Kysymys

Tallenteet pätkivät

  • 27 helmikuu 2012
  • 5 kommenttia
  • 4638 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 1 kommentti
Minulla on tuo musta Elisa Viihde boksi (Netgem N8100). Tässä on nyt hieman päälle viikon ajan tullut esille outo ongelma. Tallenteita katsoessa joskus tallenteet menevät itsestään hidastukselle. Ääni häviää, kuva etenee hidastettuna ja pätkien. Kun painaa pausen ja odottaa hetkisen, tallennus pyörii hetken ihan normaalisti kunnes ongelma toistuu. Aivan kuin boksi alkaisi puskuroimaan tallennetta. Joskus ei pysty aloittamaan edes katsomista kun tuo bugi on koko ajan päällä. Tuo on yleisimmillään iltapäivästä iltaan. Aamuisin ja päivällä ei tuo ole kovin yleinen vaiva. Ongelma on vain siinä että iltaisin tallenteita tulee katsottua eniten. Sillä ei ole väliä että mitä tallennetta katsoo, eli se on ihan yleinen ongelma eikä johdu vain jostain yksittäisestä tallenteesta. Televisiota katsoessa ei pätkimistä tapahdu.

Boksi on kytkettynä hdmi-kaapelilla hd ready televisioon, jos sillä nyt on jotain merkitystä. Mitä on tehtävissä? Alkaa hiljalleen ärsyttämään tuollainen bugi....

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Minulla on tuo musta Elisa Viihde boksi (Netgem N8100). Tässä on nyt hieman päälle viikon ajan tullut esille outo ongelma. Tallenteita katsoessa joskus tallenteet menevät itsestään hidastukselle. Ääni häviää, kuva etenee hidastettuna ja pätkien. Kun painaa pausen ja odottaa hetkisen, tallennus pyörii hetken ihan normaalisti kunnes ongelma toistuu. Aivan kuin boksi alkaisi puskuroimaan tallennetta. Joskus ei pysty aloittamaan edes katsomista kun tuo bugi on koko ajan päällä. Tuo on yleisimmillään iltapäivästä iltaan. Aamuisin ja päivällä ei tuo ole kovin yleinen vaiva. Ongelma on vain siinä että iltaisin tallenteita tulee katsottua eniten. Sillä ei ole väliä että mitä tallennetta katsoo, eli se on ihan yleinen ongelma eikä johdu vain jostain yksittäisestä tallenteesta. Televisiota katsoessa ei pätkimistä tapahdu.

Boksi on kytkettynä hdmi-kaapelilla hd ready televisioon, jos sillä nyt on jotain merkitystä. Mitä on tehtävissä? Alkaa hiljalleen ärsyttämään tuollainen bugi....


Vaikuttaa siltä , että yhteytesi nopeus ei oikein riitä tallenteiden katseluun.

Onko kyseessä Viihde ADSL , kaapeli Viihde vai mikä ??

Oletko mitannut nettiyhteytesi nopeuden ?

http://www.speedtest.net/


Minulla on tuo musta Elisa Viihde boksi (Netgem N8100). Tässä on nyt hieman päälle viikon ajan tullut esille outo ongelma. Tallenteita katsoessa joskus tallenteet menevät itsestään hidastukselle. Ääni häviää, kuva etenee hidastettuna ja pätkien. Kun painaa pausen ja odottaa hetkisen, tallennus pyörii hetken ihan normaalisti kunnes ongelma toistuu. Aivan kuin boksi alkaisi puskuroimaan tallennetta. Joskus ei pysty aloittamaan edes katsomista kun tuo bugi on koko ajan päällä. Tuo on yleisimmillään iltapäivästä iltaan. Aamuisin ja päivällä ei tuo ole kovin yleinen vaiva. Ongelma on vain siinä että iltaisin tallenteita tulee katsottua eniten. Sillä ei ole väliä että mitä tallennetta katsoo, eli se on ihan yleinen ongelma eikä johdu vain jostain yksittäisestä tallenteesta. Televisiota katsoessa ei pätkimistä tapahdu.

Boksi on kytkettynä hdmi-kaapelilla hd ready televisioon, jos sillä nyt on jotain merkitystä. Mitä on tehtävissä? Alkaa hiljalleen ärsyttämään tuollainen bugi....


Vaikuttaa siltä , että yhteytesi nopeus ei oikein riitä tallenteiden katseluun.

Onko kyseessä Viihde ADSL , kaapeli Viihde vai mikä ??

Oletko mitannut nettiyhteytesi nopeuden ?

http://www.speedtest.net/


Kaapeli viihde on kyseessä. Kannettava on wlan yhteyden avulla verkossa.

Onhan tuota nopeustestiä silloin tällöin tullut tehtyä. Nopeimmillaan dl nopeus on ollut hieman päälle 60 Mbps. Juuri nyt tehty testi kertoi nopeuden olevan 28,53 ja ul nopeus oli 3,87 Mbps. Ei siis ollenkaan sitä mitä sen pitäisi olla. Ei hyvä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Kaapeli viihde on kyseessä. Kannettava on wlan yhteyden avulla verkossa.

