Kysymys

Aika-ajoja aika ajoin

  • 21 kesäkuu 2014
  • 13 kommenttia
  • 1531 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kyllä on melkoista pätkimistä Formula1-kisojen seuraaminen tänä kesänä Viihteen yhteydessä Total Sport -paketilla.  Kuva on livenä ja ääni kuuluu tasan 10, 20, 30 tai jopa 40 sekuntia ja sitten on liikkumatonta kuvaa ilman ääntä aina tasan 8 sekuntia.  Eipä tuosta aika-ajostakaan juuri mitään selkoa saanut.

Eipä anna vastinetta rahoille, kuten parina viime vuonna, jolloin pysähdyksiä ei ollut lainkaan.  Ja tänä vuonna piti ostaa kalliimpi paketti, kun F1-kisoja ei enää saanut erikseen.  Ei hyvä!

13 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Niinhän siinä taas kävi, että varsinaiset F1-ajotkin pätkivät juuri kriittisillä hetkillä eli lopussa.  50 kierrosta meni suht hyvin ja kuva pysähtyi vain alle kymmenen kertaa, mutta viimeisillä kierroksilla alkoi taas tuo vaihe, jossa on 10, 20 tai jopa 30 sekuntia livekuvaa ja sitten aina tasan 8 sekuntia seisovaa stillkuvaa.  Viimeisellä kierroksella tuntui olevan yhtä paljon pysäytyskuvaa kuin livekuvaa, enkä nähnyt neljän ensimmäisen maaliintuloakaan.  Hiukan harmittaa maksaa tuollaisesta 😞
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Ilmeisesti kuvailemasi pätkiminen johtuu Internet-yhteyden häiriöistä. Tässä muutama tarkentava kysymys:

1) Esiintyykö pätkimistä, jos digiboksin kytkee ethernetkaapelilla suoraan modeemiin, siis ilman datasähkölaitteita?

2) Esiintyykö pätkimistä yleisesti IPTV-kanavia katsellessa vai vain formulalähetyksissä?

3) Mikä on Internet-yhteytesi nopeus Saunamittarin tai Speedtest.netin mukaan?

//Edit: Vaihdettu vanha Saunamittarin/Ruutumittarin linkki uuteen, vanhaa ajetaan alas. -Norris
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Pätkiminen alkoi ensimmäistä kertaa "kriittisillä" hetkillä, kun Suomi pelasi lätkän MM-kisoissa ratkaisuotteluissa.  Silloin soitin tekniseen tukeen ja tein ohjeiden mukaan 13.5.2014 seuraavat toimenpiteet (lainaus punaisella):

"En juurikaan usko sattumiin, joten soitin Elisan Asiakaspalveluun ja kerroin tilanteeni Tekniselle tuelle.  Epäilyni siitä, että äkillisesti kasvanut IPTV-käyttö Lätkän MM-kisojen johdosta, torjuttiin ja siirryttiin normaaleihin tilanteen korjaustoimenpiteisiin.

 

Kerron tässä toimenpiteet melkoisen tarkasti, jotta joku muukin voi korjata Asiakaspalveluun soittamatta oman virhetilanteensa:

 

1. Resetoin modeemin (painamalla hammastikulla RST-painiketta modeemin takana noin 20 sekuntia, jolloin valot vaihtoivat väriä ja osin sammuivat.

 

2. (Tämä vaihe vain datasähköboksien käyttäjille:  Irrotin boksit ja liitin digiboksin ethernet-kaapelilla modeemiin.)

 

3. Otin digiboksin irti sähkövirrasta puoleksi minuutiksi.

 

4. Kytkin digiboksin sähköverkkoon takaisin ja laitoin sen päälle.  Käynnistys kesti normaalia kauemmin."

 

Tilanne on ollut melko rauhallinen, paitsi juuri F1-kisojen aikaan.  Vastaan tässä kysymyksiin:

 

1. Kyllä esiintyy pätkimistä ethernet-kaapelilla, datasähköpurkeilla ja langattomalla yhteydellä.

 

2. Eilen myös Belgia-Suomi lentismatsissa pätki pahasti.  Yleensä pätkiminen ei haittaa, vaikka sitä ilmeneekin silloin tällöin.

 

3. Nopeus on usein mitattuna download 6 - 12 Mbps ja upload vain 0,4 - 0,8 Mbps.

 

Tuo katkojen säännöllisyys eli tasan 8 sekuntia mietityttää.  Mielestäni tämä ilmiö alkoi/paheni, kun digiboksi vaihdettiin Pace-> NetGem 7700.

