Kysymys

YLE HD ELISA VIIHTEESEEN!

  • 5 toukokuu 2011
  • 42 kommenttia
  • 6361 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki
Vaadin, että Elisa Viihde välittää asiakkailleen Yle HD:n ja kaikki muutkin saatavilla olevat HD-kanavat. En ole kiinnostunut selityksistä. Haluan teräväpiirtoa teräväpiirtotelevisiooni.

Kannatusta ihmiset!

42 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kannatan!
Käyttäjätaso 2
Samma häär mieltä minäkin HD.t kehiin.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Kannatan, YLE HD siis kehiin ja miksei muutkin _ilmaiset_ HD-kanavat.
Kannatetaan. YLE HD ainakin ja toivottavasti myös MTV3 HD ja Nelonen HD.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Kannatus tälle. Vauhtia Elisa!
Yksi kannatus lisää, vaikkei se taida Elisaa ja Yleä kiirehtiäkään. 😞
Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Yksi kannatus lisää, vaikkei se taida Elisaa ja Yleä kiirehtiäkään. :(


Mutta vain äänestämällä voit vaikuttaa... 😉 Yes we can! 😃 😃 😃
Kannatan myös sitä, että tulis ASAP, jotta noita lätkäpelejä kerkeis näkemään!
Kyllä, minäkin vaadin! En maksa mitään "korttimaksuja" nähdäkseni YLEä, tv-luvan pitää riittää!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Itsestään selvyyshän tämä tarve on ja ihme, että asia on "ubohtunut" Ylen ja Elisan jepeiltä jonnekin sopimusten teon ta teknisten yksityiskohtien viidakkoon..

MM-kisat ja viisut olisi ollu hyvä markkinarako tuotteelle, kun taas Juhannuksen aika ei ole oivallisin hetki tuotteen lanseeraukseen.
Käyttäjätaso 3
Kannatetaan!
Kannatan!!!! Ja voisi vähän vauhtia laittaa asiaan  >:(
Kannatan!
Kannatetaan tottakai! On se nyt ihme että tätäkin joutuu viä vaatimaan! äkkiä kiakko hd:nä boksiin. Kaikki muu olis jo
valmiina, mut en kyl viitsi tykillä tota sd kuvaa katella..
Kannatetaan. Elisa Viihde nopsaan ajan tasalle HD-aikaan!
Kannatetaan!

Haluan päästä seuraamaan Jääkiekon MM-kilpailuja teräväpiirtona!
Kannatetaan!
Käyttäjätaso 2
Kannatan, samalla kai saisi myös monikanavaäänen joka Hesarin "Kysy mitä vain televisiosta" -palstan mukaan alkoi maanantaina HD-kanavalla.
Kannatan!
Käyttäjätaso 4
Kannatetaan. Hopi Hopi 😠
Komppaan edellisiä. Mtv3 ja Nelonen vielä mukaan.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kannustan Elisaa hyviin päätöksiin!

Vaadin, että Elisa Viihde välittää asiakkailleen Yle HD:n ja kaikki muutkin saatavilla olevat HD-kanavat. En ole kiinnostunut selityksistä. Haluan teräväpiirtoa teräväpiirtotelevisiooni.

Kannatusta ihmiset!Kannatan lämpimästi. Olen henkilökohtaisesti selvittänyt viime päivinä tätä asiaa aika laajasti, ja minusta YLE:n omat selitykset ovat kummallisia. Lainaan tähän pienen otteen saamastani sähköpostipalautteesta:

"Kaapeliverkon katsojan pitää kysyä suoraan omalta kaapelioperaattorilta onko kanava jo heidän verkossaan näkyvissä ja tarvitaanko korttia!
Lisäksi varmistettava että vastaanotin on Cable Ready HD."

Olin selittänyt YLE:lle, että omassa uudessa LG-telkkarissani näkyy nelosen HD ja Eurosportin HD, joten ei ole kyse vastaanottimen kyvyttömyydestä toistaa HD-tason kuvaa. Ja heidän vastauksessaan oli, että on varmistettava että vastaanotin on sopiva. Olin kysynyt YLE HD:sta Elisalta, ja Elisa sanoi, että YLE ei toimita salauksen purkua, joten eihän sitä voi lähettää.

Toinen lainaus YLE:n vastauksesta:

"Yle ei maksa kanavan jakelusta, vaan kortti- tai maksu-tv-yhtiöt sopivat verkkoyhtiöiden kanssa jakelukustannuksista. Lähetysten aloituspäivästä päätetään, kun jakelijat ovat valmiita käynnistämään lähetykset."

Olin kysynyt YLE:ltä sitä, miksi he haluavat signaalin olevan salattu, mutta en siihen saanut vastausta. Sen sijaan YLE vierittää salauksen Elisan syyksi sanomalla näin: "Minulle on kerrottu että salaus on operaattorin valinta. Miksi , siitä en ole saanut perusteluja. Ylen vaatimus on että jos salattu niin katsojalle maksuton kortti."

YLE ei ymmärrä sitäkään, että Elisa viihteen laitteet eivät sisällä mitään kortinlukijaa, koska sitä ei Elisan systeemissä tarvita. YLE tuntuu olevan todella tietämätön asiasta.

