Kysymys

Tallenteiden katsominen töksähtää

  • 29 joulukuu 2010
  • 69 kommenttia
  • 1232 katselukerrat

  • Kommentaattori
  • 34 kommenttia
Hei toverit,

mistähän nyt tuulee kun tallenteiden katsominen poksilla mennyt siihen että ihan joka ilta tallenne pysähtyy ihan kuin pätkiessä, mistä yleensä pääsee eteenpäin kuin käyttää tallennetta pausella. Noh, ei enää pääse vaan pitää mennä stop napin kautta aloittamaan tallenne uudelleen.

Mistähän voisi olla kyse, ei ole kuitenkaan klassista "kaista loppu" pätkimistä?

Ei kaipais yhtään uusia ongelmia...

-blair

69 kommenttia

Olen huomannut ihan saman ilmiön viimeisen parin-kolmen viikon aikana. Tallenteita katsoessa video satunnaisesti (noin vartin välein) jää jumiin noin 30-60 sekunniksi, jona aikana kelaus/pause/play-napeilla ei ole mitään vaikutusta. Odotusajan jälkeen tallenne jatkuu normaalisti, paitsi yhden kerran se jäi jumiin niin pitkäksi aikaa, että piti stopata ja aloittaa alusta.

Tätä on ruvennut ainakin minulle tapahtumaan vasta joulukuun aikana. Koskaan aiemmin en ole tällaista havainnut.

ADSL ja Helsinki/keskusta.
Ihan samaa ilmiötä on täälläkin manattu nyt muutaman viikon ajan. Aiemmin siis pätki ja pyki, mutta nyt hyytyy katsominen kokonaan. (Kaapelimodeemi/Länsi-Tampere)
Summa summarum:

Tallenteet pätkii koska ei ole tarpeeksi kaistaa.
Kun on tarpeeksi kaistaa, niin tallennuspalvelimet yskii ja tallenteet pysähtyy..

"Suo siellä, vetelä täällä"

Kyllä vanha kanssa tiesi...
Kuitataan myös samat ongelmat omalla kohdalla. Tallenteiden katsominen on nykyisin yhtä tuskaa. Alkoi jossain joulukuun puolessa välissä ja on pahentunut asteittain.
Kummallinen ilmiö joka on huomattu kun joulun aikaan katsottiin (tai yritettiin katsoa) useita tallenteita pois: tallenne toimii ihan hyvin ensimmäiseen mainoskatkoon saakka mutta joka hiivatin kerta tökkiminen alkaa mainoskatkon ensisekunneilla. Sitten ei meinaa toimia hypyt tai kelaus tai mikään. Mainoksia siis ei voi katsoa kun toisto pysähtyy ja kelauskaan ei toimi. Sitten kun lopulta pääsee mainoskatkon ohi lukuisilla stop-start, pause, kelaus ja hyppytempuilla niin tallenne toistuu taas kunnolla kunnes seuraavalla mainoskatkolla sekoilu alkaa taas.
Miten bittivirta muuttuu mainoskatkon kohdalla niin että boksi sekoaa tai kaista loppuu?
Samaa vikaa ainakin elien illalla tallenne pyörii 10 min sen jälkeen pysäytykuva  😞 about 30 sec tämän jälkeen viesti ohjelma loppui paina c ,no sitten musta ruutu ja purkki palaa jonkin ajankulutua tallenteisiin onneksi saman kohtaan . Ja ei muuta kun tallenne pyörimään tulee viesti haluatko jatkaa kohdasta .... ja ei muuta kun nuoli oikella ja ohjelma jatkuu siitä kohdasta ja taas about 10min ja sama ilmo
muutaman kerran jaksoin tuon tehdä mutta ei siinä voi puhua mistään elokuva nauttinnosta ,jotenka jätin tallenteen katsomisen kesken. Kuitenkin iptv kanavat jopa eurosport hd näkyy ilman ongelmia . PItää yrittää katsoa tänä iltana uudestaa talenne jos vaikka näkisi leffan ilman katkoksia.