 

NetGem 7700:n käyttöliittymä kaukosäätimellä on hyvä ja looginen ja mitä hienointa kaikki tapahtuu todella nopeasti.  Kiitos siitä Elisalle.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tiedotteiden kautta huomasin, että jaossa on Bewanin versio Elisa11, jossa Viihde on priorisoitu paremmin, ja kyselin sitä pätkimisen mahdolliseen vähentämiseen.  Sain uuden version 2.7., mutta näin siinä kävi:

Eipä auttanut modeemin päivitys, vaan pätkiminen jopa lisääntyi.  Eilen illalla, kun meneillään oli Timanttiliiga, niin kuva pysähtyi noin 10-20 sekunnin välein ja oli paikallaan aina tasan 8 sekuntia.  Useimmiten kuva ei ehdi HD-tasoiseksi ennen seuraavaa katkoa ja esim. juoksuratojen viivoitus "elää omaa elämäänsä". Kello 22:n jälkeen livekuva yllättäen näkyi jopa kymmeniä minuutteja ilman tuota kahdeksan sekunnin katkoa.

Tämä pätkimisilmiö lisääntyy aina, kun lähetyksellä on oletettavasti runsaasti katsojia - Lätkän MM, F1-kisat ja Timanttiliiga.  Muuten pätkiminen on satunnaista (mutta kestää aina tasan 8 sekuntia) eikä häiritse mainittavasti katselemisen nautintoa.  Ja juuri mm. F1-kisat ja Timanttiliiga olivat syynä maksullisen Total Sport-paketin hankkimiselle.  Ei hyvä.  Saa nähdä, näkeekö viikonlopun F1-lähetykset vai onko syytä käyttää sekin aika (maksettuun) ulkoiluun yhä paranevassa säässä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Niinhän siinä taas kävi, että kun F1-kisat lähestyivät, niin klo 14:40 alkoi pätkiminen, eikä haastatteluista enää saanut mitään selvää.  Sitten startti meni pätkimisen aikana ohi ja sitten turva-auto teksti ilmestyi jostakin syystä.  Tuo syy selvisi sitten replayn aikana, mutta sen pitempää tuota "10 sekuntia livekuvaa ja kahdeksan sekuntia stillkuvaa" -hommaa en enää aurinkoisena päivänä jaksanut seurata vaan läksin pihalle.

Ihme ja kumma eilinen Timanttiliigan keihäskisa tuli ilman pätkimistä!?!.:)

Eipä tällainen palvelu juurikaan ole hintansa väärti.

Lisäys klo 17:34:

Tulin takaisin katsomaan F1-kisoja klo 16:30 ja sen jälkeen ei ollut enää yhtään katkosta!?!  Ilmeisesti monet jättivät katselun Kimin ulosajon jälkeen.  Tuntuu kyllä siltä, että tuo ohjelman kiinnostavuus aina aiheuttaa pätkimisen, vaikka sitä ei myönnetäkään.

Hyvä Bottas!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
mulla  ei pätkiny lähetys  ollenkaan  eikö kannattais  olla  vikariin   yhteydessä  eikä  vinkua  palstalla   jos oikeasti haluat että asia korjaantuu vai kerjäätkö vaan huomioo palstalla:)
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
No siinähän tuli oikein asiantuntijan neuvo.  Jos luet alaviitteeni ja tarkemmin tämän ketjun, niin huomaat, että asiasta on oltu yhteydessä Elisaan ja digiboksikin on vaihdettu 13.5. Pace -> NetGem N7700. Ja modeemin versiokin päivitettiin Elisa11:ksi.

Kukapa tänne huvikseen kirjoittelisi!?!  Sinäkö?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
no oleppa yhteydessä uudelleen asiakaspalveluun  ja   oletko testannut  et kuinka taajaan  toi yhteysnopeus  vaihtelee  jos se  vaihtelee taajaan niin sekin voi  aiheuttaa  ongelmia 

mut edelleen sanon et   vikariin   soittaminen taitaa enemmän auttaa kuin täällä  ruikuttaminen 

joka sekin joskus kyllä saattaa auttaa 
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Käsittääkseni tämä on KESKUSTELUPALSTA KÄYTTÄJIEN KESKEN ja täältä usein löytyy tilanteita ja ratkaisuja tilanteisiin ilman soittamista Elisaan.  Ainakin minä haen aina ensimmäiseksi Palstalta tietoja, jos niitä tarvitsen, enkä soita maksulliseen tai kohtuuttoman maksulliseen numeroon.  Pyrin yleensä hyvin tarkasti kuvailemaan tilanteet, jotta joku muukin ehkä saa vastauksia omiin tilanteisiinsa, enkä käytä tyyliä "tossa v-tun purkissa ei toi valo pala kunnolla".

