Kysymys

Tallenteet ja kelaus pikselöityvät

  • 27 joulukuu 2013
  • 41 kommenttia
  • 4020 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

41 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Mieluummin itse käytän pikakelauksia kuin arvon minuuteilla milloin mainoskatko loppuu. Eilen kelauksen jälkeen sekoili oikein kunnolla.

Jos tuollainen ominaisuus laitetaan, niin kyllä sen pitää myöskin toimia.
Kävin kaksi viikkoa sitten katsomassa palstalla, että onko kirjoituksia tästä aiheesta. Minulla alkoi tuo pätkiminen ja pikselöinti joskus ennen joulua ja jatkuu yhä edelleen. Årsyttävää, luulin ensin, että telkkarini on hajoamassa.

Kukaan Elisan ihminen ei ilmeisesti ole käynyt tähän ongelmaan kommentoimassa? Ilmeisesti ei kiinosta vaikka jo useampi on käynyt kertomassa samasta ongelmasta eri paikkakunnilla. Itse asun Helsingissä ja ongelma tosiaan jatkunut nyt jo vajaan kuukauden.

Minulla oli Saunalahden Kotitotaali jossa Saunavisio ennen tätä  usemman vuoden, toimi hyvin vaikka sitä ei enää viime vuosina kehitettykään. Maaliskuussa tulee kaksi vuotta kun vaihdoin tähän viihteeseen, jatkuvasti jotain häiriöitä.

No onneksi kohta pääsee irtisanomaan tämän pa...n ja kokeilemaan jotain toista vaihtoehtoa!
Itse ohitan mainokset nuoli ylös-hypyillä; pikakelauksen lopetus on sen verran epävarmaa (Pace ei reagoi, ja ohjelma menee ohi ja saa palata takaisin:smileyangry:).

Laitoin youtubeen esimerkin, miltä pikselöinti näyttää kun hyppelee nuoli ylös (30 sekuntia?)

Video on tänään katsottu Voice Of Finland-tallenne; leikkasin sitä niin että siitä näkyy minkälaisia virheitä kuvaan tulee.

Siinä on hypitty aika lailla joten kova vaihtuu nopeaan. Yleensä hyppyy menee ilman virheitä, mutta välillä tulee pikselimössöä. Ääni on poistettu videosta ettei kotikatsomon kommentit kuulu :smileygrin:

http://www.youtube.com/watch?v=ekwtyd5829c

Kuten muutkin on kirjoittaneet, tämä siis alkoi joulun alla, sitä ennen on saanut hyppiä tallenteesssa mielensä kyllyydestä ja samoja ongelmia ei ole ollut.
Käyttäjätaso 3
Itselle on vaihdettu toi reititin ja kaapelit.Kokeiltu huoneiston kaikista pistokkeista toimivuutta,suoraan noususta jne.Sama vika edelleen.Nyt tulossa piuhoja ja toi t-haara uusi,kokeillaan sitäkin.Jotain kuitenkin elisalla 17.12 alkaen ainakin täällä,silloin alkoi noi ongelmat itsellä.Kotona tehty kaikki mahdollinen,saa nähdä mitä seuraavaksi.Asentaja käynyt tuolla jossain ronkkimassa,ei vaikutusta.Vikailmoitus tällä kuitattu valmiiksi,ei kuitenkaan muuttunut itsellä.
Käyttäjätaso 3
Itselle on vaihdettu toi reititin ja kaapelit kerran.Itse epäilen suuresti Pacea ja sen koko toimivuutta vikojen lähteeksi.

Kokeiltu huoneiston kaikista pistokkeista toimivuutta,suoraan noususta jne.Sama vika edelleen.

Nyt tulossa piuhoja ja toi t-haara uusi,kokeillaan sitäkin.

Jotain kuitenkin elisalla on tapahtunut 17.12 alkaen ainakin täällä,silloin alkoi noi ongelmat itsellä ja ilmeisesti monella muullakin(tekstien perusteella)

Kotona tehty kaikki mahdollinen,saa nähdä mitä seuraavaksi.

Asentaja käynyt tuolla jakamolla rtekemässä jotain,ei vaikutusta.

Vikailmoitus tällä kuitattu valmiiksi,ei kuitenkaan muuttunut itsellä mikään.
0594juha kirjoitti:
Itselle on vaihdettu toi reititin ja kaapelit kerran.Itse epäilen suuresti Pacea ja sen koko toimivuutta vikojen lähteeksi.

Onko Pace siis ollut välissä, kun TV:n virittimelläkin katsottaessa on esiintynyt häiriötä?

