Kysymys

Tekstitys epätarkka

  • 11 elokuu 2011
  • 6 kommenttia
  • 2606 katselukerrat

Sain uuden sinivalkoisen digiboksin mustan pamahdettua. Nyt Ylen kanavien tekstitys on epätarkkaa ja 1. ja 2. rivi ilmestyvät välillä eri aikaan näytölle. Jopa joskus niin että alarivi tulee ensin. Sama vika oli videovuokraamon elokuvaa katsellessa.

6 kommenttia

Menu> Asetukset > kuva (muistaakseni) säädä kuvan tarkkuus (kokeile kunnes on ok).
Ufossa ei ole kuin HDTV-näyttötila, HDMI-ääni, Kuvasuhde, Oletuskieli ja Oletustekstitys. Mistään noista ei voi säätää tekstiä, jossa pikselitkin näkyvät. TV:ssä teksitys taas on huomattavasti pehmeämpi reunoiltaan ja lukukelpoisempi.
Koskee varsinkin Ylen tekstitystä, Keskellä päivää Subin mainosten tekstityksen luokkaa parempi.
Millä tarkkuudella Pace puskee kuvaa ulos? Entä mikä on TV:n paneelin tarkkuus?

Millä tarkkuudella Pace puskee kuvaa ulos? Entä mikä on TV:n paneelin tarkkuus?

Lätty on Philips 42PFL8404H 42" Full HD 1080p ja Pace tyrkkää 1080i. Jos Pacen laittaa 720p, niin ei se miksikään muutu. Töllössä vaan on luokkaa parempi viritin ja Ylen DVB-tekstityksen hallinta.
Minulla on sama pehmeysongelma ylen tekstitysten kanssa pace-boksilla. Muilla kanavilla tekstithän on kai poltettu kuvaan?

Tuo kahden rivin tekstitysongelma (välillä alarivi tulee näkyviin ensin) ilmenee erityisesti videovuokraamossa. Ylen kanavilla en ole sitä vielä huomannut, tosin tv:n katseluun tulee käytettyä lähinnä topfieldiä terävämmän kuvan vuoksi (pace-boksin kuva on aavistuksen verran sumuinen toppariin verrattuna, jonka huomaa erityisesti kanavalogoja vertaillessa). Tämä yleinen kuvan pehmeys ei silti mielestäni selitä ylen tekstitysten pehmeyttä, koska niissä ongelma on aivan eri luokkaa.

Vahvistan myös, että tämä ongelma esiintyy pacen näyttötilasta riippumatta, jota pidän 1080i:ssä, koska muilla tiloilla boksin valikoista tulee kamalia katsella. Kuva menee hdmi:n kautta Onkyo TX-SR608:sta "through"-moodissa 1080p30bit upskaalattuna Panan TX-P50V20E töllöön sekä topparin että pacen tapauksessa, joten kuvan pehmeyttä ei oikein voi selittää mikään muu kuin pace-boksi.

Aiheen ulkopuolelta voisin sanoa myös, että boksi tuntuu menevän itsestään päälle yön aikana jostain syystä. Tämä ei ole jokapäiväistä, mutta on viimeisen viikon aikana tapahtunut kuitenkin useamman kerran. Tänä aamuna viimeksi. Johtuisiko mahdollisesti jostain päivityksistä?
Viihde ja Pace ollut käytössä nyt kolmisen viikkoa ja täällä myös tekstitys todella epätarkka ja rivit tulevat eri aikaan. Myös kuva on huomattavasti sumeampi kuin Topparin 5100:ssa joka ostettu jo 2005. Toppari on niin vanha ettei siinä ole edes HDMI:tä, vaan SCART->komponentti ja kuva on selkeästi tarkempi ja värit kirkkaammat kuin Pacen boksissa, vaikka se on kiinni HDMI:llä.

Onkohan tuo uusi ohjelmistopäivitys tuomassa ratkaisua tekstityksen epätarkkuuteen ja kuvan laatuun? Vai onko tuo kuva kiinni puhtaasti raudasta, eli firmispäivityksillä ei sitä pytytä parantamaan?

Osallistu keskusteluun