Kysymys

Yle HD - tallenteista puuttuu ääni

  • 10 lokakuu 2011
  • 8 kommenttia
  • 5691 katselukerrat

Ollaan käytelty Elisa Viihdettä (ADSL, antennivastaanotto) 4 kk, ja kokeiltiin tallentaa Yle HD -kanavalta ohjelmia. Kuva näkyy lähes moitteetta, mutta tallenteen ääni puuttuu. Onko muilla samaa? Voiko tälle siviili tehdä mitään??

8 kommenttia

Koskeeko vika vain yle hd kanavaa? Miten toimii tallennusten osalta  mtv3 hd kanava? Entä muut ilmaiset lisäkanavat?Jatkooko vika samana?
Käyttäjätaso 2
Huomasin saman YLE HD:lta tallentamani dokumentin kanssa. Tallensin varmuuden vuoksi normi-yle:ltäkin ja siinä äänet toimi. Muita HD-kanavilta en ole vielä talletuksia katsonut joten en tiedä toimiiko niissä...

Ainakin kk sitten vielä äänetkin toimi YLE HD:lla, sillä tallensin Barca-Milan -pelin ja siinä kaikki oli ok.
Minullakin YLE-HD kanavilla puuttuvat äänet esim. Avara luonto -ohjelmissa. Ilmeisesti syynä on kaistanpuute. Hämmästyttävää sikäli, että live-lähetykseen kaista tuntuu riittävän.

Lisäksi YLE-HD-kanavan tallenteen katselu aiheuttaa ainakin uudella Pace-boksilla sen, että tallenteen pysäyttämiseen saattaa kulua kymmeniä sekunteja, jopa minuutteja ennen kuin pääsee takaisin viihde-valikkoon.
Noniin, testailin enemmän tätä eilen illalla:

- YLE HD "livelähetys" toimii ok, tallenteista edelleen puuttuu ääni
- MTV3 HD, livenä toimii ok, tallenteissa ei ääntä

Netin nopeus testien mukaan niipin naapin 800 kt/s. Mitenkäs tämä vaikuttaa noihin tallenteisiin kun livenäkin Yle HD ja MTV3 HD tulevat molemmat verkon yli?? Silloinhan tilanteen pitäisi olla sama kummassakin tapauksessa, katsellaan sitten livenä tai tallennetta??
Mulla ainakin MTV3 HD tallenteissa joskus pausettaminen on auttanut äänen palautumisessa esim. kelauksen/hyppimisen jälkeen. Muuten voinut kestää useita sekuntteja jotka siis tuntuvat piiiitttkiiiillttäää...
Joo tuo ääni puuttuu siis heti alusta alkaen, on kokeiltu pausea, kelausta, tallenteesta poistumista ja avaamista uudelleen. Myös boxia ja viihdepaketun mukana tullutta adsl-boxia (wlan) bootattu, ei apuja näistä. Täytyy varmaan soitella tekniseen tukeen.
Vahvistan ongelman olemassaolon harmaalla Netgem boksilla. USEIN HD-tallenteiden kanssa (ei rajoitu pelkästään YLE HD tallenteisiin) tapahtuu niin, että ensin toimii ihan ok ja sitten jossain vaiheessa yksinkertaisesti ääni katoaa. Pauselle laittaminen pariksi sekunniksi tuo äänen takaisin joksikin aikaa ja sama rumba jatkuu tallenteen loppuun asti.
Tämä tapahtuu riippumatta vapaan kaistan määrästä, joten epäilen jonkun tallennepalvelimen liikekuormitusta/kaistan puutetta koska joskus kun pysäyttää tallenteen ja avaa sen uudestaan (tulee eri serveri?), toimii se aivan ongelmattomasti loppuun asti.
Sama vika Rahikaisella, harmaa digiboxi kyseessä. En tiedä kauanko ilmiö on ollut olemassa (ei kovin montaa kuukautta kuitenkaan), ensimmäisen kerran täällä havaittiin jouluaattona, silloin pistettiin sekoilu ja pätkiminen ruuhkan piikkiin. Siitä ei siitä kuitenkaan ollut kyse vaan on muuttunut pysyväksi "ominaisuudeksi" :(

Havaintoja laajempien kokeilujen pohjalta, harmaa Netgem digiboxi kyseessä:
- KAIKKI tallenteet Ylen kanavilta tuntuvat sekoilevan, riippumatta iästä. Kokeiltu isoa liutaa tallenteita Yle 1, 2 ja Teema kanavilta ikähaarukassa 1 viikko - 2 vuotta, sama juttu kaikissa. Pausella käyttäminen palauttaa äänet mutta kun ne katoavat uudestaan 5s - 1min (karkea arvio) sisällä niin käytännössä Ylen tallenteita on mahdoton katsoa.
- MTV3:n ja Subin tallenteissa ongelmaa ei näyttäisi esiintyvän ollenkaan
- Nelosen tallenteet sekoilevat välillä mutta huomattavasti harvemmin kuin Ylen kanavien tallenteissa.

Tallenteet itsessään eivät ole viallisia sillä tietokoneen kautta katsottuna samat tallenteet toimivat niinkuin pitääkin.

Meidän taloudessa 95% tallenteista tulee nimenomaan Ylen kanavilta joten käytännössä Viihteen tallennusominaisuus on meidän kannalta yhtä kuin täysin käyttökelvoton. Oma vanha tallentava digiboxi pelastaa uusien tallenteiden osalta mutta ei tämä kyllä näin voi mennä, jotain tarttis Elisan tehrä... aiheesta on useita keskusteluaihetta eli ei ole mikään yksittäinen tapaus, tämän ketjun lisäksi mm:
http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,5775.0.html ' TARGET='_blank
http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,5879.0.html ' TARGET='_blank

Osallistu keskusteluun