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Yleinen-keskustelu/Kanavat-p%C3%A4tkii-Tampere/m-p/335751#M31786
Käyttäjätaso 3
Toinen televisio kaapelissa suoraan yhdistettynä.Samat häiriöt kuin toisessakin joka on

Paces kii,samat viat samoilla kanavilla.

Tallenteissa vikaa pacen kautta katsottaessa.

Normaali kaapelidigiboksilla katsottaessa tallenteita ei vikoja ole havaittu
Käyttäjätaso 3
Itsellä kaksi vikailmoitusta tehty,molemmat kuitattu valmiiksi--> ei vikaa elisalla,epäily vika sisäverkossa ja pah

Tehty moneen otteeseen testaus boksin kanssa suoraan datanoususta, samat viat kanavia katsoessa pikselöutyy,kanava pätkii,ääni pätkii,

Tallenteissa viat pahentuneet -- alkaa oleen mitta täynnä, asian haluan kuntoon ja alan penäämään kk hyvityksiä kun ostamani palvelu ei pelaa sille kuuluvalla tavalla

:smileyangry:
Käyttäjätaso 5
Hei 0594juha,

Viimeisin vikailmoituksesi on käsittelyssä. Tutkitaan missä vika on, pyritään saamaan kuntoon pian.
No niin, ei ihme, että tallenteita ei saanut toistettua. Nopeus oli 2M, kun sen olisi pitänyt olla 50M. Tekniikka korjattu ja uusi modeemi tulee postissa. Homma kunnossa siis.
No nyt näyttää siltä että ongelma on poistunut, ainakin toistaiseksi.

Perjantai-iltana ei enää tullut pikselöintiä kun tallenteissa hyppi tai kelasi eteenpäin. Sama eilen ja tänään, ongelmat ovat historiaa vain.

Pace-boksiin tai muihin kotiverkon laitteisiin ei siis ole tehty mitään muutoksia missään vaiheessa, eli vaikuttaa siltä että jossain muualla tehtiin jotain mikä sai ongelman aikaan, ja nyt pari päivää sitten tehtiin jotain muuta mikä korjasi ongelmat.

Nyt vain jännitetään peukut pystyssä että pikselöintiongelma pysyy poissa.
Samaa Keravalla. Tallenteissa ollut muutaman viikon tätä ja tänään ollut suht usein tv lähetyksissä myös. Taitaa olla joku laajempi juttu verkoissa, kun ympäri suomea löytyy yhtäkkiä samaa ongelmaa.
Käyttäjätaso 3
Itselle vaihdettiin reititin,pace boksi ja kaikki kaapelit.

Asentajakin kävi paikalla.

Näsisä ei ollut mistään mitään apua.

Vika kuitenkin on nyt poistunut kuten muillakin

Ilmeisesti vika kuitenkin ollut Elisalla omassa verkossa asian suhteen
, jota itse epäilin alusta pitäenkin syyksi.

Teetti itsellä aika tavalla töitä painia ongelman kanssa 1kk ajan

Puhelimessa useaan otteeseen pitkät tovit,varmaan 50 sähköpostia asian suhteen saatu ja lähetetty, asentajan käynti johon tarvi ottaa töistä vapaata,että saatiin aikataulut sovitettua

Olisi kohtuullista saada jokun hyvity esim laskuun 1-2kk ilman veloitusta elisa viihteestä, koska palvelukaan ei toiminut miten pitää.
Laitoin reilu viikko sitten häiriöilmoituksen asiasta Elisalle, mutta yhteydenottoa ei ole vielä tullut.
Itsellä alkoi samoin oirein n. viikko ennen joulua kuva pikselöitymään tallenteita katsoessa, etenkin kelauksen tai aikahypyn jälkeen kuva pikselöityi lähes poikkeuksetta. Samoin satunnaisesti katselun aikana. TV-kanavien katselussa ei ollut mitään ongelmia.
Kokeilin mm. virtajohdon irrottamista digiboksista, tehdasasetusten palautusta boksiin, modeemin resetointia -> ei apua.
Viime viikonloppuna irrotin kaapelit ja panin ne takaisin mm. verkkopiuhan eri LAN-porttiin.
Virhe hävisi, mutta näyttää siltä että se on hävinnyt muiltakin eli tuo minun "Korjaukseni" ei luultavasti tehnyt mitään vaan Elisan päässä
on muutettu jotain ????
täälläkin tällä viikolla vika hävinnyt. onko Elisan päässä tehty jotakin?

Osallistu keskusteluun