Onhan tuote nopeustestiä silloin tällöin tullut tehtyä. Nopeimmillaan dl nopeus on ollut hieman päälle 60 Mbps. Juuri nyt tehty testi kertoi nopeuden olevan 28,53 ja ul nopeus oli 3,87 Mbps. Ei siis ollenkaan sitä mitä sen pitäisi olla. Ei hyvä.


Ok.

Kyllä tuon 28 Mbit/s pitäisi riittää kirkkaasti jopa HD-tallenteiden katseluun ne kun vaativat kaistaa noin 8..9 Mbit/s. Siis jostain muusta viasta lienee kyse.

Kaapeli-liittymän netin miniminopeus on 40 Mbit/s eli jotakin on nyt tapauksessasi pahasti poskellaan. WLAN toki saattaa vaikuttaa nopeusmittaukseen , joten kannattanee tarkistaa nopeus ihan lankayhteydellä. Jos silloinkin nopeudet jää alle 40 Mbit/s , niin sitten vain vikailmoitusta Elisalle.

https://www.elisa.fi/asiakaspalvelu/toimintahairio/
Käyttäjätaso 1
-Mikäs yhteystyppi on käytössä g vai n?
-Mitäs näyttää yhteysnopeus modeemiin?
-Onko ajurit ajantasalla?
-Mikä t-haaroitin sulla on?
-Kuinka lähellä on modeemi ja boxi?
-Löytyykö muita wlan verkkoja, jos löytyy niin kannatta laittaa muu kanava kun muilla oma.elisa.fissä?



Kannattaa siirtää ainakin puolen metrin päästä toisistaan. Wlan kyllä häiritsee boxia jos on liian lähellä.

Meillä on harmaa boxi. Samaa ongelmaa oli alussa meillä kanssa. Viihteen mukana tuli  t-haaroitin niin hankin suht alussa Tratec DTS-02/65L ja 2,5m tuplasuojatun antennikaapelin modeemille. Pätkimiset häipy kokonaan.

http://palsta.elisa.fi/index.php?topic=1697.0

Mulla näkyy 150Mb.
Tätä samaa vikaa on valitellut moni moni muukin, minä mukaanlukien. Nyt näyttäisi varsin lupaavasti siltä että vika löytyi ja korjaantui, ainakin täällä.

Lyhyt versio:

ADSL-modeemin tehdasasetusten palautus http://192.168.100.1/en_US/basic/factory_reset.htm (ja sen jälkeen purkkien uudelleen käynnistys) näyttäisi korjanneen ongelman.

Piiiitkä versio:

Tuossa ADSL-purkissa on mitä ilmeisimmin jotain erityisasetuksia (QoS tms, ihan loogista sinänsä) digiboxille varatulle IP-osoitteelle. Aikanaan kun Elisa Viihteen hankin, digiboxille oli varattu osoite 192.168.100.70, ja kun oman DHCP-palvelimen käski antaa digiboxin macille saman osoitteen niin kaikki pelitti mainiosti. Kunnes sitten joskus viime joulun aikoihin tämä nimenomainen oireilu tallenteiden kanssa alkoi. Tänään yritin pitkästä aikaa katsoa MTV3 MAX:ia ja se (ja kaikki muutkin MTV3-maksukanavat) pätki kuin olisi 14k modeemin läpi tullut. Top Gearin missaamisesta suivaantuneena sain lopulta aikaiseksi tutkailla vähän tarkemmin kuvioita...

Jonkun päivityksen yhteydessä digiboxille varattu IP-osoite on muuttunut 192.168.100.33:ksi (enpä olisi tuota huomannut jollei omaa DHCP-palvelinta kotiverkossa olisi ollut). Tosin "oikean" IP:n saaminen ei tilannetta muuttanut vielä mihinkään suuntaan, mutta tämä inspiroi tekemään tehdasasetuksien palautuksen myös ADSL-modeemille. Tuon jälkeen vielä molempien Elisan purnukoiden rebootti ja voilà... pätkiminen on tiessään, sekä tallenteiden että aiemmin pätkineiden MTV3-maksukanavien osalta.

Viime vuoden loppupuolellahan noihin ADSL-purkkeihin tuli päivityksiä, ajoitus täsmää löyhästi ensikohtaamiseen tämän ilmiön kanssa (joo, meillä katsotaan varsin vähän telkkaria). Oma villi veikkaus: päivityksessä on jotain jäänyt päivittymättä, joko päivitysbugin takia tai syystä että on itse modeemin asetuksia hiukka viritellyt paikallisesti jolloin päivitys on jättänyt säätämättä virittelijän konfiguraatiota (ihan loogistahan tuo olisi).

Osallistu keskusteluun