Kysymys

TVA:n kohteissa kaapeli-TV:n palveluntarjoajan vaihtumisen jälkeen ilmenneitä ongelmia kanavissa


 • Anonymous
 • 0 kommenttia
[Siirretty toisesta keskustelusta omaksi keskustelukseen]

Ja yrittäkää nyt Elisalla saada tuon Netgemin kanavalista kuntoon. On tuskastuttavaa hakea tiettyä kanavaa, kun niitä on yhteensä 901 kappaletta, niin siinä menee kolme varttia. Ja usein boxi jymähtää tuohon kanavasurffaukseen, kun niitä turhia kanavia ei pysty raakaamaan pois.

Nyt varsinkin tänään, kun TVA:n asunnot, missä asun, niin näiden asuntojen tv palvelut siirtyivät Soneralle, niin tuli Soneran kanavat, millä ei tee mitään.

Lisäksi kaikki peruskanavatkin näkyvät kolmeen kertaan.

Ei hyvää päivää tämän kanssa.

Tänään lähti myös neljä kanavaa bittiavaruuteen: Harju & Pöntinen, Frii, Hero ja Alfa.

Että oikein taas on asiakkaita palveltu.


6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


 • Kokeiles "menu" -> "asetukset" -> "kanavat" -> "muokkaa kanavalistaa", etkö tuosta valikosta saa piilotettua sellaisia kanavia, jotka eivät näy tai jotka "eivät kiinnosta" ? Pääsisit sitten "surffatessasi" vähemmällä kun kävisit läpi vain niitä kanavia, jotka sinua kiinnostavat tai jotka sinulla ylipäätään näkyvät ?

  Friin ja Heron näkyyydessä on kaiketi jotain ongelmia toisten operaattoreiden KTV-verkoissa silloin tällöin tullut vastaan, mutta ymmärtääkseni seuraava päivitys korjaa asiaa.

  Alfa-TV löytyy IPTV-kanavana paikalta 520.

 • juu tein tuon kanavalistan muokkauksen, vaikka meni tämän boxin jumeista johtuen melkein hermot.

  Meni vain 3 tuntia 10 minuuttia, mutta tehty on.

  Kun sekä tv:n puolella että asetusten kanavalistassa sai painaa jopa neljä kertaa ennenkun mitään tapahtui ja aina kun vaihtoi seuraavaan niin sama homma. Lisäksi piilotuskaan ei heti yhdellä napin painalluksella tehnyt mitään.

  Kaikki HD kanavat on neljällä eri kanavapaikalla. Kahdella kanavapaikalla näkyi, yhdellä herasi että "kanavaa ei pystytä näyttäään" ja yhdellä taas "salattu ohjelma".

  Kun yritin piilottaa noi HD kanavat, mitkä eivät näy, niin tuli herjaus että "kanavaa ei voida piilottaa, koska kanavalla on ajastettuja tallennuksia. Poista ajastukset tältä kanavalta ja yritä uudelleen".

  Täytyi siis poistaa kaikki ajastetut tallennukset, niin piilotus onnistui.

  Lisäksi piilotin toiset HD kanavat mitkä näkyi, mutta mitä minä tuplilla.

  Sitäkään en ymmärrä, että miksi pitää poistaa tietyltä kanavalta ajastettuja tallennuksia, koska nehän tallennetaan ohjelman nimikkeillä, eikä  tietyllä ajalla.

  Kännykkäsovelluksella kun tallennan ohjelmat, niin siellä on kuitenkin vain yhdellä paikalla nuo kanavat.

  No, poistin ensin tallenteet, piilotin ylimääräiset 3 kutakin HD kanavaa ja laitoin samantein tallenteet uudestaan.

  Lisäksi maksuttomat digikanavat (siis muut kuin peruskanavat) oli vähintään kolmella eri kanavapaikalla, mistä yhdellä näkyi.

  Kaiken kaikkiaan tuli piilotettavaksi 857 kanavaa ja se oli yhtä hermon koettelemusta näillä resurseilla, mitä nykyinen Netgem boxi tarjoaa.

  Tätä ei jaksa tehdä kyllä sitten joka viikko uudelleen, kun nämä asetukset poistuvat, kun täytyy tehdä tehdasasetuksien palautuksia nykyään usein.

  Yrittäkää Elisalla saada tuo kanavien vaihto paremmaksi - tai yleensä mahdolliseksi, nykyään se on täysin hukassa.

  Boxi jymähti tässä välissä viidesti, niin että jouduin repimään johtoja irti.

  En tiedä mikä päivitys on tehnyt tämän boxin melkein käyttökelvottomaksi, kun ensi alkuun toimi loistavasti.

  YLE TV1 kanava on paikalla nro 1 ja esim. Bonuskanava kanavapaikalla 28, niin jo tämän bonuskanavan etsimiseen menee usein vartti. Riippuen siitä montako kertaa boxi jymähtää kanavan rullauksessa.

  Siksi laitoin Exceliin kaikkien kanavien ohjelmapaikkojen numerot, jos tuo boxin kapula toimisi numerohaulla vähän paremmin.

  Kyllä tämä vie usein koko illan tämän Elisan nykyisen "Viihde" boxin kanssa säätelemiseen.

  Nyt alan miettimään onko siirtyminen kokonaan Elisalta pois ollenkaan huonompi idea jos "kehitys" on näin hurjasti alaspäin.

  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +1
  Minulla 7700 boksin ongelmiin kanavien (meni jumiin jos näpytteli kanavanumeron jota ei ole olemassa ym.) ja suosikkilistojen kanssa auttoi tehdasasetusten palautus. Tämä ainakin siis jollain aiemmalla versiolla, ei ole näitä ongelmia ollut tuon tehdasasetusten ja (parin) viimeisen firmware version kanssa.

