Kysymys

Uusimmat tallennukset?

  • 8 tammikuu 2014
  • 8 kommenttia
  • 3359 katselukerrat

Olen todellakin kaipaillut sellaista viihdesovellusta, joka näyttäisi kaikki viimeisimmät tallennukset.  Sellainen toiminto pitäisi löytyä suoraan boxista ja myös webistä mutta kun ei löydy. 

Ja kun se ei löydy (tai ei toimi) myöskään näistä muista liittymärajapinnoista. (xbmc-plugin, eViihde, X-MM , widget yms yms) niin jouduin sitten häkkäämään tuollaisen virityksen itselleni. Wiresharkilla olen selvitellyt tuota apia, kun en muutakaan keksinyt ja sitten tehnyt ihan shell skriptin, jossa wget:illä haetaan tiedot ja sitten sed/awk:illa ulostetaan html sivu joka koostuu kaikista tallenteista ja on sortattuna siten, että uusin näkyy ensimmäiseksi. Se on sitten omalla paikallisella web-serverillä, josta voin sitä katsoa mistä vaan, millä vaan.

Tämä on melkoinen kludge, sillä se joutuu joka kerta hakemaan tiedot koko kirjastosta  ja skriptin ajaminen nykyisellä määrällä (noin 75 % täynnä) kestää yli 6 minuuttia. Olen ajastanut tuon tapahtumaan kaksi kertaa tunnissa, mutta eipä tuo nyt ihan fiksu ratkaisu ole. Tuota täytyisi kyllä vielä säätää siten, ettei sen tarvitsisi hakea kuin tiedot uusista  tallennuksista ja lisätä ne sitten jo kerran haettuihin tietoihin. Mutta en ole keksinyt vielä tapaa miten selvittää missä hakemistossa on uusia tallennuksia....

Mutta jos minä olen parissa tunnissa saanut tämän aikaiseksi, niin miksi ei minua fiksummat ole tätä saaneet aikaiseksi noissa erinäisissä käyttöliittymissä. Kun oikeasti se sorttaus voidaan tehdä  sen "id":n perusteella. Erityisesti kaipaisin tätä xbmc-pluginissa, mutta minusta tuo pitäisi löytyä kaikista sovelluksista puhelimia ja nykyään erityisesti Jollaa myöten.

Kaikkein parasta olisi, kun pystyisi hakemaan suoraan serveriltä tyyliin

 http://elisaviihde.fi/etvrecorder/ready.sl?latest=20&ajax=true

Joka sitten hakee 20 viimeisintä tallennusta. 

Ja en ainakaan julkiseen jakeluun anna ainakaan vielä tuota mun kaameaa skriptiviritystä, koska oikeat koodarit nauraisivat partaansa, mutta katsotaan sitten myöhemmin jos saan siitä edustuskepoisen. 

8 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Jaa, kyllä ainakin Netgemin tallennelistan voi pistää aika- tai aakkosjärjestykseen.
Kyllä tietysti voi hakemistoittain, mutta tarkoitin siis sitä (mikä ei ehkä siis tullut ilmi), että kun tallennukset on jaettu usempaan hakemistoon, joissa voi sitten vielä olla lisää alihakemistoja kuten minulla, niin eihän niitä sitten viitsi jokaista käydä läpi. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Ota käyttöön eViihde. Löytyy oppaan kera:

https:///t5/Elisa-Viihde-Ominaisuudet-ja/eViihde-ohjelman-suppea-k%C3%A4ytt%C3%B6ohje/m-p/43644#M16360

Siinä löytyy uusimmat suoraan listattuna.

Tietsikka vain hdmi:llä telkkuun ja näkee isoltakin ruudulta, jos ei pikkutöllö tunnu riittävän. Vaatii toki VLC-playerin.
Olen kyllä eViihdettäkin testaillut, vaikka windowskoneen käyttö ei olekaan minulle oikea ratkaisu, mutta minulla ei ainakaan se "Uusimmat tallenteet" valikko toimi, vaan siinä näkyy pelkää tyhjää. (Win7 (Virtualbox) + uusin eViihde.)