//
Ja samaa vikaa täälläkin. Joka ilta nyt joulun aikaan joutunut useamman kerran illassa stopilla palaamaan valikkoon ja käynnistämään ohjelman uudestaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Ilmaiselokuvien katselu tukehduttaa elisan/saunalahden palvelimet ja/tai niiden nettiyhteydet.

Tallenteet + warner kanavat pätkivät, vaikka netissä olisi kaistaa miten.

Nyt on kyllä nettikin pätkinyt enempi kuin juuri koskaan. Ei kestä edes dhcp-palvelimet kuormitusta ilmeisesti.
Käyttäjätaso 1
Näin kävi minullekin eilen illalla kun katsoin eilisen tallennetun Mentalist jakson. Kaksi katkosta, joista jälkimmäisellä kerralla tuli ilmoitus että ohjelma loppui. Kummallakin kerralla ADSL-modeemin valot paloivat normaalisti eli silmämääräisesti yhteys Elisaan päin oli kunnossa, joten epäilen jonkinlaista kuormitushuippua Elisan palvelimen päässä.
Samaa vikaa täällä Tampereen Hervannassa... nopeudet on ok, mutta tallenteiden toisto jämähtää välillä niin että koko hikiboxi pitää buutata. Areenastakin katsotut ohjelmat pätkivät välillä ...
Samaa esiintynyt täälläkin, tosin ei ole tarvinnut enää stopin ja valikon kautta mennä, kun keksin että takaisin kelauksella tallenne "herää uudelleen henkiin" ja pystyy jatkamaan katsomista. Tosin kelaus taaksepäin alkaa n. 3 sekunnin viiveellä..

Tänään tosin nyt illalla tökkinyt muutenkin ihan törkeästi eikä tallenteiden katselusta oikein tule mitään. Meinaapi taas hermot alkaa menemään.. Ei auta laitteen "buuttaukset" tai muutkaan jekut. Tosin tulipa taas nähtyä ihan uudenlainen error-ruutu..  >:(

http://pictu.kuvat.fi/kuvat/viihde+error.jpg ' TARGET='_blank
Lempäälässä tänään samaa ongelmaa, pahasti. Tänään: kun töksähtely alkaa, niin pause+play palauttaa tallenteen katsottavaksi, mutta sama töksähdys tapahtuu uudelleen 1-5min jälkeen. Sama tapahtuu, vaikka talouden tietokoneet on sammutettu. Hienointa oli tuo virheilmoitus yhden pysähdyksen yhteydessä "tallenne päättynyt" josta pause/playlla pääsi eteenpäin, mutta hetken päästä elisan screen saver logo alkoi pyörimään tallenteen päällä.

Ja koska sapettaa, niin avaudun muistakin ongelmista: digipoksin kanssa on hitaat valikot, epäloogiset nappulat toiminnoille, meneillään olevaa nauhoitusta ei voi alkaa katsomaan, kelaaminen joka ei toimi tai toimii huonosti. Meillä on Viihde ADSL 24M liittymällä, mutta download speed on 6-7megan luokkaa, niin ei onnistu nettipelaaminen ja telkan katselu  yhtä aikaa(katson telkkaohjelmat nauhalta jotta voi kelata mainokset ja avoke pelaa, tai toisin päin kun eri telkkaohjelmat kiinnostavat).

Nää ongelmat alkaa kivuta sille tasolle, että Elisan digipoksi lentää kohta pölyä keräämään vaatehuoneen nurkkaan ja meen ostaan kunnollisen tallentavan kaupasta
Samaa vikaa Espoossa järvenperässä. Ohjelmat jää jumiin noin 2 kertaa per ohjelma. Stopilla vain selviää. Speedtest.net näyttää melkein 15 megaa yhteydeksi joten ei siitä pitäisi olla.
Samaa paskaa täälläkin. Todella kivaa viettää Rouvan kanssa rattoisaa elokuvailtaa vapaapäivän kunniaksi kun tallenne pätkii ihan koko ajan.