  Mutta suosittelen tehdasasetusten palautusta, jonka jälkeen uusi käyttöönotto. Tämän jälkeen otat käyttöön suosikkikanavalistat joiden muokkaaminen on helpompaa, eikä tarvitse puuttua "varsinaiseen" kanavalistaan. Tämä mielestäni erittäin sujuvaa koska valitsee vain katsottavat kanavat eikä siis niin että poistaa suuremman määrän ei haluttuja kanavia. Sekä boksin ei pitäisi jumitella oikeastaan ollenkaan enään jos toimii siis normaalisti. Siis ei mitään miettimistaukoja oikeastaan enään olla.

  Itse näin toiminut kun kanssa sekä soneran kaapeli tv kanavat että elisan iptv kanavat löytyy kanavalistaukselta. Ja  siis tuossa suosikkikanavassa vain ilmais kanavat joita oikeasti katselen (muutama turha pois) ja vaihtelevasti maksukanavia tilanteen mukaan.

  Juuri tänä aamuna (tai siis eilen aamulla, kun ollaan jo reilusti yli puolen yön) tein tuon tehdasasetusten palautuksen, ennen kun tein sen perään tietty kanavahaun.

  Koska tänään taloyhtiön sopimus Soneran laajakaista- ja kaapeli-TV-palveluiden osalta tuli voimaan. Eli nämä palvelut jotka olivat ennen Elisa verkossa, on nyt "ryöstetty" Soneralle, ja tähän on  tyytyminen. Laajakaistaa en suostunut vielä Soneralle siirtämään, eli ottamaan käyttöön Soneran talokaistaa.

  Mutta kaapeli-TV:n sopimuksen siirtyminen Soneralle vaikutti siis siten että aamulla ei näkynyt tv kuvaa miltään kanavalta ja Soneralta tulleen tiedotteen mukaan digiboxiin pitää tehdä tehdasasetusten palauttaminen ja kanavahaku.

  Näin kanavat ylipäätään alkoi näkymään.

  Näin siitäkin huolimatta, mitä aikaisemmin kyselin ketjussa
  http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Yleinen-keskustelu/Elisan-laajakaista-ja-Viihdepalveluiden-saatavuuden-jatkuminen/m-p/473921#M43023

  Elisalta ja sain virheellistä infoa jälleen kerran. eli mm. "Mikään ei lakkaa toimimasta, jos et Soneralta mitään tilaa tai Elisalta irtisano."

  Soneran tiedotteen mukaan "Nykyisten Elisan TV-lähetysten lisäksi muutospäivänä (25.11.15) päättyvät kaikki huoneistosi antenni-pistokkeesta tulevat palvelut. Jos käytössäsi on esimerkiksi Elisan maksu-tv-palveluita tai kaapelimodeemilla toimiva laajakaistayhteys, lakkaa ne toimimasta muutospäivänä.

  Jos tv-kanavat eivät näy automaattisesti 25.11.2015, palauta käytössäsi oleva digiboksi tai digitelevisio tehdasasetuksille ja hae TV-kanavat uudestaan laitteesi käyttöohjeiden mukaisesti."

  Tehdasasetusten palauttaminen ja uusi kanavahaku on siis tehty tässä aikaisemmin kertomani toimenpiteiden alle ensimmäiseksi.

  Minähän en ole numeronäppäimillä koskaan yrittänyt hakea kanavia, koska en ole millään pystynyt muistamaan kanavapaikan nro 4 jälkeen, mikä kanavapaikka milläkin kanavalla on.
  Siksi olen plarannut kanavia nuolinäppäimillä, mutta tämä on hitaampaa ja tuskaisempaa kun kahlaaminen lento- tai juoksuhiekassa.

  Täytyy katsoa jos siis heti perään aloitan kaiken alusta. Menee näin sitten toinen päivä putkeen taistellessani tämän pee-boxin kanssa. En usko että se vaikuttaa yhtään mihinkään, koska ei todellakaan ole ensimmäinen kerta kun tehdasasetukset olen joutunut palauttamaan. Yhtä tahmeaa on.

  En tajua, miten tämän muutoksen vuoksi Elisan kanava Harju & Pöntinen hävisi kokonaan, kun taas muut kanavat näkyvät listassa sekä Elisan - että Soneran kaapelikanavana.

  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
  RiepuParka kirjoitti:
  En tajua, miten tämän muutoksen vuoksi Elisan kanava Harju & Pöntinen hävisi kokonaan, kun taas muut kanavat näkyvät listassa sekä Elisan - että Soneran kaapelikanavana.

  Tämä on kyllä mielenkiintoista, että miten sinulla voi näkyä sekä Elisan, että Soneran KTV-verkon kanavapaikat, kun sitä Elisan KTV:tä ei enää ole olemassa.

  Harju & Pöntisen katoaminen voisi selittyä sillä, että kyseinen kanava ei ainakaan Soneran tukisivujen mukaan ole Soneran KTV-jakelussa lainkaan.

  Sitä sopii ihmetellä. Ja miksi sekä Soneran että Elisan ei-peruskanaviin kuuluvat maksuttomatkin kanavat näkyvät molemmat , vaikka vain toisia pystyy katsomaan.
  Sen lisäksi että näkyy kaikki maksukanavapakettien kanavat.

  Ja tuo Harju & Pöntinen näkyy tutuillani vaikka mulla ei. Meillä kaikilla samanlainen Soneran kaapeli TV.

  Se on näköjään pärstäkertoimen mukaan tuokin.

  Osallistu keskusteluun