ja sitten on toki kuluttajjia, joilla ei mikään pelaa koskaan ja vika aina muissa (vaikka esim. se virtapiuha irti seinästä olisi), mutta eipä näitä nyt ihan hirveän paljoa ole sentään.

Jos jollain rauta on toimivaa ja tietoliikenneongelmia ei ole, on onnellisessa asemassa ja maksaa mielellään tuon 40 egeä/kk, mutta...
Jos rauta on maanantaiaamuna valmistettua (kuten varsin monella tuntuu olevan) ja palvelu pätkii ja potkii jatkuvasti ja jos vielä tietoliikenne omalla alueella on iltaisin niin ruuhkaista ja pätkivää, että tallenteet eivät näy kuin aamuyöstä, niin ymmärtää, että 40 euroa/kk tuntuu aika isolta summalta "ei niin kovin hyvin toimivasta" palvelusta, vaikka mainokset antavat toimivan ja ruusuisen kuvan siitä.

Kaikki varmaan toivoisivat samanlaista palvelutasoa kuin jukka999:llä, mutta kun ei ole onnistunut sellaista saamaan, niin ymmärrettävästi näistä ongelmista kertoilee palstoilla ja yrittää löytää ratkaisua joko omatoimiseen ongelman selvitykseen tai saada palveluntuottaja tekemään jotain.

Itselläni on reippaan kahden vuoden Viihteen käyttöajasta vajaa puolet toiminut kutakuinkin ongelmitta Viihteen käyttö. Toinen puoli on ollut isompia ja pienempiä ongelmia, niin raudan ja niiden frmisten + palvelin puolen ongelmien vuoksi ja etupäässä tietoliikenteen "mystisinä" ongelmina.

Suosittelisinko minä Viihdettä jollekulle? Toki, mutta varauksin.
Kertoisin hyvästä ideasta, mutta sitten myös näistä ongelmista. Jos vain kehusin, niin vääristelisin. Jos vain moittisin, vääristelisin silloinkin.
Vaikka 2 vuoden pakollisuus eli "riippakivi" on jo mennyttä, niin toistaiseksi voimassa olevana tätä viihdettä edelleen käytän. Keskimäärin siis positiivisena pidän tätä, vaikka minäkin aina joskus innostun tästä valittamaan.
Käyttäjätaso 1
Tarkennetaan nyt sen verran, että minustakin Elisa-viihde on (varauksin) kohtuullinen palvelu. Ei täydellinen mutta periaatteessa ihan hyvä. Mutta ainakin minulla on ajoittaisia ongelmia: reaaliaikainen kanavien katselu saattaa tökkiä (erityisesti HD-kanavilla) ja jotenkin tämä erityisen harmillinen piirre: tallenteiden katselu voi joskus jämähtää kesken kaiken. Sitten ei mikään tallenne näy. Eikä mikään auta - palautin jopa digiboxin tehdasasetukset. Mutta kun päivä vaihtuu - taas toimii.

Tämä ei vastaa käsitystäni kelvollisesta laadusta - eikä ainakaan 40 kuussa arvoisesti.
Mielelläni tuon maksaisin jos vikatapahtumia olisi vaikkapa alle kerran kuukaudessa tai mieluummin tietysti vielä harvemmin.
Joo, tallenteiden kanssa on kyllä valitettavan paljon ongelmia. Erityisesti HD kanavien kanssa. Tallenteen toistaminen ei onnistu ilman hardisbuuttia. Eli ei kannata mun ainakaan unelmoida hd-tallenteen toistosta ellei ole virtajohto pois - virtajohto takaisin - tallenteen käynnistys. Muuten ei HD tallenne lähde edes toistumaan. Ei kovin vakuuttavaa noiden kanssa. Muuten palvelu on ollut pääosin ok meillä. Toisenlaisia kokemuksia oli sitten appiukolla jolla palvelu ei toimi sitten mitenkään. Ei milloinkaan eikä missään olosuhteissa, toki tässä on kyseessä DNA:n hallitsema verkko....

Osallistu keskusteluun