Kai jokainen tekee näistä häiriöistä vikailmoituksen Elisalle? Turha täällä on itkeä; ei Elisaa kiinnosta. Sen olen saanut nähdä tämän asiakassuhteen aikana.

Hei toverit,

mistähän nyt tuulee kun tallenteiden katsominen poksilla mennyt siihen että ihan joka ilta tallenne pysähtyy ihan kuin pätkiessä, mistä yleensä pääsee eteenpäin kuin käyttää tallennetta pausella. Noh, ei enää pääse vaan pitää mennä stop napin kautta aloittamaan tallenne uudelleen.

Mistähän voisi olla kyse, ei ole kuitenkaan klassista "kaista loppu" pätkimistä?

Ei kaipais yhtään uusia ongelmia...

-blair


Liityn  valittajien kuoroon: noin kuukauden aikana pätkimistä n. klo 17 jälkeen. Kauniaisissa ADSL-modeemi, nopeusmittauskset antoivat 16,5/0,5, ping 47 ms. (kolme mittausta)
mjv
Käyttäjätaso 1
Eilen katselin leffan ja kuva pysähtyi 6 kertaa leffan aikana,pari kertaa kävin katsomassa koneelta modeemin statistiikka-sivun niin IP sieltä puuttui.
Ei toimi nämä systeemit niikuin luulisi.
Tilanne on nyt niin paha ettei tallenteita voi katsoa lainkaan. Tein vikailmoituksen ennen vuodenvaihdetta, saapa nähdä tuleeko korjausta ja milloin. Ei hyvältä näytä.
sama vika järvenpäässä, vaikka netti pelaa kuin unelma. taitaa vika olla jossain "tallenteiden serverissä" tai jossain muussa. toivottavasti saavat kuntoon..=(
Käyttäjätaso 1
Eihän noista tallenteiden katselemisista mitään tuu,lapset huutaa 10 min. välein "loppu kesken" kun ohjelmat stoppaa.
Nyt alkaa ärsyttämään aika lailla. 😠
Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki
Jep, tallenteet tökkii Helsingissäkin.
Käyttäjätaso 3
Vahvistetaan myös Jyväskylän suunnalta. Taannoin ennen verkon päivitystä, ongelmana oli paikallisesti yhteysnopeus, jolloin ensin putosi ääni pois. Nyt jämähtää kerralla pysäytyskuvaan. Eilen elokuvatallennetta katselatessa kolmisen kertaa.
Siuntiossa sama ongelma. 10min-30min välein tulee stoppi ja sitten pitää kelata vähän takasin päin ja taas jatketaan katselua.
Sama show myös Turussa. Muutaman kerran ovat tallenteet tökkineet viimeisen viikon aikana.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Esiintyykö teillä samaa pätkimistä myös elisaviihde.fi:n kautta katsoessa vai ainoastaan digiboksilla?
Käyttäjätaso 2

Esiintyykö teillä samaa pätkimistä myös elisaviihde.fi:n kautta katsoessa vai ainoastaan digiboksilla?


Tänään ainakin 4-5 kertaa käynyt samoin Järvenpäässä, kelaus korjaa tilanteen. Näin siis boksilla, selaimen kautta en katsele.

Esiintyykö teillä samaa pätkimistä myös elisaviihde.fi:n kautta katsoessa vai ainoastaan digiboksilla?

Täällä Vantaallakin on tänään ollut rutkasti pätkimistä. Yritin katsoa V -sarjan päätösjakson viihdeboxin kautta ja katselu tilttasi neljästi. Katselu tapahtui tuossa kuuden-seitsemän aikoihin.
Minulla boxi ei reagoi mihinkään komentoon lukunottamatta virrat pois nappia.

Osallistu keskusteluun