Tosin se myös herjaa "Unhandled Exception" ... The string was not recognized as a Valid Time. There is an unknown word starting at index 0. kun yrittää päiväittää tietoja. Muilta osin tuo kyllä toimii, mutta xbmc ja sen päällä elisaviihde plugin on kuitenkin näppärin tapa. Yksi tykki + ubuntuxbmcläppäri ja yksi fedoraxbmcpöytäkone + 42t Philips (xbmc:tä ohjataan kaukosäätimellä) muutama xbmc ympäristöstäni nyt mainitakseni...
Käyttäjätaso 3
Eikös tuo ole nyt pikkuisen ongelman hakemista asiasta, jossa sitä ei ole? Kai sitä nyt tallennetta etsiessään on sen verran suunta selvillä, että osaa mennä oikeaan hakemistoon... Ja sinnehän ne sitten saa aikajärjestykseen. IMHO
Aikaisemmin, ennen Elisaviihdettä, olen käyttänyt ohjelmatalennuksiin paikallista mythtv:tä, jossa frontend automaattisesti jakaa sarjat omiin "foldereihin", jolloin tallenteet ovat kaikki samassa hakemistossa. Näin ollen browsaaminen tapahtuu näissä "pseudofoldereissa", joista yksi on "All". Ja se oli se eniten käytetty.

Olenkin miettinyt, että samalla tavalla voisi pitää Elisaviihteen tallennukset kaikki samassa folderissa, mutta silloin frontendin pitäisi osata tehdä sama kuin mythtv ja sellaista frontendiä ei ole joka tuon tekisi.

Väitän ihan oikeasti että uusimpien ohjelmien hakeminen kahlaamalla läpi näitä foldereita, joita on minulla päätasolla tällä hetkellä kuusi, niiden alla on parhaimmillaan yli 30 folderia, joiden alla on sitten tyypillisesti vielä yksi HD folderi on todellinen ongelma, kun halutaan nopeasti katsoa, että mitä eilen tulikaan tallennettua.

Jos minä etsin jotain erillistä tallennetta, niin toki silloin ei ole ongelmaa ja siihen tämä hakemistorakenteeni perustuukin. Mutta jos en etsi erillistä tallennetta, vaan vain uusimpia, niin tämä hakemistokahlaaminen on yhtä *****iä.

Itse asiassa saman asian ajaisi, jos tuohon Hakuu:n voisi laittaa wildcardin. Yksi * hakukenttään ja silloin eteen tulisi tuo sama lista. Itse asiassa workaroundina olen käyttänyt saunalahden webisivua, jossa yksi välilyönti riittää hakusanaksi, mutta sekään ei sitten nappaa ihan kaikkia ohjelmia. Elisaviihteen haussa ei välilyöntikään kelpaa. 

Ihan oikeasti tämä on ongelma ja väitän, että moni muukin kärsii tästä. Miksi esim eViihde-sovelluksessa sitten edes olisi tällainen valinta kuin "Uusimmat tallenteet"? (Vaikka se ei minulla toimikaan...)
Ihan vain tiedoksenne, ennen kuin alatte hirmuisia systeemejä koodaamaan. Vaikka Pacessa tuo puuttuu, niin uudessa netgem n7700:ssa on tuo "uudet tallenteet". Toistaiseksi se tosin toimii miten sattuu.

Linkissä kuva tuosta:

http://aijaa.com/vYCpqM
EkiVir kirjoitti:
Ihan vain tiedoksenne, ennen kuin alatte hirmuisia systeemejä koodaamaan. Vaikka Pacessa tuo puuttuu, niin uudessa netgem n7700:ssa on tuo "uudet tallenteet". Toistaiseksi se tosin toimii miten sattuu.

Linkissä kuva tuosta:

http://aijaa.com/vYCpqM

Ottaen huomioon, että käytän tuota viihdepurkkia melkein yksinomaan suoraan (urheilu) katseluun, niin sen ominaisuudet elisaviihteen puolella ei juurikaan merkitse mitään. Pääosin meidän taloudessa käytetään muita frontendeja (lähinnä xbmc:tä) ja tällöin "hirmuisten systeemien koodaaminen" on silti (toivottavasti) edessä.

Mutta ei sitä hirveästi tarvitsisi koodata kun täti Elisa tulisi hieman vastaan. Ei muuta tarvitsisi kuin wildcard search, niin tarvittavan tiedon saisi helposti siitä.

Osallistu keskusteluun