Kysymys

Uudempien VLC-pluginien tuki weppitoistoon

  • 11 joulukuu 2009
  • 3 kommenttia
  • 2484 katselukerrat

  • Osallistuja
  • 87 kommenttia
Olisikohan aika päivittää weppitoistimen koodia niin että myös uudemmatkin VLC:n activex pluginit ymmärtäisivät pikanäppäimiä.
Varsinkin Ylen ohjelmat kärsivät kun tekstitykset ei näy ja ääniraitaa ei voi muuttaa. VLC dokumentaation pikavilkaisun perusteella tekstitys aktivoidaan nyt objektilla vlc.subtitle.count/track. Ääniraidan vaihtoon en uudesta dokumentaatiosta löytänyt objektia... voisiko se olla poistettu? Tosin oletusääniraita lienee Suomi joten se riittänee. Tekstitykset on oletuksena disabloitu mikä on pahempi puute. Samalla voisi lisätä pikanäppäimiin ainakin toiminnot lomituksen poistolle (vlc.video.deinterlace.Enable/Disable) ja koko ruutu päälle/pois (vlc.video.toggleFullscreen).

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Testasin juuri uusimman VLC v1.0.3:n ActiveX-pluginilla ja siinä kaikki muut pikanäppäimet toimivat oikein, paitsi kuvasuhteen muuttaminen (kuvasuhteen muuttamista pitää tutkia lisää). Viihteen web-toiston koodia ollaan paranneltu koko ajan mm. niin, että nykyään pikanäppäimiä kuunnellaan suoraan JavaScriptillä selaimen päässä, koska uusimmissa VLC:n selain-plugineissa ei enää ole ns. natiivitukea pikanäppäimille.

Tekstitykset eivät ole oletuksena disabloitu vaan ongelma johtuu videolähteestä, jossa tekstitysraidat ovat ohjelmissa satunnaisissa järjestyksissä kuten esim. Ylen kanavilla, joissa muutenkin käytetään useampia erillisiä raitoja eikä tekstitys ole poltettuna kuvaan kuten muilla kanavilla. Tämä on tietysti valitettavaa käyttäjän kannalta, mutta ongelmalle on hankala tehdä Viihteen web-toiston päässä mitään, jos oikea tekstitysraita voi olla lähetyksessä millä raidalla tahansa.


Samalla voisi lisätä pikanäppäimiin ainakin toiminnot lomituksen poistolle (vlc.video.deinterlace.Enable/Disable) ja koko ruutu päälle/pois (vlc.video.toggleFullscreen).


Nämä pitää ottaa harkintaan, kiitos ehdotuksesta.
No kappas keppanaa, näyttää toimivan. Hyvä ettei tarvinnut asentaa vanhaa VLC:tä tämän takia. Kiitos!

-oope
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki


Samalla voisi lisätä pikanäppäimiin ainakin toiminnot lomituksen poistolle (vlc.video.deinterlace.Enable/Disable) ja koko ruutu päälle/pois (vlc.video.toggleFullscreen).


Nämä pitää ottaa harkintaan, kiitos ehdotuksesta.


Deinterlacea ei tulla lisäämään, koska se on tietoturva-aukon vuoksi poistettu kokonaan uusimmista VLC:n selain-plugineista, joten sillä ei ole VLC:n puolelta tukea toistaiseksi.

Osallistu keskusteluun