Keskustellaan kukin omalla tyylillämme, jooko?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Penanen kirjoitti:
Käsittääkseni tämä on KESKUSTELUPALSTA KÄYTTÄJIEN KESKEN ja täältä usein löytyy tilanteita ja ratkaisuja tilanteisiin ilman soittamista Elisaan.  Ainakin minä haen aina ensimmäiseksi Palstalta tietoja, jos niitä tarvitsen, enkä soita maksulliseen tai kohtuuttoman maksulliseen numeroon.  Pyrin yleensä hyvin tarkasti kuvailemaan tilanteet, jotta joku muukin ehkä saa vastauksia omiin tilanteisiinsa, enkä käytä tyyliä "tossa v-tun purkissa ei toi valo pala kunnolla".

Keskustellaan kukin omalla tyylillämme, jooko?

tarkoitin lähinnä sitä että kun keskutelu on jo 2 viikkoo vanha  niin kannattais   varmaan olla  vikariin yhteydessä  uudestaan  et saat  ongelmat korjattua  oli ne sit missä tahanssa   tietty  saat kysellä täällä palstallakin :)
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Nyt tuon pätkimisen syy näyttäisi löytyneen.

IPTV-kanavat tarvitsevat kuulemma upload-kaistaakin jonkin verran ja minulla sitä (0,4 - 0,7 Mbps) kuormittaa kaksi Vahti Live kameraa, jotka vievät kaistan kokonaan.  Sammutin molemmat kamerat ja homma näyttää ainakin toistaiseksi toimivan ihan ok.  Myös yhden kameran ollessa päällä homma toimii.

Tilasin kuitenkin Vahti Liven kameroita varten 3G-mobiililaajakaistan ja 3G/4G-reitittimen ja luulisin, että se ratkaisee tilanteen lopullisesti.  Tuon 3G-mobiilaajakaistan voin tarvittaessa vaihtaa hintavammaksi 4G:ksi, mutta saamani tiedon mukaan tuo 3G-riittää kameroihin.  Saa nyt sitten nähdä, kun saan tuon palvelun ja laitteen toimintaan.

Kirjoitan näitä juttuja Palstalle, jotta joku voi niistä löytää ratkaisuja omiin tilanteisiinsa.  Ratkaisut yleensä itse löydän kylläkin muualta tai sitten Palstan Yksityisviestien kautta, sillä minulla on useita Elisa-konsernin palveluja ja lisäksi omiakin ptz-kameroita käytössäni.  Näidenkin lukeminen on vapaaehtoista.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Jeps, hyvä että kertoilet. :)

Monesti ei huomata noita uppikaistaa vaativia vermeitä, jotka tukkivat hitaan uppikaistan ja sotkevat koko nettiliikenteen, vaikka download kaistalla olisi tilaa vaikka kuinka paljon.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Vahti Live kuormittaa lähtevää yhteyttä (upload-kaista) jatkuvasti ja jo kahdella kameralla (sopimuksella) tuo upload-kaista (0,4 - 0,7 Mbps) on "tukossa".

Kuten jo todettua, Viihteen IPTV-kanavat tarvitsevat myös jonkin verran tuota upload-kaistaa, joten yhteiskäyttö 20/1 -adsl-yhteydellä on lähes mahdotonta.  IPTV-kanavien lähetykset pätkivät tosi pahasti eikä meidän huushollissa HD-tasoista kuvaa juuri saanut näkyviin.

Ratkaisu löytyi kun löytyikin mobiililaajakaistasta.  Pelkät Vahti Liven kaksi kameraa toimivat nyt korkeammallakin kuvanlaadulla hyvin tuon Huawei E5776:n (5,-/kk) 3g-yhteydellä ja tarvittaessa yhteyden voi nostaa 4g:ksi.  Viihteessähän ei toistaiseksi tueta mobiililaajakaista-yhteyttä, joten tuota 4g-yhteyttä ei kannata hankkia vielä ja luopua kokonaan Viihteen adsl-yhteydestä.  3g:n hinta on mielestäni kohtuullinen Viihde-asiakkaille eli 8,90/kk.

Oli mukava katsella eilen Timanttiliigaa, kun kuva oli HD-tasoinen koko ajan eikä mitään pätkimistä esiintynyt.  Innolla odottelen seuraavia F1-kisoja, jos näkisi jo lähdötkin ja maaliintulotkin suorina.  Kiitokset Elisan teknisen puolen ammattitaitoiselle osaajalle.  Onhan se niin, että rahalla saa ja hevosella pääsee.

Osallistu keskusteluun