Kysymys

Tallenteet ja kelaus pikselöityvät

  • 27 joulukuu 2013
  • 41 kommenttia
  • 4020 katselukerrat

  • Satunnainen osallistuja
  • 11 kommenttia
Hei,

Onkohan muilla ollut viime aikoina häiriöitä tallenteiden toistossa?

Minulle on viime aikoina alkanut näkymään tallenteiden toistossa ärsyttävää ajoittaista pikselöitymistä ja pätkimistä. Esim. kuvassa saattaa vilahtaa värillisiä palikoita, tai kuva voi pysähtyä sekunniksi-pariksi ja jatkua sitten normaalisti.

Voi sanoa että joka tallenteen kanssa tulee näitä häiriöitä.

Toinen uusi ilmiö tapahtuu hypätessä tallenteessa eteenpäin kaukosäätimen nuoli ylös- tai oikealle-napilla. Aikaisemmin hyppäyksen jälkeen kuva ja ääni jatkui normaalina. mutta nyt aika usein kuva on hyppäyksen jälkeen täynnä värillisiä laatikoita mistä kuva kyllä nopeasti "kokoaa itsensä" eli koko kuva muodostuu normaaliksi. Näyttää samalta kuin jos mpeg-videoita leikkelisi muualta kuin key-framen kohdalta.

En muista sen taaemmaksi oliko näitä vikoja jo aikaisemmin, mutta viime viikolla tallennustila tuplattiin ja ainakin viikon näitä häiriöitä on ollut. Sattumaa tai sitten ei?

Viihdeboksina on valkoinen Pace, ja se on suoraan 100/10M kuituliittymässä kiinni, ei muita laitteita välissä.

41 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Tuolla yhdistelmällä ei pitäisi häiriötä olla. Kuulostaisi silti siltä, että yhteys ei ihan virheetön pacelle ole.

Onko nopeudet kuitenkin normaalisti jos tietokoneella teet nopeustestin?

Toimiiko IPTV kanavat normaalisti? Eurosport HD 524 kanavapaikalla. Vuokraamosta voit testata myös trailerin katsomista jos pätkisi.

Todennäköisesti ei auta, mutta tuohon voisi koittaa vielä digiboksin tehdasasetusten palautusta. Kaukosäätimen vasemmasta yläkulmasta menu -> asetukst -> diagnostiikka -> tehdasasetustenpalautus. Toimenpiteessä kestää noin 10 minuuttia eikä se poista tallenteita.
Hei,

On ollut ihan samaa vikaa ja siksi tulinkin tänne katsomaan, että onko kirjoituksia tästä viasta. 

Muutaman päivän on nyt kestänyt ja ihan jokaista tallennusta katsoessa esiintyy tätä pätkimistä ja pikselöintiä.

Osaako kukaan sanoa mistä mahtaa johtua?

Hyvää loppuvuotta kaikille!
Sama vika täälläkin!  

Boxia  sammuteltu ja palautettu tehdasasetuksiin, modeemia bootattu eikä vika korjaudu.

Vika on aivan varmasti Elisan päässä!
Käyttäjätaso 3
Sama ongelma itsellä Tampereella.Minulla pätkii myös kanavat kun niitä katsoo.Jim,Fox eniten

Asiasta tässä ketjussa lisää

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Yleinen-keskustelu/Kanavat-p%C3%A4tkii-Tampere/m-p/331325#M31514

Elisa Viihde kuitu 100/10 liittymä Tampere.Viimeiset 3vrk kanavat pätkineet totaalisesti koko ajan.Varsinkin nelonen,jim ja fox

Ei näy vikaa olevan Tampereella,mutta kuva puuroutuu koko aja ko kanavillaa  varsinkin

Sama tapahtuuu niin kaapelin kuin iptvn puolella
Helsingissä ADSL sama ongelma, talletuksissa kelauksen jälkeen myös talletukset alkavat pyöriä hitaammin, tai siis kuva ei enää liiku niin nopeasti kuin kuuluisi ja tämä korjaantuu vain edestakaisin kelailemalla.
Ai niin ja play näppäintä painaessa kelauksen jälkeen kuva välkkyy sinisenä, vihreänä ja musta harmaa pixelimeri tuota jatkuu muutaman sekunnin, sitten tv ilmoittaa HDMI yhteydestä, ihan kuin yhteys olisi kadonnut ja yleensä ohjelma pyörii x pixeliä hitaammin ja korjaantuu vain yllämainitulla edestakaisin kelaamisella.
Samaa tekee myös joensuussa. Eikä kyllä toimi tuo laitos muutenkaan. Tehdaspalautuksien loppuun saattamiseen saa ottaa aikaa jopa yli kuusituntia ja jos ei jaksa odottaa niin kauan kanavien hakua ja nyppää virrat irti ni sama alkaa alusta, toki voi ohittaa kanavien haun mut joskushan sekin pitää tehdä. Tallenteet ei välillä lataudu ensinkään kun haluusi kattoa, näkyy vaan musta ruutu. Kaikki tämä tökkiminen ja jumitus alkoi jo neljä kk sitten, asiakas palvelu lupasi että talossamme käy huoltaja mut sitä ei koskaan kuulunut. Tappelun kautta saanu jotenkin temppuilemalla toimimaan. Eilen kun tilasin s kanavapaketin ni alko niin kovin tökkimään jotta piti alkaa ettimään ihan ohjeitakin jos jotain jostain löytyysi.. Tilauskanavat ei kyllä näy listassa.. *****a mikä *****a, kaduttaa ko tilasin moisen värkin...
Käyttäjätaso 3
Ongelma on ihan sama Espoossakin!!  "*****an möivät"!!!
Unohdin lisätä ensimmäiseen viestiin, että Helsingissä Herttoniemessä ollaan. Speedtest.netin mukaan nopeus alaspäin 94.79 Mbit/s ja ylös 10.18 Mbit/s. Suunnilleen samaa nopeutta näyttänyt viime päivien aikana kun testailin.

