Kysymys

Viasat Sport Xtra -kanavan jatkuvat ongelmat

 • 14 syyskuu 2014
 • 16 kommenttia
 • 35564 katselukerrat

Hei!

Viasat tarjoaa urheilukanavapaketissaan Viasat Sport Xtra -nimistä kanavaa, jonka olisi tarkoitus näyttää pääasiassa jalkapallo-otteluita Espanjan ja Italian liigoista, sekä Saksan ja Englannin cup -otteluita.

Kanavan toistossa ilmenee jatkuvasti häiriöitä: kesällä kuva nyki ja pätki, kaksi viikkoa sitten kanava ei näkynyt lainkaan, ja se saatiin toimimaan vasta pitkän vianhaun tuloksena.

Eilen illalla kanava alkoi toimia noin puoli tuntia Barcelona - Athletic Bilbao -ottelun jälkeen. Sen jälkeen kanava toimi moitteetta ainakin Real Madrid-Atletico Madrid -ottelun loppuun saakka. Tänään Napoli - Chievo Verona -ottelua ei jälleen näy laisinkaan.

Mikä on Elisan kanta tällaiseen toimintaan sisällöntoimittajan taholta? Haluaisin saada selkeän vastauksen seuraaviin asioihin:

1) Mihin sanktioihin Viasat voi joutua jos ei kykene toimittamaan lupaamaansa palvelua?

2) Mikä on Elisan kanta jatkuviin viankorjauksiin? Joutuuko Viasat millään tavoin vastuuseen väärin toteutetusta kanavan jakelustaan?

3) Mikä on ongelmien todellinen syy? Millä tavoin Sport Xtra eroaa muista kanavoista?

Aion kertoa kokemistani ongelmista kaikille tuntemilleni ihmisille, siinä toivossa että yksikään ihminen ei enää haksahtaisi tähän huijaukseen.

YT, Tommi

16 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • En pysty kyllä vastaamaan täysin haluamallasi tavalla tässä vaiheessa. Ongelmat kyseisellä kanavalla tiedostetaan ja niitä selvitetään Viasatin kanssa. Jokin aiempi tieto ongelmaan oli sateliitti-ongelmasta joka tekisi tämän, mutta koska asiaan ei ole virallista tietoa niin tämän enempää en pysty sanomaan asiaan. Vastataan tähän tarkemmin vaikka tästä palstan kautta kun saamme tietoa.
 • Käyttäjätaso 4
  Kunniamerkki
  Elisa varmaan tarjoaa jotain hinnan alennusta tai muuta kompensaatiota, jos kanavat ei näy niin kuin on luvattu? 
  "Tiedostan, että lasku Elisa viihteestä on tullut, mutta en tiedä haluanko sitä maksaa. Katsotaan myöhemmin."

  Mitä Elisa vastaa jos asiakas viestii teille samoin kuin te viestitte asiakkaalle?

  Viasat Sport Xtran markkinointi on todellakin huijausta: pyydetään asiakkaalta maksua tuotteesta, joka ei toimi. Ala-arvoista palvelua.
  Ei muuten toimi edelleenkään, täyttä *****tusta koko kanavapaketti.

  Tein häiriöilmoituksen virallista kautta, jossa vaadin sopimuksen purkamista kanavapaketin osalta, toivotaan että onnistuu suuremmitta vaivoitta.

  Elisalle tässä sellainen vinkki, että kannattaa irtisanoa yhteistyö kyseisen puljun kanssa, koska tuollaisen roskan myyminen tahraa jo teidänkin mainettanne.
  Laitetaanpä tännekin tiedoksi nyt kun ongelma on päällä, että Viasat Sport Xtra kanavalta pitäisi paraikaa tulla Serie A:n ottelu Milan - Chievo Verona.

  No, kuten niin monesti ennenkin kuva on pelkkää mustaa ollut jo pidempää. En ehtinyt mukaan ensimmäisellä puoliajalla, joten en tiedä näkyikö peli silloin ollenkaan mutta ainakin nyt kuvaa ei näy ollenkaan.

  Lisäksi jatkuva ongelma kanavalla on surkeat ohjelmatiedot tai niiden puute. Vaikka ongelman syyllinen voikin olla Viasat, niin pakkohan Elisan tästä on vastuuta ottaa. Nykyisellään olisi melkein parempi että koko kanavaa ei edes olisi paketissa, niin ei tulisi turhia toiveita toimivuudesta.

