Kysymys

Alueellinen uutislähetys

  • 30 kesäkuu 2010
  • 4 kommenttia
  • 851 katselukerrat

  • Kommentaattori
  • 24 kommenttia
Miksi alueellinen uutislähetys Tampereella on välillä Hämeen uutiset, niin kuin pitääkin, ja toisena päivänä tulee taas Uudenmaan uutiset? Tarkoitan TV2:n ohjelmaa klo 19.05 arkisin. Koskaan ei voi etukäteen tietää, kumpi sieltä tulee.

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Niiden kanavien, jotka lähettävät paikallisia alueuutisia maantieteellisen sijainnin perusteella, tallentuvat Viihteessä aina uudenmaan uutisina eikä tätä ole mahdollista vaihtaa/muuttaa. Ominaisuus johtuu siitä, että tallentaminen tehdään Elisan palvelimien päässä (jotka sijaitsevat uudellamaalla) eikä asiakkaan digiboksin päässä.

Näiden osalta ei siis tallennu sama lähetys, joka näkyy live-lähetyksenä, koska ko. lähetys tulee paikallisesta antenni-/kaapeliverkosta.
Tästä(kin) varmaan on maininta jossakin palvelukuvauksen syövereissä.

"Mainoksessamme käytetty ilmaisu "voit tallentaa kaikkia kanavia yhtä aikaa" onkin käytännössä antenniverkon ilmaiskanavat, poislukien näiden kanavien mahdolliset alueelliset ohjelmat"

Itselläni ei nyt enää onneksi ole tässä virityksessä penniäkään kiinni, muutoin voisi kyllä alkaa harhaanjohtavan mainonnan merkit täyttymään.
Käyttäjätaso 1
Vastaus tähän aiheeseen on annettu v. 2010, mutta nyt kysyn kuitenkin:  Miksi täällä Liedossa, Turun vieressä, näkyy Uudenmaan uutiset, livenäkin?  Eli ei tule kaapeliverkonkaan kautta paikallisia uutisia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Itse olen törmännyt Uudellamaalla Pirkanmaan maakunnan alueellisiin mainoksiin normaaleissa TV -lähetyksissä sekä Pohjanmaan alueellisiin uutislähetyksiin. Ihan tässä muutaman kuluneen kuukauden aikana.

Osallistu keskusteluun