Kysymys

ylen teksitykset ja tallenteen jumittuminen

  • 4 huhtikuu 2012
  • 6 kommenttia
  • 2824 katselukerrat

Tere,

Viihteeseen tallennetut ylen ohjelmat ja niiden teksitykset jumittavat. Esim Ulkolinja: Chile, vuosi onnittomuudesta lähtee pyörimään hienosti. Kun teksitykset lähtevät pyörimään ja sitten loppuvat (siis kun ei ole enää tekstitettävää) jäävät viimeinen tekstitys näkyviin. Jos uutta teksitystä tule noin kymmenen sekunnin kuluttua tapahtuu seuraavaa: joko tallenne katkeaa, tulee musta ruutu, kuva palaa digikanavalle ja telkussa lukee "yhdistetty ethernetillä" tms.

Onko muilla vastaavia ongelmia? Mitä voin tehdä?

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
HD.na vai normikuvana tallennettu?

HD:na on ollut ongelmia, SD:nä ei juurikaan.

Kaapeliviihde vai adsl/vdsl/kuitu tietokin olisi hyvä aina keroa, vaikkei tässä asiassa isommin ole tuosta äliä.
Haisis ihan kaapelimodeemilta + vanhalta boksilta. Sillä tuota tapahtui varsinkin Ylen tallenteissa. Käytä modeemista virrat pois ja varmuuden vuoksi voit käyttää digiboksistakin.
Tuntui taas hetkeksi hävinneen.. Mutta ongelmat palasivat taas. Eli sama ongelma mm. ohjelmilla Silminnäkijä: Tehtävä Euroopassa ja Ulkolinja: Tsernobylin samurait. Näistä Silminnäkijä tulee tällä hetkellä myös suorana, eli ei tallenteena. Silti sama ongelma! Eli kun tekstityksiä tulee, ne jäävät näyttöön, ja jos suomenkielinen selostus jatkuu tarpeeksi pitkään digiboksiin tulee musta ruutu, ja hetken jälkeen palataan kanavalle ja näytöttä lukee "yhdistetty ethernetillä".

Lähetykset tallennettu perus Yleltä - ei HD:lta. Samoin myös tämän hetkinen live. Käytössä ADSL ja nyt speedtest.net näyttää pingiksi 63ms ja 9.81/0.85 ja modeemi sanoo "Your speed is 10.8 Mb/s (down), 1022 Kb/s. (up)". 

Ideoita?
Itselläni oli aikoinaan sama ongelma

Harmaan netgemin kanssa siihen auttoi ns deepreset

joka menee suunnileen näin jos muistan oikein saa korjata ;)

 - Digiboksin virtajohto seinästä irti 

- Laita johto takaisin  , kun  boksissa vilkkuu vihreä valo, näppäile 0778 digiboksin kaukosäätimellä voi joutua tekemään muutaman kerran  että onnistuu .

-  Ruutuun ilmestynee seuraava teksti HD näyttö havaittu

sen jälkeen seuraa ohjeita eli boxin pitäisi kysellä nuo vakio käytöön otto asetukset

muista käydä asennuksen jälkeen tähti näppäimellä viihde valikossa jotta salausavaimet päivttyvät

 
 
Onnistunee myös valikosta tekemällä tehdasasetusten palautus. Lienee sama asia.
Tehdasasetusten palautus auttaa useimmiten, deep reset jos se ei auta tai sitä ei voi tehdä. Mustassa Netgemissä deep resetille on oma painike pohjassa, jota tulisi painaa noin 10 sekuntia.

Yle on tietääkseni poikkeus muista kanavistä siinä, ettei siellä tekstitys ole suoraan kuvaan "liimattu", mikä on aiheuttanut päänvaivaa laitevalmistajille, digiaikaan siirtymisen alkuajoista lähtien. Ehkä seuraavassa päivityksessä nähdään (toivon mukaan) tähän parannus Netgemissä ja Pacessa. 

Osallistu keskusteluun