Kysymys

ADSL yhteyksessä katkoja, apua!

 • 8 joulukuu 2014
 • 1 kommentti
 • 800 katselukerrat

 • Uusi keskustelija
 • 2 kommenttia
Olen asentanut sääaseman mökille. Se on liitetty nettiin mökin ADSL-liittymän ja IP-yhteyden avulla (käyttää porttia 22222) jolloin pystyn kotoa käsin lukemaan säämittaustietoja.

Nyt ongelmana on, että yhteys toimii muuten, mutta siinä on säännöllisiä katkoja. Katkon kestoaika on aina noin 6 minuuttia ja katkot toistuvat aina noin 36 minuutin välein, eli yhteys on poikki noin 17% ajasta.

Kotona oleva sääasemaohjelma hakee säätiedot sääasemalta aina noin sekunnein välein. Itse datan määrä on pieni., alle 100 tavua.

Voiko vika olla ADSL-yhteydessä? Se on aiemmin ollut tavallisessa nettiselailukäytössä eikä katkoja ole esiintynyt. Voinko avata kotoa käsin etähallintayhteyden mökillä olevaan ADSL-modeemiin, vai joudunko käymään mökillä tutkiakseni ADSL-modeemin asetuksia ja käyttölogeja?

Olen yrittänyt hakea Elisan OmaElisa-sivuilta ohjetta, miten löytäisin tuon ADSL-modeemin IP-osoitteen, mutta toistaiseksi en ole löytänyt. Kiitos etukäteen kaikesta avusta.

1 kommentti

Käyttäjätaso 5
 •  

  On toki mahdollista, että katkominen johtuu modeemista tai linjayhteydestä. Hyvin säännölliseltähän tuo katkominen kyllä kuulostaa. Voin mitata linjan modeemille täältä etänä ja tarkistaa laitteen ojhelmistopäivityksen ja tuleeko laitteelta virheilyä. Esimerkiksi laitteen virtabootti ja resetointi voisi olla hyvä tehdä, mutta ne vaativat sitten modeemin luokse menoa. Jos paikanpäälle menet, niin suosittelen ottamaan mukaan toisen modeemin ja lyhyen puhelinjohdon, joilla voit testata yhteyttä.

  Laita minulle yksityisviestillä http://elisa.to/bamskumoderaattori mökin tarkka osoite ja jos löytyy niin myös asiakasnumerosi. Katsotaan selviääkö mittauksesta mitään, mikä tuon pätkimisen aiheuttaa 🙂
 • Osallistu keskusteluun