Vastattu

TV ei N7700 digiboxia tunnista aamuisin

  • 20 toukokuu 2019
  • 12 kommenttia
  • 862 katselukerrat

  • Vakiintunutta kalustoa
  • 8 kommenttia
Hei!

Vaihdoimme tv:n tavallisesta LG:stä Samsungin smart-tv:ksi ja meillä digiboxi N7700 on alkanut aiheuttamaan sellaista ongelmaa, että joka aamu töllö ei enää tunnistakaan digiboxia ollenkaan. Ainoastaan sen jälkeen tunnistaa, kun digiboxista käyttää virtajohtoa irti. Lisäksi yllättävän lämpöisenä tuo digiboxi käy ollessa normaalisti suljettuna yön jälkeen.

Alkaako tämä useita vuosia vanha digiboxi vedellä viimeisiään, vai mistä on kyse? Digiboxiin on tehdasasetukset laitettu ja modeemikin resetoitu ohjeiden mukaisesti, mutta ei auta.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi CN 31 toukokuu 2019, 13:35

Nonnii, asia on nyt saatu päätökseen ja lopputuloksena oli juurikin se, mitä alunperin ajattelinkin, eli boxi oli palvellut aikansa loppuun ja uusi boxi sen tilalle. Nyt parit päivät onkin toiminut sitten sujuvasti täysin ilman mitään ongelmia ja myös nopeammin.

Suuret kiitokset OmaYhteisö-tiimille! 🙂
Katso alkuperäinen viesti

12 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
@CN vaihda HDMI1-paikka toiseen ja katso, miten digiboksi siinä käyttäytyy.
@CN vaihda HDMI1-paikka toiseen ja katso, miten digiboksi siinä käyttäytyy.
Tuon tein jo eilen päivällä ja tänään aamulla oli sama lopputulos.

Digiboxi toimii päivän ajan ihan hyvin ilman ongelmia, mutta tosiaan kun on laitteet suljettuna pidemmän aikaa, niin sitten ei tunnistaminen enää onnistu.

Poistin nyt tv:stä yleiskaukosäätimen kokonaan käytöstä. Voisiko sitten se aiheuttaa ongelman, nähtäväksi jää.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
@CN laitahan meille yksityisviestiä @OmaYhteisö-tiimi ja asiakasnumero profiiliin, tää täytyy varmaan katsoa vähän tarkemmin.
No niin, tänään aamulla töllö sitten toimikin moitteettomasti, kun tuo yleiskaukosäädin ei ollut asennettuna. Sen toimivuudessa oli siis joku ristiriita.

Emme tarvitse tuota yleiskaukosäädintä asennettavaksi, joten jos nyt ei mitään uutta ongelmaa ilmene, niin tämä keissi onkin sitten tässä. Mikäli jotain tulee, niin palailen asiaan sitten uudelleen.
Käyttäjätaso 1
Kiva kuulla että homma alkoi pelittään! ☀ Jos alkaa kettuilemaan uudeestaan tai on mitään muuta niin viestiä vaan meille päin 😊
No se lysti loppui sitten lyhyeen. Samat ongelmat alkoivat uudelleen. Ja digiboxin virtapiuhan irtiotto ainoastaan auttaa. Kokeilin hdmi-piuhan ottaa digiboxista irti, mutta sekään ei auta. Täytyy olla yhteydessä tuonne omayhteisötiimiin.
Käyttäjätaso 1
No se lysti loppui sitten lyhyeen. Samat ongelmat alkoivat uudelleen. Ja digiboxin virtapiuhan irtiotto ainoastaan auttaa. Kokeilin hdmi-piuhan ottaa digiboxista irti, mutta sekään ei auta. Täytyy olla yhteydessä tuonne omayhteisötiimiin.

Ähhh 😥 Pistä vain yksityisviestiä tuonne @OmaYhteisö-tiimi niin ruvetaan katsomaan tilannetta tarkemmin!
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Voipi olla että kannattaisi yrittää yhdistää boksi internettiin, jos se ei siellä ole, Asetusten kautta.
https://yhteiso.elisa.fi/elisa-viihde-digiboksit-14/digiboksi-vaatii-internet-yhteyden-aloitukseen-514008

Minulla Samsungin SmartTV:n kaukosäätimessä on myös Source painike, jossa minulla pitää olla HDMI1 valittuna. Jos tästä on kysymys, kun laitteiden valillä tuollainen kaapeli on.
Voipi olla että kannattaisi yrittää yhdistää boksi internettiin, jos se ei siellä ole, Asetusten kautta.https://yhteiso.elisa.fi/elisa-viihde-digiboksit-14/digiboksi-vaatii-internet-yhteyden-aloitukseen-514008
Minulla Samsungin SmartTV:n kaukosäätimessä on myös Source painike, jossa minulla pitää olla HDMI1 valittuna. Jos tästä on kysymys, kun laitteiden valillä tuollainen kaapeli on.


Boxi on kytketty RJ45-kaapelilla modeemiin koko ajan, joten netissä se on myös illalla laitteen kaukosäätimestä sulkiessa. Sitten aamulla kun töllö ei tunnista boxia, niin eipä siinä sen kummempia voi tehdä kun virtapiuhaa irti ja takas. Sit pelittää taas.

Meillä taas tv:n kaukosäätimestä tuota sourcea-painiketta ei löydy.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Meillä taas tv:n kaukosäätimestä tuota sourcea-painiketta ei löydy.


Yleisin paikka tuolle "source/input" nappulalle taitaa olla kaukosäätimen vasen ylänurkka. Jos kaukosäätimessä ei erillistä nappulaa ole niin sitten valinta tehdään kömpelösti menu-valikon kautta.

Jokaisessa televisiossa, jossa on mahdollisuus liittää ulkoisia laitteita, on tuo valinta olemassa, se ei ole mikään uusi keksintö vaan oli jo scart-liitäntöjen tullessa kuvioihin.

Meillä taas tv:n kaukosäätimestä tuota sourcea-painiketta ei löydy.Yleisin paikka tuolle "source/input" nappulalle taitaa olla kaukosäätimen vasen ylänurkka. Jos kaukosäätimessä ei erillistä nappulaa ole niin sitten valinta tehdään kömpelösti menu-valikon kautta.

Jokaisessa televisiossa, jossa on mahdollisuus liittää ulkoisia laitteita, on tuo valinta olemassa, se ei ole mikään uusi keksintö vaan oli jo scart-liitäntöjen tullessa kuvioihin.


No tästä kaukosäätimestä ei nyt sitä sourcea löydy. Edellisen tv:n kaukosäätimestä se löytyi. Ja joo, tv:n kautta voi valita sourcen, mutta se nyt on tehty jo alusta alkaen. Tässä en usko vian olevan. Kaikki kun alkaa tomimaan aina kun on käyttänyt digiboxin virtajohtoa irti, niin jotain muuta tässä täytyy olla. Noh, kaikki selviää aikanaan.
Nonnii, asia on nyt saatu päätökseen ja lopputuloksena oli juurikin se, mitä alunperin ajattelinkin, eli boxi oli palvellut aikansa loppuun ja uusi boxi sen tilalle. Nyt parit päivät onkin toiminut sitten sujuvasti täysin ilman mitään ongelmia ja myös nopeammin.

Suuret kiitokset OmaYhteisö-tiimille! 🙂

Osallistu keskusteluun