Pacen versionumeroista löytyy: laitteisto 02010100; laiteohjelmisto 223; ohjelmisto 113463.

Kokeilin kelata vähän taaksepäin yhden pätkäisyn jälkeen ja katsoa saman kohdan  uudestaan. Toisella kerralla ei pikselöitymistä tullut samassa kohtaa. Joten vika tuskin on tallenteessa itsessän vaan siirrossa/pacessa/tms.

Iptv-kanavat näkyy virheittä (katsoin Yle HD:tä hetken aikaa livenä, en tallennetta). Täytyy vielä istua pidempi aika iptv:n äärella ja seurata tuleeko virheitä.

Vielä voisi katsoa tallenteita koneella että näkisi tuleeko siellä virheitä, tosin siinä voi katseluohjelmalla jo olla vaikutusta.
Sama homma savossakin. Ongelma alkoi jo 17.12., muuten toiminut vuosia jo ihan ok. Kaikkea mahdollista jo kokeiltu, asentajakin jo kerran käynyt. Tallenteet tökkii pahasti niin tvssä kuon tabletissakin. Toivottavasti saatte asian selville piakkoin. Onko muilla ollut vastaavanlaisia ongelmia kuopio-Siilinjärvi akselilla? Jotenkin paikallistuu myrskyn jälkeiseen sähkökatkokseen homma...
Käyttäjätaso 3
Ibox reititn saatu uusi

ei vaikutusta kuvan pikselöitymiseen tietyillä kanavavilla (fox,jim,nelonen)

tallenteet myös katsottaessa pikselöiytyvät, varsinkin kun kelaat mainoksien yli niin sen päälle kuva pelkkää mössöä

nopeudet hyvät liittymässä

mutta tv kuvaan ja tallenteiden katsomiseen ei suurtakaan vaikutusta laite vaihdolla ei ollut

naapureillakin samanlaista vikaa ja tuntuu olevan samanlaista vikaa muaallakin suomea

kaverilla mm
eli oliskohan syyt elisan päässä sittenkin
Käyttäjätaso 1
Täällä ongelmia myös havaittu. Viimeisen parin viikon sisään kelattaessa eteenpäin tallennettua pätkää, hdmi yhteys hyppää pois päältä ja tv menee pimeäksi, kunnes kuva palaa muutaman sekunnin päästä takaisin. Eli jotain on palvelussa muuttunut lähiaikoina. *****empään suuntaan yksi askel..
Meillä vika on ollut pari kuukautta. Mitkään tallenteet eivät toimi kunnolla. Ääni puuttuu, ohjelma toistaa tallennusta liian hitaasi. Ihan sama, mitä kanavalta tallennus on tehty. Myöskään Viihteen kautta vuokratut elokuvat eivät näy. Kaikki mahdolliset vekkotimet on resetoitu ja piuhat vaihdettu, mutta ei mitään vaikutusta. Nyt alan olla kyllästynyt ja taidan marssia kilpailijan shoppiin.
Samaa ongelmaa kuin edellisillä Tampereen suunnalla. Pacen boxi ja kaapelimodeemi käytössä ja yhteysnopeus on ok. Onko tulossa päivitystä asiaan, koska on tosi ärsyttävä ominaisuus, kun tätä kelauksen jälkeistä pätkimistä ei aiemmin esiintynyt.
Käyttäjätaso 3
Reitin vaihdettu

Boksiin tehty tehdasasetusten palautus

Kanavat ja talleenteet pätkii edelleen ja pikselöityvät

Vikailmoitus jonka tein,on kuitattu valmiiksi.Vika ei ole poistunut mihinkään

Voisiko asiaan oikeasti korjata,kun vika tuntuu olevan elissan päässä,kun vikaa usealla ihmisellä täällä Tampereella ja muuallakin
Mikä on HDMI lähdön asetus?

