Kysymys

Teema hd tekstitys.

  • 9 joulukuu 2014
  • 6 kommenttia
  • 881 katselukerrat

Mistähän mahtaa johtua, yle teema HD tekstityksen puuttuminen välillä ja kaikki toimii OK.

Olen tallentanut ohjelmaa maailman erikoisimmat aseet ja välillä tekstitys on OK ja välliä ei saa päälle millään??? Alkaa tympiin koko viihde!!

6 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Tarkkaa syytä mistä johtuu en osaa sanoa, tekniikan puolella syy epäilemättä kyllä tiedossa. Joka tapauksessa, tässä poppakonsti mitä voit kokeilla Viihde digiboksilla (ohje tehty Netgem N7700 mallia käyttäen):

1. Paina OK -painiketta (aukeaa inforuutu)
2. Paina nuoli alaspäin painiketta (info ruudun sisältö muuttu, siihen tulee lukemaan "tekstitys")
3. Paina nuoli oikealle / vasemmalle painiketta ja valitse teksityksen kieleksi halaumasi, esim. Suomi
4. Paina OK -painiketta (tekstityskieli on nyt valittu).
5. Odota hetki ja tekstit tulevat näkyviin...

Tätä kannattaa kokeilla niin tallenteissa kuin kanavilla joissa ei näy tekstit. Välillä tämä toimii, välillä ei. Hyvin useasti YLE:n tallenteiden kanssa olen saanut toimimaan.
Tekstitysongelmat vaivana täälläkin. YLE:n HD-kanavilla pitää joka kerta kytkeä tekstitys erikseen päälle. Aika outoa että sitä ei saada oletusarvoisesti päälle vaikka ongelma on ollut tiedossa vuosikausia.

Välillä ei tekstitystä löydy ollenkaan, lieneekö sitten silloin jossain muualla vika kuin Elisalla? Aina pitää tallentaa varmuuden vuoksi HD:n lisäksi normaalilähetys jos haluaa olla varma tekstityksistä.

Meillä laitteena Netgem 7600, "Saunavisio".
Mulla käytössä pacen c2300 boksi, siinä monta kertaa auttaa tuo Kingsizen kikka eli tekstitys ei ole oletusarvoisesti päällä. Nyt vaan ei siitäkään ollut apu, surkeeta!
Digiboksi on Pace DiT7100, C2300 on modeemi.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
  • Jos molemmilla on digiboksina tuo vanhin mallimme harmaa netgem N7600 niin siinä on kyllä yleisempää ongelmaa näiden yle hd tekstitysten kanssa. Tapauskohtaisesti mietitty asiaa ja jos ongelma nähty isoksi vaivaksi niin viimeisenä keinona boksia vaihtoon. Asiaan ei tällä hetkellä minulla tiedossa muuta "korjauskeinoa". Kaapelitekniikassa on uudempi Pace digiboksi ja muissa tekniikoissa uudempi Netgem N7700. Kehitys ja päivitykset on suunnattu uudempiin bokseihin pikälti.
  • Just näin, eli mulla boksina pacem dit7100

    Osallistu keskusteluun