2 v poistuvat tallenteet

  • 12 toukokuu 2017
  • 9 kommenttia
  • 608 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Viihteen sopimus raukeaa syksyllä, irtisanomme sen ja ostamme tallentavan digiboxin ja kanakortin (paluu luola-aikaan) riittävällä tallennustilalla! Tämä ei ole hyväksyttävissä että tallenteistamme määrää joku muu kuin minä!!!!

9 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Luulin että voin katsella jopa kuolinvuoteellani tallentamiani ohjelmia ja harvinaisia yle teemalta tulleita musa doggareita.
Luulin että harvinaisuudet jäävät MINULLE ikiajoiksi. PASKAT.
100M netin jätän. "Viihde"🖕 saa mennä menojaan.
Joudun menemään digiboxoksikauppaan ja ostamaan TALLENTAVANDIGIBOXIN. Jolla muuten pystyn tallentamaan myös niitä kanavia joita en viihteeellä pystynyt!!!

KIITOS JA ANTEEKSI!
Käyttäjätaso 1
Nyt jos vielä pakkomainokset tulee,niin viihde ei tarjoa korkealla kuukausimaksulla enää mitään lisäarvoa. Kertaalleen katsottavat ohjelmat näkee aivan hyvin areenasta yms. Ja säilytettävä sitten digiboksille.
Tällä lakimuutoksella ei ole voittajia,ei ainakaan tekijänoikeus järjestöt eikä operaattorit, kaikki häviää.
Meidän viihde sammuu kesäkuussa.
Käyttäjätaso 1
Näihin sanoihin on valitettavasti helppo yhtyä. Viihdettä pidin kauan aikaa parhaana palveluna juurikin helpon tallennuksen ja ohjelmien pysyvyyden vuoksi. Nyt toinen karsiutuu pois joten palvelu on samalla tasolla muiden kanssa. Täytynee katsoa muuta vaihtoehtoa ja saahan 240€ vuodessa melkoisen läjän kovalevyjä joille tallentaa ohjelmat.
Tässä on pakko kompata edellisiä kirjoittajia. Tallennusaika tippuu kahteen vuoteen ja hinta pysyy samana.
Syksyllä lähteee viihde ja paluu tallentavaan digiboxiin. Turha maksaa palvelusta, jota ei ole.

Harvinaiset dokumentit katoaa ja tallennetut uutislähetykset merkittävistä tapahtumista. Pakko se on palata kovalevytallennukseen, ei ole mitään muuta vaihtoehtoa.
Käyttäjätaso 2
Itkemme yhdessä.
Petettyjä lupauksia ja menetettyjä rahoja.
Nykyisestä TV-tuotannosta en löydä juurikaan mitään tallennettavaa.
Kurjilla mainoksilla höystettyä propagandaa ja muuta kuraa.
Veroilmotuksessakin oikein jaksetaan kiertää puukkoa haavassa, YLE-vero omalla rivillään!
2 vanhaa Nokian tallentavaa digiboxia toimii kyllä.
Saatan tuon 2vuotisen -viihteen pitääkkin, sikälimikäli vanhat hilloamani tallenteet saisin jotenkin pelastettua. If and only If.

Peacemaker, your friendly Ye Olde ITC-Guru since 1969, reverse code master, B,Sc.
https://www.youtube.com/watch?v=EpA-7dNuobU
Kun viihde sopimusta puoliväkisin minulle tungettiin, ei tuollaisesta ollut mitään puhetta, vaan tallenteiden piti pysyä niin kauan kuin tahdon. Ja kuinkas kävi.

Mutta ehkä tämä on kosto siitä kun minulla on kuulemma 15% liian suuri palkka, niin kuin kaikilla muillakin duunareilla/pienipalkkaisilla kuten Elisan johtaja sanoi. (Puolentoista miljonan vuosipalkka kuulemma mulkulla itsellään, mut siitä tuskin voi tinkiä.)
Olen tallentanut Elisa Viihteen kautta dokumentteja, joita haluan katsoa myös vuosien päästä. Vähintä, mitä Elisa tässä tapauksessa tekee, tekee mahdolliseksi Viihteen kautta talletettujen ohjelmien siirtämisen oman tietokoneen kovalevylle. Jos tällaista mahdollisuutta ei tarjota, Elisa Viihde ei enää sovellu muuhun tallennuskäyttöön kuin viihdeohjelmien tallentamiseen. En koe tällaista tallennuspalvelua nykyisen kuukausimaksun arvoiseksi. Toinen vaihtoehto on, että nykyiseen kuukausimaksuun sisältyy lisäpalveluita, esim. Elisa Aitio.
Käyttäjätaso 1
Voisiko Elisa ystävällisesti ilmoittaa ne Tekijänoikeuslain kohdat joihin väite 2v määräajasta perustuu. Itse en lakitekstiä kuitenkin usein työssänikin tarvitsevana tällaista löydä.

Verkkotallentamisesta säädetään 25§:ssa
Verkkotallennuspalvelun tarjoaja saa sopimuslisenssin nojalla, noudattaen 26 §:ää, valmistaa televisiossa lähetettyyn ohjelmaan sisältyvästä teoksesta kappaleen ja käyttää sitä yleisön saataviin saattamiseen siten, että ohjelma on tallennuspalvelun asiakkaan katseltavissa ja kuunneltavissa asiakkaan itse valitsemassa paikassa ja itse valitsemana aikana

Tuo 26§ käsittelee sopimuslisenssiää ja siinä ei ole mitään mainintaa kahden vuoden määräajasta.

Omaa oikeustajuani vastaan sotivat erityisesti seuraavat asiat:
-- Elisa vetoaa kahden vuoden määräaikaan tallenteiden säilyttimselle, joka ei perustu lakiin.
-- Elisa tulkitsee yksipuolisesti tämän koskevan myös ennen lain säätämistä (2015) tehtyihin tallenteisiin. Suomessa on kerran (sotasyyllisyysoikeudenkäynti) tehty taannehtivasti voimaantulevia lakeja. Ehkäpä tämä teostomafia on yhteyskunnallisesti yhtä tärkeä.
-- Tuossa yllä sanotaan aivan yksikäsitteisesti "Itse valiitsemana aikana" Ilmoitan valitsevani vuonna 2011 tehdyn tallenteen katseluajaksi 1.1.2020.
Käyttäjätaso 7
Ei sitä 2v määräaikaa itse laissa ole , vaan se on tekijänoikeusjärjestöjen ja operaattoreiden välisessä lisenssisopimuksessa , joka on ymmärtääkseni salainen (kuuluu liikesalaisuuksien piiriin).

Laissa vain annetaan em. toimijoille valtuudet sopia asiasta.

Osallistu keskusteluun