Kysymys

Tallennus ulkoisille laitteille scartin kautta

  • 18 helmikuu 2011
  • 4 kommenttia
  • 1512 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Luin sellaista eräältä foorumilta ettei Elisa Viihteestä voisi tallentaa maksukanavia edes ulkoisille laitteille scartin kautta, siis edes dvd-tallentimeen. Kuulostaisi aika uskomattomalta, eihän Suomen laissa edes kielletä moista toimintaa ja se olisi yhtä älytön muutenkin koskapa tavallisiin digibokseihin voi tallentaa paikallisesti ja tavallisista bokseista voi myös siirtää dvd:lle tai tietokoneelle (HD-boksit poislukien joissa siirto onnistuu ainoastaan scartin kautta). Tuskin millään tekijänoikeusorganisaatiollakaan on valtuuksia kieltää tv-ohjelmien paikallinen tallennus, olipa sitten ilmaiskanava tai maksukanava.

Löytyy esimerkiksi N7600-boksin käyttöohjeista jopa ohjeistus miten dvd-tallennin kytketään boksiin, tuskinpa se kytkentäohje on pelkästään dvd-lättyjen toistoa varten tarkoitettu.

Toivonkin korrektia informaatiota sekä Elisa Viihteen nykyisiltä käyttäjiltä että myös Elisan edustajilta, olisi hyvä saada tähän jokin selvyys.

Lisäkysymys: Onko noissa kahdessa boksissa mitään teknisiä eroja ja voiko tilatessaan valita kumman boksin ottaa vai onko se nykyään automaattisesti se uudempi musta boksi?

4 kommenttia

Tähän kysymykseen olis kiva saada vastauksia. Itse en ole mitään tuollaista kokeillut, joten olis kiva tietää totuus tallentamisen mahdollisuuksista.
Käyttäjätaso 7
Oisko kellään jakaa infoa dvd-tallentimen liittämisestä viihdeboksiin?
Onko boksissa käytetty jotain macrovisionia tms.?
Aika tasan vuosikymmen sitten päätin, etten osta mitään sd-reson erillistallentimia enää, mutta Viihteen teknologiakehitys saa nyt hyppäämään vuosikymmenen taaksepäin.
Olen "nauhoittanut" formula lähetystä dvd:lle ja kiintolevylle. Vuokravideoissa on tullut muutaman kerran virheilmoitus kopiosuojatusta materiaalista ja sitä ei ole voinut tallentaa. Mutta muutamia vuokravideota on kyllä tälläkin hetkellä dvd/kiintolevy tallentimella.
Käyttäjätaso 7

Olen "nauhoittanut" formula lähetystä dvd:lle ja kiintolevylle.

Ja miltähän kanavalta tämä "formula lähetys" tuli?
Olihan siis Viihteen maksukanava ja tallennus viihdeboksista?

Osallistu keskusteluun