  EDIT:

  No tässähän se selitys sitten onkin, taas vaihteeksi vikaa koko roskassa:

  Häiriö Elisan maksukanavissa 4.10.2014 klo 18:10 alkaen.Nature/Crime/Playboy, Viasat Sport, Viasat Hockey ja Viasat XTRA eivät näy, tai pätkivät osalla Elisa Viihteen ja Elisan KTV asiakkaista. 

  Vika alkoi 4.10.2014 klo 18:10.

  Olemme pahoillamme häiriöiden aiheuttamasta haitasta!
  Just, kas kun kaikki muut Viasat kanavat näkyvät paitsi Viasat sport xtra. Täyttä hujjausta koko kanava, ainoa mikä Viasat kanavissa kiinnostaa on jalkapallo ja se ei näy kuin satunnaisesti, jos näkyy silloinkaan.

  Pakkohan tämä irtisanoa jo ennen tarjousjakson päättymistä, tosi huono kokemus!
  Käyttäjätaso 4
  Kunniamerkki
  v1sbm kirjoitti:
  Just, kas kun kaikki muut Viasat kanavat näkyvät paitsi Viasat sport xtra. Täyttä hujjausta koko kanava, ainoa mikä Viasat kanavissa kiinnostaa on jalkapallo ja se ei näy kuin satunnaisesti, jos näkyy silloinkaan.

  Pakkohan tämä irtisanoa jo ennen tarjousjakson päättymistä, tosi huono kokemus!

  Jep, itse irtisanoin ton paketin. Aika vähän tulee katsottua ja sitten kun haluaisi katsoa, niin kanavat ei toimi. Ei toimimattomista kanavista viitsi täyttä hintaa maksaa.
  Käyttäjätaso 4
  Kunniamerkki
  Mihin voi laittaa reklamaatiota noista toimimattomista kanavista? Häiriöilmoitus sivulla nimen omaan sanotaa, että "Jos vika on jo tiedossa, erillistä häiriöilmoitusta ei tarvitse tehdä."
  pari viikkoa sitten oli isot uutisoinnit Viasatin facebook-sivulla, että ongelmat vihdoinkin ratkaistu. Kas kummaa kun tänään Sport Xtra näkyi ehkä 10 minuuttia, kunnes alkoi ensin pikselöityä ja sitten katkesi kokonaan. Jälleen kerran ongelma vain tällä kanavalla.

  Laitoin viimeksi reklamaation Elisan kautta, eikä siihen vastattu mitenkään. Elisaa ja Viasatia ei siis kiinnosta varmistaa, että heidän tarjoamansa palvelut toimivat, ja jonkin tahon pitää tälle huijaukselle laittaa loppu.

  Tulette vielä kuulemaan tästä, huijarit.
  Käyttäjätaso 4
  Kunniamerkki
  Ei ole todellista!! Taas jää Sampdoria - Roma - peli näkemättä. Miten on mahdollista, että xtra-kanava ei toimi? RM - Barca näkyi hyvin (paitsi alussa oli hieman häiriötä). Miten näistä saa jotain hyvityksiä?
  minulla ei näy 22.11

  La Liga: Eibar - Real Madrid
  18:55 - 20:55

  näkyykö muilla, häiriönumerossa soi odotusmusiikki...ja matsihan kohta pelattu ...
  Sama täällä... Näillä näkymin jää Barcankin peli myöhemmin näkemättä
  Pääsin viimein läpi ja vika on tekniikan mukaan viasatin päässä. No viasatin tilaus on tuli jo irtisanottua odotusääntä kuunnellessa...
  TTV Kaapeliverkossa kaapelikortilla Viasat kulta paketilla ainakin näkyy peli ihan normaalisti toinen puoliaika alkamassa

  ihmetyttää mitenkä se voi näkyä jos vika olisi Viasatin päässä

  olettaisin että se ei näkysi kaapeliverkossakaan jos vika olisi Viasatin
  Paha mennä sanomaan missä vika on, ilmoitus on "Kanavaa ei saatavilla, IPTV-signaalia ei löydy", muissa xtra-kanavissa ei tule ilmoituksia,mutta ei myöskään kuvaa, muut viasat sport-kanavat näkyvät kyllä ja paikka on JKL ja adsl.

  Aika huonolla prosentilla LaLigan ja SerieA:n katselu on onnistunut elisa viihteen kautta.

  Missä vaiheessa nuo NHL xtra-kanavat ovat ilmestyneet, liittyykö niiden tulo ongelmaan tai onko vanha 7600 boxin kanavissa puutteita xtra-kanavien osalta?
  Sama täällä Joensuun kupeessa La Ligan pelit ei näy.

  Osallistu keskusteluun