jos on HDMI asetus 1080 Automaattinen niin kokelkaa  asetusta 1080i

niin ongelma saattaa poistua

kuvan laatu kärsii himan mutta jos ongelma poistuu niin sen voi kärsiä

oli vastaava ongelma itsellä kokeili HDMI asetuksen vaihtoa niin ongelma ainakin pois minulta

elisa voisi korjata pacen ohjelman tältä osin
Käyttäjätaso 3
HDMI asetus on 1080i, itsellä ei vaikutusta,kokeeiltu on asetuksiakin monta krt
Käyttäjätaso 3
vika alkoi itsellä 17.12,kuten tuntuu alkaneen useaammallakin pitkin suomea,eei pelkästään Tampereen seudulla
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kuinka tiheään tuota pikselöitymistä/pätkimistä tapahtuu niillä, joita tämä häiriö koskee? Kuinka monta kertaa häiriö ilmenee esimerkiksi kymmenen minuutin katselun aikana? Ja esiintyykö häiriö yhtä usein kaikkina kellonaikoina vai onko se yleisempää esimerkiksi iltaisin?

Minulla tuota ei tapahdu Netgemin digiboksilla. Kokeilin tänään Pacea katsomalla noin tunnin ajan Eurosport HD:n tallennetta. Katselun tai mainosten ylihyppimisen aikana ei ilmennyt pikselöitymistä, joten ilmeisesti tätä häiriötä ei esiinny minun ADSL-yhteydelläni.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Minäkin olen aika aktiivisesti nyt lomallani katsellut/kelannut tallenteita, enkä ole havainnut mitään ongelmia, käytössäni on sekä Pace, että molemmat Netgemit. Yhteystyyppinä VDSL ja paikkakuntana Nokia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
NA kirjoitti:
Kuinka tiheään tuota pikselöitymistä/pätkimistä tapahtuu niillä, joita tämä häiriö koskee? Kuinka monta kertaa häiriö ilmenee esimerkiksi kymmenen minuutin katselun aikana? Ja esiintyykö häiriö yhtä usein kaikkina kellonaikoina vai onko se yleisempää esimerkiksi iltaisin?

Minulla tuota ei tapahdu Netgemin digiboksilla. Kokeilin tänään Pacea katsomalla noin tunnin ajan Eurosport HD:n tallennetta. Katselun tai mainosten ylihyppimisen aikana ei ilmennyt pikselöitymistä, joten ilmeisesti tätä häiriötä ei esiinny minun ADSL-yhteydelläni.

Meillä esiintyy pikselöitymistä joka kerta kun kelaa 10x nopeudella mainoskatkot ja sitten painaa "playta" riippumatta siitä onko tallenne SD vai HD. Ongelma on ollut ehkä kuukauden verran. En laittanut tarkkaa päivämäärä talteen.

 

Esiintyy lähes kaikkina kellonaikoina. Aamuyöstä en ole testannut, koska olen iltauninen, mutta voin uhrautua yhteisön puolesta ja laittaa vekkarin kiljumaan tarvittaessa aamuyöllä. Tosin en usko, että kaista loppuu, koska ruuhka-aikaankin speedtest.net näyttää tasaisesti 91-94 Mb/s dl ja 9,1-9,6 ul

Vuorotyöskentelevä vaimoni kertoi, että sama ongelma on ollut myös aamupäivisin.
Käyttäjätaso 3
Itsellä pitkin päivää tuota tapahtuu.On testattu iin aamupäivisin,päivällä,illalla ja yöllä,Sama homma.Tapahtuu noin 15min välein jos katsoo suoraa lähetystä.

Tallenteissa useamminkin ja varsinkin kelauksen jälkeen kuva pikselimössä 10-15s ajan.

Yhteys Kaapeli/kuituyhteys
Käyttäjätaso 3
Itsellä pitkin päivää tuota tapahtuu.On testattu iin aamupäivisin,päivällä,illalla ja yöllä,Sama homma.Tapahtuu noin 15min välein jos katsoo suoraa lähetystä.

Tallenteissa useamminkin ja varsinkin kelauksen jälkeen kuva pikselimössä 10-15s ajan.

Yhteys Kaapeli/kuituyhteys
Ei ole täälläkään ajankohdalla väli. Nyt katselemme tallennetta marraskuun alusta(Hauskat kotivideot) ja aina mainoskatkoo kelatessa ja sen jälkeen play:ta painaessa kuva pikselöityy tai on musta. Reson vaihtaminen ei parantanut ongelmaa. häiriöt oli ehkä hieman erilaiset. Tuosta voisi ehkä ottaa kännykällä videokuvaa ja lähettää Elisan ylläpitoon?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Voisikos tuon pikakelauksen unohtaa ja nuolella ylös tai alas hyppiä n. 30 sekuntia eteen tai taaksepäin?

Numeronäppäimin pääsee noin numeron kertoman minuuttimäärän eteenpäin.

Itse en käytä lainkaan noita onnettomia pikakelauksia. Pomppimalla kuin pupu tai kenguru kyllä edetään mainosten yli.

Osallistu keskusteluun