Kysymys

Videon katsominen usb-tikulta/tversityllä - äänet jäävät jälkeen?

  • 3 helmikuu 2010
  • 16 kommenttia
  • 4275 katselukerrat

Eli kun yritän katsoa mitä vain avi/divx-pätkää joko tikulta tai tversityllä, äänet jäävät kuvasta jälkeen. Kaikki tämä tapahtuu pikkuhiljaa, mitä pidemmälle video etenee, sitä myöhempään ääni tulee. Kyse ei voi olla koneesta tai liittymästä, kun ne toimii kuin pitääkin ja tehoakin riittää. Mikä avuksi, kun tätä ominaisuutta haluaisi käyttää jatkossa enemmänkin, ja jos kuva ja ääni ei tule samaan aikaan, ei katsomisetakaan voi tulla mitään? Kiitoksia etukäteen avuliaille!

16 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Digiboksi saattaa olla jollakin asteella jumissa, joten kannattaa kokeilla tehdasasetusten palauttamista (Menu > Vianselvitys > Info > Tehdasasetusten palautus).
Eipä auttanut tehdasasetusten palautus, vieläkin viiveellä tulee. No kiitos kumminkin.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Eihän ajansiirto ole digiboksin asetuksista samaan aikaan päällä?

Toimiiko nuo samat videotiedostot suoraan tietokoneella toistettuna ilman ongelmia vai viittasitko juuri tähän kommentilla "kyse ei voi olla koneesta tai liittymästä, kun ne toimii kuin pitääkin" ? Videotiedostojen päähän ongelma vahvasti viittaa. Jos mahdollista, niin laita pätkä tällaisesta tiedostosta ladattavaksi johonkin, niin voimme testata täältäkin päästä. Linkin voit laittaa tarvittaessa yksityisviestillä.
Täällä on sama ongelma. Kun katsoo videota TVersityn kautta niin ääni jää jälkeen jonkin ajan kuluttua.
Video toimii tietokoneella katsottua täysin ja ääni pysyy kohdallaan. Mun koneessa on varmasti riittävästi tehoa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Täällä on sama ongelma. Kun katsoo videota TVersityn kautta niin ääni jää jälkeen jonkin ajan kuluttua.
Video toimii tietokoneella katsottua täysin ja ääni pysyy kohdallaan. Mun koneessa on varmasti riittävästi tehoa.


Onko modeemin uudelleenkäynnistämisestä ja digiboksin uudelleenkäynnistämisestä (virtajohto irti, kaukosäätimen virtanapista laite menee vain standby-tilaan) apua?
Täällä sama ongelma. Elokuvan alussa äänet kohdallaan, pikkuhiljaa alkavat jätättää koko ajan enemmän ja enemmän kunnes on niin häiritsevää, että on pakko lopettaa. Tietokoneella toistettuna toimivat hyvin. Kokeiltu on montaa elokuvaa ja sama ongelma toistuu =(

edit. Lisäyksenä kerrottakoon vielä, että ongelma siis katsottaessa TVersityn kautta, tikulta en ole koettanutkaan enkä kokeilekaan, ei palvele tarkoitusta käytössä olevilla vermeillä.
Minulla samaa ongelmaa kanssa. Toiston pysäytys ja uudelleen käynnistäminen korjaa aina tilanteen hetkeksi. Sitten pikkuhiljaa alkaa äänet jäädä jälkeen.
Tervehdys :)

Onkos tästä tullut mitään uutta tietoa? Tuossa katsellessani leffoja tuon digiboksin kautta tietokoneeni kovolta huomasin juurikin tämän saman ongelman, paitsi että minulla kuva jäi tekstityksestä ja myös äänestä jälkeen pikkuhiljaa. Mitä pidemmälle leffa eteni, sitä enemmän kuva jäi jälkeen. Toiston pysäytys ja jatkaminen auttoi.

Tätä synkronointiongelmaa ei tapahtunut kaikilla tiedostoilla, toistaiseksi ainoastaan xvid-pakatut videot joiden fps on ollut tasan 25 (PAL) ovat takellelleet, tosin kokemusta on tähän asti vain kahdesta sellaisesta videosta. Videot, joiden fps on 23,976 (NTSC) ovat toistuneet ongelmitta, sellaisia videoita on nyt testattu kaikenkaikkiaan 7 kappaletta. Tietokoneella kaikki toimii GOM Playerillä täydellisen hyvin.

- Tehdasasetusten palautus ei auta
- Ei väliä toistanko tiedostot tietokoneen kovolta vaiko muistitikulta
- Digiboksin ajansiirto on ollut pois päältä
- TVersityn asetuksista transkoodaus on otettu pois päältä

Käytössä siis Elisan toimittamat laitteet.

Tutkailen asiaa vähän lisää.