Lähetin viestintäministeri Suvi Lindenille sähköpostia ja kysyin, mitä hän aikoo tehdä asialle niin, että me katsojat näkisimme YLE HD -kanavan. Perustelin lisäksi asiaa niin, että YLE julkisena tv-yhtiönä ei saisi salata kanavia, koska me maksamme nyt jo ison summan katsojamaksuja. Ei vastausta. Lähetin myös YLE:n hallintoneuvoston johtajalle Kimmo Sasille saman kysymyksen. Hän sentään vastasi, mutta pesi kätensä, kun lausui näin: "Yle ei itse lähetä HD ohjelmia vaan operaattorit voivat sopia Ylen kanssa lähettämisestä. Elisa saa lähettää, kunhan sopii asiasta."

Pyysin Sasia vastaamaan itse kysymykseen eikä kiertelemään kuin poliitikko. Ei uutta vastausta.

* * *

Minulla on se käsitys, että YLE julkisena tv-yhtiönä on velvollinen hoitamaan asian niin, että me teeveemaksun maksaneet näemme HD-lähetykset ilman mitään kortteja ja ilmaiseksi jatkossakin. YLE HD -ohjelmatarjonta kun on samaa kuin avoimilla ykkösellä ja kakkosellakin. Ei siis ole kyse ohjelmavalikoiman lisäämisestä vaan ohjelmien teknisen laadun parantamisesta.

Jään odottamaan, mutta näyttää siltä, että jääkiekon MM-kisat menevät ohi ennen kuin Elisa Viihteen kautta näemme YLE:N HD-lähetyksiä. Valitettavasti.  :(  >:(  :'(

* * *

Mitä Elisa vastaa YLE:n väitteeseen siitä, että salaus olisi Elisan vaatimus?
Käyttäjätaso 3
On kyllä todella kieroilua Ylen taholta väittää että se on operaattorin oma halu salata Yle HD-kanava, kun kuitenkin toisaalla on kerrottu että salaus on nimenomaan Ylen vaatimus. Alkaa todella Ylen pisteet laskea kuluttajien silmissä kuin härän häntä tuolla menolla! Ylellä siis valehtelevat päin naamaa.

Ja mitä kustannuksiin tulee, ei käy jakeluun että jos tarkoitus olisi kattaa korttikuluilla jakelukustannukset kun itse kortti on ilmainen jos kortilla pelkkä Yle HD eikä maikkarin ja nelosen HD-kanavia, enemmänhän siitä kuluja tulee joten tuskin maksutv-operaattorit tai verkko-operaattorit tollasta ottaisi riesakseen mistä enemmän kuluja aiheutuu. Eli kyllä jäljet johtaa sylttytehtaalle eli Ylen suuntaan.

Enkä muuten ymmärrä sitäkään että miksi Nelonen HD ja MTV3 HD:kin pitää salata, samat ohjelmat näkee jokatapauksessa ilmaiseksi perustarkkuudella, vai onko vain niin että se taikasana HD on se mikä pistää firmat laskuttamaan? Eihän se nyt niin saisi olla, itse en ainakaan maksaisi varsinkaan maikkarin pääkanavan tarjonnasta latin latia, päinvastoin ne maikkarilla saisivat maksaa mulle että suostuisin katsomaan sitä sontaa mitä ko. kanava esittää. Nykyisellään kun en sitä koskaan katso.

Tuo on hyvä pointti minkä Jaripepe tuossa esitti, Ylen ei todellakaan saisi salata kanaviaan koska niistä maksetaan tv-maksu ja koska ne ovat laissa säädettyjä julkisen palvelun kanavia.

Ei muualla maailmassa ole näin suolesta tätä digitv-juttua järjestetty, voipi siis olla että pikkuhiljaa koko maanpäällinen digitv (siis antenniverkko) kuihtuu omaan järjettömyyteensä ja ihmiset siirtyy enemmän ja enemmän nettitelevisioihin (ja kunhan TV Kaista saa laillisen hyväksynnän, niin mm. siihen), sekä Elisa Viihde ja Maxivision kaltaisiin palveluihin sekä satelliitti- ja kaapelitelevisioon. Koko boksien vaihtorumbakin on ihan järjetön, jos meinaat katsoa uusien nippujen SD-kanavia, pitää hankkia reilun 300 euron hintainen perusboksi ja kortti pitää linkittää vaikka ei HD-kanavia tilaisikaan, ja jos on tallentava boksi niin tästä seuraa se ettet voi siirtää edes SD-maksukanavien tallenteita tietokoneelle, toisinkuin vanhojen nippujen kohdalla joissa boksit ei lukitse tallenteita kovolle eikä korttia tarvii linkittää.

Toivottavasti kaapeliverkkoihin ei ikinä tule noin järjetöntä systeemiä SD-kanavien kohdalla. HD-kanavien linkityshalut ymmärrän kun vaatimus tulee hollywoodista, mutta en sitä jos SD-kanavien takiakin pitää linkittää kortit.
Kyse on paljolti ostettavan Hd-tasoisen materiaalin (lähinnä uudehkot elokuvat ja sarjat) tallentamisen ja kopioimisen valvomisesta ja hankaloittamisesta. Voi olla mahdotonta, tai ainakin kallista saada esitettäväkseen laadukasta ja uutta materiaalia, jos ei käytä salausta / linkityksiä yms virityksiä. Painetta tulee tuolta Hollywoodin suunnalta...

Sama se, miten asiat hoidetaan, kunhan HD alkaa näkyä maksutta ja pian, onhan kyse YLEISRADION kanavasta, jota minäkin rahoitan. Kyllä nämä ovat näitä must carry -juttuja. Ei niiden kanssa voi vetkutella, vaikka sopimukset hiertää! Huonot selitykset, salailu ja syyn vierittely on syvältä, jätetään ne puolueille...

Osallistu keskusteluun