Kysymys

Viihde digiboksi (musta) ongelma

  • 12 kesäkuu 2014
  • 8 kommenttia
  • 4441 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 3 kommenttia
Moi,

Sain uuden mustan digiboksin, siinä on nyt sellainen ongelma että se sotkee bravia sync systeemit, eli kun käynnistää telkun niin normaalisti käynnistyy myös vahvistin tai kun kytkee pleikkariin virrat niin televisio aukeaa.

Mutta, kun uusi musta boksi on kytketty hdmi piuhalla, televisio ei enää löydö esim vahvistinta.

Heti kun ottaa mustasta boksista hdmi piuhan irti niin heti alkaa vehkeet taas toimia.

Alkaa hieman keittämään!!!!

Vanhalla valkoisella boksilla ei ollut mitään ongelmia, paitsi että sen käyttö oli muuten ihan hanurista.

Tähän ongelmaan kun saisi jotain apua?

8 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Hei JuhoY,

Tervetuloa Palstalle! Aika erityislaatuinen ongelma. Kuulostellaanpa, onko muilla palstalaisilla ollut vastaavia probleemia sync-ominaisuuksien kanssa.
Tämä siis HDMI-ohjaus ongelma

En voi tällä hetkellä pitää boksissa HDMI piuhaa kiinni jos haluan esim vahvistimen kautta äänet ulkoisille kaiuttimille

Onko muilla ollut ongelmaa?

Tosiaan vanhassa valkoisessa boksissa ei ollut mitään ongelmaa tämän kanssa.

Oisko joku ohjelmallinen vika?????
Sama ongelma minullakin, kun eilen vaihdoin Pace-boksin Netgem N7700-boksiin. Käytössäni on Samsungin Smart-TV ja Samsungin kotiteatteri. Niissä toimi aiemmin Pacen kanssa ihan nätisti Anynet+ -tekniikka, jota muut valmistajat kutsuvat CEC:ksi ( http://en.wikipedia.org/wiki/Consumer_Electronics_Control#CEC )  Tällä tekniikalla kotiteatteri ja TV voidaan sammuttaa ja herättää yhdestä laitteesta käsin, ja TV:n kapulalla voi säätää myös kotiteatterin ääntä. Ihan kätevää.

Mutta tämä toiminto poistui käytöstä kun aensin Pace:n tilalle Netgem-boksin.Asiasta löytyy kyllä tarinoita Googlaamalla, esim.:

- http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Ominaisuudet-ja/Netgem-N7700-ja-HDMI-%C3%A4%C3%A4ni/td-p/344837

- http://forums.cnet.com/7723-13973_102-339427/un46b6000-problems/

Ongelmana on nimenomaan Netgem-boki - tilanne palautuu toimivaksi kun asentaa Pacen samoilla piuhoilla, eikä siinä auta käyttää uusia kaapeleita tai eri HDMI-liittimiä.

Sain äänen toimimaan kotiteatterista asentamalla Netgem HDMI-kaapelilla kotiteatteriin, josta HDMI-kaapeli TV:n HDMI (ARC)-porttiin. Ääni siis toimii, mtta laitteita on erikseen laitettava päälle ja sammutettava, kun aiemmin yhden laitteen sammuttaminen tai käynnistäminen - toinen seurasi perässä automaattisesti.

Eräs henkilö joka on taistellut saman ongelman kanssa ratkaisi sen poistamalla häiritsevän laitteen HDMI-kaapelista PIN 13, joka ohjaa CEC-toimintoa: http://forum.stmlabs.com/showthread.php?tid=8986&page=2 Piikin poistaminen ilmeisesti vaatii hieman sorminäppäryyttä.

Tai onko Elisalla tarjota jokin ratkaisu ongelmaan?
Minulla myös sama ongelma Samsungin TV:n kanssa. TV:n kaukosäätimellä olen ohjannut DVD-soittimen ja PS3:n. Nyt laitteiden kommunikointi ei enää toimi, kun laitoin tuoreena (2 vkoa) Elisa Viihde-asiakkaana N7700 boksin kiinni.

Olisi kai sittenkin pitänyt ottaa Soneran paketti.
Noniin, nyt on ongelmia tullut ilmi muillakin...

Mikähän on Elisan korjaus tähän???
Onkohan vieläkään mitään korjausehdotuksia?
Monella muullakin ollut HDMI ongelmia tämän kanssa.
Taitaa olla ihan susi tämä vehje??
Käyttäjätaso 3
Sama ihanuus tuli täälläkin, telkkari on Panasonic malliston yläpäästä ja kotiteatterissa lukee Yamaha, ohuesti korpeaa, kun mm. tuon ominaisuuden takia kyseiset vehkeet on. Ja tosiaan vissiin RCA-kaapelilla äänen saisi kuuluviin, on vaan huvitus säätämiseen vähissä, kun piti tulla toimiva boxi, mutta takapakkia tässä oikeasti tuli, joskin pientä iloa pitää koittaa repiä siitä, ettei tuon pitäisi nyt tilttailla, mitä nyt noita 5-10 sekunnin katkoja tulee, kun boxi päättää ettei nyt katsotakaan HD-laadulla ja menee tovi, kun taas voikin katsoa HD:na.
Sama ongelma, liittää ton ankkuripainon HDMI kaapelilla televisioon tai kotiteatteriin niin lakaa CEC toimimasta kokonaan kaikissa laitteissa ja kun ottaa pois niin ei ole mitään ongelmia. Eikä ne viihteen CEC ominaisuudet (ääni, lähde, ohjaus, etc) toimi muutenkaan. Kotiteatterin kymmenestä laitteesta on ainoa jonka kanssa on ongelmia, susi vehje.

http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#CEC

Osallistu keskusteluun