Tämän lisäksi huomasin juuri äsken tekstitykseen (srt) liittyvän ongelman; digiboksi ei osaa toistaa muotoiltuja tekstejä. Jos tekstityksessä on muotoilua, kuten kursiivi, niin ei toimi. Poistin tekstityksen muotoilut ja Voilà, rupesihan se tekstityskin näkymään  🙂 Pitäisiköhän tälle tekstitys-jutulle avata uusi ketju?
Mikähän tversityn versio? Itselläni ei ole ollut ongelmia tämän kanssa uusimmalla firmiksellä. Boksi ei tällä hetkellä tue framepohjaisia tekstityksiä (.sub), joten ne eivät mene synkassa. Aikapohjaiset (srt) pitäisi toimia ja itselläni on toiminut kaikki. Uusimman tversityn (1.9.3) kanssa huomasin sellaisen ongelman, että boksi hukkaa koko palvelun USEIN. Eli kun katsoo jonkun pätkän ja painaa stop, palataan viihdekeskus valikkoon, eikä konetta enää löydy. Palasin siksi tuohon edelliseen 1.9.2 versioon. Tiedoksi vain jos joku on tällaista kokenut.
Nyt taisi tarkentua tuo äänen ja kuvan synkkausongelma: Nähtävästi tämä koskee sellaisia videoita, joissa fps on 25.000, video on xvid MPEG-4 ja ääniraita on MPEG Layer 3.

Tällä hetkellä minulla ei ole kuin yksi tälläinen video, sen tiedot on alla:

Video Stream
    Compression: xvid - XVID MPEG-4
    Avg. Bitrate: 687,96 kbit/s
    Resolution: 664x268
    Color Depth: 12 bits
    Running Time: 7246,00 s (2h 0m 46s)
    Framerate: 25,0000 fps
    Microseconds Per Frame: 40000 ms
    Frames: 181150
    Keyframes: 2418 (Every 74)
Audio Stream
    Wave Type: 85 - MPEG Layer 3
    Avg. Bitrate: 112,00 kbit/s
    Sample Rate: 44100 Hz
    Bit Depth: 0 Bits
    Channels: 2
    Audio Delay: 0,00 s

Sen sijaan esim. tällainen leffa toimii ilman ongelmia vaikka fps on sama kuin ylemmässä ongelmallisessa tiedostossa, erona siis tuo ääniraita:

Video Stream
    Compression: xvid - XVID MPEG-4
    Avg. Bitrate: 751,99 kbit/s
    Resolution: 544x320
    Color Depth: 24 bits
    Running Time: 11982,48 s (3h 19m 42s)
    Framerate: 25,0000 fps
    Microseconds Per Frame: 40000 ms
    Frames: 299562
    Keyframes: 4172 (Every 71)
Audio Stream
    Wave Type: 8192 - AC3 Audio
    Avg. Bitrate: 192,00 kbit/s
    Sample Rate: 48000 Hz
    Bit Depth: 0 Bits
    Channels: 6
    Audio Delay: 0,00 s

Xvid -videot, joiden fps on 23.976 ja ääniraita on MPEG Layer 3 (tai mikä tahansa) toimivat siten kuin pitää.

Tutkitaan asiaa vielä lisää, pitää jostain haalia lisää videoita jotka täyttäisi samat ominaisuudet kuin tuo ongelmallinen video. Tietokoneella tuo ongelmallinen video toimii täydellisesti ilman synkkausongelmia.

Mikähän tversityn versio? Itselläni ei ole ollut ongelmia tämän kanssa uusimmalla firmiksellä. Boksi ei tällä hetkellä tue framepohjaisia tekstityksiä (.sub), joten ne eivät mene synkassa. Aikapohjaiset (srt) pitäisi toimia ja itselläni on toiminut kaikki.

Itselläni TVersityn uusin versio 1.9.3, mutta tällä ei ole mitään vaikutusta, sillä tuo ongelmallinen videotiedosto käyttäytyi samalla tavalla katsoi sen sitten TVersityn kautta tai suoraan muistitikulta joka oli kytkettynä digiboksiin.

Jep, tuon .sub -tekstityksien ongelmallisuuden tiesinkin, siksi kaikki tekstitykseni ovatkin -srt -muodossa. Ne ovat itsellänikin toimineet ilman ongelmia, paitsi että niissä ei näköjään saa olla mitään muotoilua.
Jaa-a. Ei tuossa kyllä mitään eroavaisuuksia  ole paitsi tuo color depth ja sitten äänen bitrate on vain 112, mutta kyllä tuo boksi kaiketi noita tukee. Voihan se olla, että kyseisessä tiedostossa on käytetty jotain hämärää kodekin ominaisuutta, jota boksi ei kunnolla tue. http://www.headbands.com/gspot/ ' TARGET='_blank . Tuolta löytyy ohjelma, jolla saa vähän tarkempia tietoja tiedostosta. Sinänsähän tämä ei ole mikään iso ongelma jos on sattunut vain yhden tiedoston kanssa.

Tekstitysten muotoiluista sen verran, että kyllä minulla on toiminut muotoillut tekstit (esim italicsit). Sen sijaan jos tekstityksessä on liian pitkiä sanarivejä (en tiedä mikä on maksimi kun en ole kokeillut) niin silloin boksi ei näytä tekstejä ollenkaan.
Heip!

