Kysymys

Uusi boksi ja sen ohjelmisto aikaista huonompia

 • 20 joulukuu 2015
 • 5 kommenttia
 • 869 katselukerrat

Minkä takia on pitänyt lisätä jotain hyödyttömiä hitaita takkuilevia fade-efektejä joka paikkaan

guide on surkea ennen oli sata kertaa parempi ellei tuhat

menu on surkea ja epäkäytännöllinen ja hidas käyttää

infopainike on poistettu

kanavanvaihto hitaampaa

list -toiminto poistettu

tekstityksissä on fade efekti jonka joku neropatti on lisännyt ja nyt tekstit feidaantuu ennen aikojaan eikä ehdi lukea loppuun

Kaikki mikä vanhassa boksissa oli tehty hyvin on tehty päin prinkkalaa nyt. Hyödytön päivitys. Tämä oli vain se mikä tuli nopeasti mieleen.

5 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tervetuloa Palstalle
 • ?! 🙂 Kiitos palautteestasi. Kyse on ilmeisesti Netgem N7700-boksista? Jos, niin guide tulee paranemaan tulevaisuudessa päivitysten yhteydessä. Boksin käyttämisen pitäisi kyllä olla huomattavasti nopeampaa kuin vanhojen mallien. Olethan ottanut suojakalvon pois boksin edestä ettei se blokkaa signaalin kulkua ja siksi toimi jähmeästi? Onko tv:ssä taustavalo päällä, se voi myös häiritä kaukosäätimen infrapunaa.

  Teksteissä ei kyllä mitään fade-efektiä pitäisi olla. Onko tekstit kaikilla kanavilla ja ohjelmissa samat vai onko vaan osassa näitä ongelmia?
 • Infopainike löytyy "Back" painikkeen oikealta puolelta, P- napin alapuolelta.

  Kanavalistauksen saa esiin painamalla livekuvassa joko nuolta ylöspäin tai alaspäin.

  EDIT: Toivottavasti muistin oikein, omassa boksissani on tällä hetkellä betasofta sisällä.
  Täysin samaa mieltä Keijopentin kanssa.

  Käyttökokemus on todella huono. Boxi lähti palautukseen ja jatkan vanhalla, vaikka senkin saa buutata parin viikon välein.

  Silti se on valikoiltaan ja toiminnoiltaan huomattavasti tätä uutta pientä mustaa boxia parempi.  
  Tarkennusta edelliseen...

  Tilasin asiakaspalvelusta uuden boxin kun vanhaa joutui aina silloin tällöin buuttaamaan. Henklö Elisalta mainitsi, että on olemassa uusi boxi, johon on käyttöliittymää paranneltu.

  Suostuin siis sopimuksen jatkamiseen ja saisin siis uuden, paremman boxin.

  Huonosti kävi!

  Muutaman tunnin jälkeen jo päätin että tämä oli tässä... Muutamia aivan perusasioita, jotka ovat pahasti pielessä tai menneet huomattavasti huonommaksi:

  - Ensinnäkin, RF out liitäntä puuttuu kokonaan, eli joudun päättämään, kumpaan laitan antenniliitännän, boxiin vai televisioon. (Enää ei voi boxista jatkaa RF kaapelilla siis TV:lle.)

  Luonnollisesti laitan sen televisioon, koska en jatkuvasti halua katsoa ohjelmia boxin kautta. TV:n käyttöliittymä on loppuunasti mietitty ja siis sata kertaa parempi. Siitä en luovu.

  Näin ollen ainoastaan nettin kautta tulevat lähetykset (kanavat 501 eteenpäin) näkyvät. En siis saa näkyviin tai nauhoitukseen kanavia Nelonen, Liv, Sub, Jim jne ollenkaan!!

  Jo yksin tämä olisi ollut boxin palautukselleni riittävä syy, mutta käyttökokemus oli muiltakin osilta mennyt TODELLA paljon huonompaan suuntaan.

  - Guide on todella surkea. Se voi olla visuaalisesti ehkä jonkun mielestä hienompi, mutta se, mikä sen funktio on, on unohtunut. Näkyy ainoastaan kolme kanavaa kerralla, aiemmassa boxissa näkyi yhdellä silmäyksellä 8 kanavaa ja yhdellä pitkällä painalluksella alaspäin näin seuraavat 8 kanavaa. Uudessa se vaatii 16 klikkausta oikealle ja näyttö vilisee joka klikkauksella. Ala-arvoista.

  - Menu-näppäimen valikko on epäkäytännöllinen, väärässä järjestyksessä (klikkailuja taas lisää), ja visuaaliset efektit enemmänkin häiritseviä kuin hienoja.

  - TV-lähetyksen ääni ei ollut synkronissa kuvan kanssa. Aivan kuin dubattua ohjelmaa olisi katsonut. Ilmiö oli vielä pahempi nauhoituksissa. (Boxin kuva näytti yleisesti olevan yli puoli minuuttia jälkijunassa TV-signaaliin nähden, mutta se nyt ei välttämättä haittaa.)

  - Kirjanmerkkejä ei pystynyt tallenteita katsoessa laittamaan. Vaikka tallenne seuraavalla kerralla osaakin jatkaa siitä mihin se viimeksi jäi, meillä monesti katselu loppuu eri henkilöillä eri aikaan, eikä siis auta että se jatkaa lopputeksteistä, kun katsominen toiselta jäikin puolivälin paikkeille.

  Nämä siis parin tunnin perusteella havainnot. Kaikkeen varmaan tottuu, mutta tämä oli niin alta lipan, että en halua totuttaa itseäni näin huonoon.

  Ärsyttävää, kun varmastikin tämä boxi olisi loppuun asti mietityillä menu- ym. ratkaisuilla ollut (toivon mukaan) edellistä toimintavarmempi.
  Ei missään ole teknisesti vikaa, vaan uusi ohjelmisto on yksinkertaisesti huonontunut. Vanha oli riittävän selkeä ja yksinkertainen, uusi on väkisin tehdyn tuntuinen ja toteutettu käyttäjän kannalta vaikeasti. Vaihdan toisen boksin tilalle ja ongelma on ratkennut.

  Osallistu keskusteluun