Tämä "oireilu" on tuttua. Käytän TwonkyMedia-serveriä (Linux) ja kyllä tuo sama äänen epäsynkkaus tapahtuu myös PlayStation 3:lla joillakin videoilla.
Itselläni noita huulisynkkaongelmia tuli aina usb-tikulta/kovolta videota toistaessa.
Ongelma aina nolllaantu kun painoi stop ja aloitti videon uudestaan, mutta sitten tosiaan se saattoi tulla takaisin, parhaimmillaan 2-3 kertaa tunnissa.

Mutta digiboksin uusimman firmiksen myötä ongelma väheni huomattavasti (ei silti ihan kokoaan loppunut)
Sellainen ongelma tosin poistoi kokonaan, kun aikaisemmin jos usbitikulta/kovolta katsoessa paino hyppytoimintoa meni tekstit aina epäsynkkaan jonka sai nollattua kun painoi "info + sininen" x2... eli tekstit pois ja takas päälle. Myös hyppytoimintoa tai kelausta käyttäessä huulisynkkaongelma tuli nopeasti vastaan, mutta uuden firmiksen myötä tämä ongelma poistui kokonaan. :)

Mutta tversityllä kun nyt olen katsonut mkv tiedostoja ei huulisynkkaongelmaa ole esiintynyt lainkaan (olen katsonut vain mkv tiedostoja sillä se on ainoa formaatti jossa tekstit toimii tversityllä).
Pientä täsmennystä taas:

Sain hommattua muutaman videon lisää ja ainakin mulla tuo kyseinen synkkausongelma kohdistuu näköjään sellaisiin videoihin, joiden fps on siis 25.000 ja ääniraitana on MP3 112,00 kbit/s 44100 Hz. Millään muun tyyppisillä filuilla en ole vielä tähän synkkausongelmaan törmännyt. Digiboksi tuntuu toistavan tuollaisten videoiden äänen aavistuksen verran nopeammin kuin kuvan. Täytyy vielä jossakin vaiheessa etsiä käsiin joku tuolla äänellä (bitrate 112,00 kbit/s) oleva video jonka fps on 23.976 ja testata miten se toimii.

Tuossa digiboksissa taitaa sitten olla lievästi puutteellinen MP3 -tuki?


Jaa-a. Ei tuossa kyllä mitään eroavaisuuksia  ole paitsi tuo color depth ja sitten äänen bitrate on vain 112, mutta kyllä tuo boksi kaiketi noita tukee. Voihan se olla, että kyseisessä tiedostossa on käytetty jotain hämärää kodekin ominaisuutta, jota boksi ei kunnolla tue. http://www.headbands.com/gspot/ ' TARGET='_blank . Tuolta löytyy ohjelma, jolla saa vähän tarkempia tietoja tiedostosta. Sinänsähän tämä ei ole mikään iso ongelma jos on sattunut vain yhden tiedoston kanssa.

Tekstitysten muotoiluista sen verran, että kyllä minulla on toiminut muotoillut tekstit (esim italicsit). Sen sijaan jos tekstityksessä on liian pitkiä sanarivejä (en tiedä mikä on maksimi kun en ole kokeillut) niin silloin boksi ei näytä tekstejä ollenkaan.


Jeps, GSpot on jollain tapaa entuudestaan tuttu. Täytyy jossain vaiheessa tarkastella sillä noita videoita läpi, kunhan vaan ehdin. 🙂 Tähän asti olen noiden videoiden tietoja kaivellut tällä: http://yaai.sourceforge.net/

Mulla ainakin esiintyi sellainen ongelma noiden tekstityksien kanssa, että koko tekstin ollessa kursivoituna digiboksi ei sitä näyttänyt ollenkaan. Täytyy testailla tätäkin paremmin kunhan vaan ehdin. 🙂
Video Stream
    Compression: xvid - XVID MPEG-4
    Avg. Bitrate: 756,70 kbit/s
    Resolution: 608x336
    Color Depth: 12 bits
    Running Time: 6685,94 s (1h 51m 25s)
    Framerate: 23,9760 fps
    Microseconds Per Frame: 41708 ms
    Frames: 160302
    Keyframes: 3275 (Every 48)
Audio Stream
    Wave Type: 85 - MPEG Layer 3
    Avg. Bitrate: 112,00 kbit/s
    Sample Rate: 44100 Hz
    Bit Depth: 0 Bits
    Channels: 2
    Audio Delay: 0,00 s

Samalla tavalla tuossakin rainassa kuva jäi pikkuhiljaa jälkeen, mutta ei ehkä ihan niin pahasti kuin noissa 25.000 fps:n videoissa.

Tekstityksien muotoilun toimivuutta en ole vielä ehtinyt testata.
Jaahas, testailu jäikin mun osalta hetkeksi aikaa, pimahti nimittäin telkkari 😞 Kaikenlaista sitä pitääkin sattua. Johan tuon vähän päälle 7 vuotta vanhan toosan hajoamista onkin odotettu, mutta silti...

Testaileminen jatkunee parin viikon päästä kunhan uusi töllötin saapuu kotiin.

Osallistu keskusteluun