Vastattu

Anrdoid TV sovelluksen äänenlaatu

  • 18 joulukuu 2017
  • 11 kommenttia
  • 1073 katselukerrat

Käytössäni on Nvidia Shield TV ja siinä Elisa Viihde Android TV sovellus. Miksi äänenlaatu on tuossa Anrdoid TV sovelluksessa niin huono, vaikka käytössä 100 Megan kaapelinetti? Kaikki muusiikkiohjelmat ovat karseaa kuunneltavaa. Kuvanlaatu ei ole myöskään niin hyvä kuin Anrdoid mobiilisovelluksessa.

Kun lähetän Nvidia Shield TV:lle samaa ohjelmaa suoraan Android puhelimesta Elisa Viihde sovelluksella, äänen ja kuvanlaadussa ei ole moitittavaa.

Haluaisin siis tietää syyn siihen, miksi Android TV sovelluksen äänenlaatu on niin surkea?

Lisäksi tuo Android TV sovellus ei osaa jatkaa tallenteen katselua siitä, mihin se on viimeksi jäänyt ja uudet tallenteet tulevat näkyviin viiveellä.

Mielelläni käyttäisin tätä palvelua, mutta sovelluskehitykseen pitäisi vähän panostaa. Toivottavasti tähän tulisi joskus päivitys, joka korjaisi nämä puutteet.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi eBin 27 joulukuu 2017, 09:48

Täällä testatiin vastaavalla Shieldillä ja samoilla ohjelmistoversioilla, eikä tuota ongelmaa saatu toistettua. En tiedä onko kehittäjillä sitten huonompi kuulo, kun eivät havainneet eroa 🙂 Yksi ajatus oli, että Shieldin AAC-dekooderi olisi huonompi kuin verrokkilaitteella, ja tästä johtuu laatuero. Jos johtuu bitratesta niin kuvanlaatu kyykkää samalla, eli sen voi rajata pois vian auheuttajista.
Katso alkuperäinen viesti

11 kommenttia

Hei,

Saisiko mahdollisesti vähän lisätietoa tuohon äänenlaatuongelmaan liittyen. Ilmeneekö ongelma tietyissä ohjelmissa, tietyn kanavan ohjelmissa vai kaikissa ohjelmissa? Voisitko myös nimetä jonkin ohjelman (nimi, kanava ja päivä + kellonaika) jolla tuon voisi saada todennettua?

Tallenteiden katselukohdan tallennukseen ja siitä jatkamiseen on tulossa korjauksia.
Ääni väreilee mielestäni kaikissa ohjelmissa, joissa kuuluu musiikkia. Ilmeisesti ääntä pakataan liian pienellä bittivirralla, mikä kuuluu äänessä. Puheohjelmissa sitä ei niin helposti huomaa. Esimerkkinä nyt vaikka Yle Live: J. Karjalainen, Yle TV1 HD, 23.12.2016 21:05. Melkoisen ikävää kuunneltavaa kuulokkeilla tai paremmilla kaiuttimilla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jos tuo Shield ei vielä ole langallisesti yhdistetty modeemiin, niin tuota olisi hyvä koittaa vian rajaamiseksi. Jos tämä ei ole mahdollista, niin sitten langattoman verkon asetuksia olisi hyvä koittaa vielä säätää ja tarvittaessa koittaa sekä 2,4GHz että 5GHz verkkoa WLANista. Vaikuttaisi siis että tuo jostain syystä tahdistuu heikommalle laadulle, eli tuon yhteyden parantaminen voi auttaa tähän, tai ainakin saadaan varmistettua muuttujia yhtälöstä pois 🙂
Jos tuo Shield ei vielä ole langallisesti yhdistetty modeemiin, niin tuota olisi hyvä koittaa vian rajaamiseksi. Jos tämä ei ole mahdollista, niin sitten langattoman verkon asetuksia olisi hyvä koittaa vielä säätää ja tarvittaessa koittaa sekä 2,4GHz että 5GHz verkkoa WLANista. Vaikuttaisi siis että tuo jostain syystä tahdistuu heikommalle laadulle, eli tuon yhteyden parantaminen voi auttaa tähän, tai ainakin saadaan varmistettua muuttujia yhtälöstä pois :)Kyllä on langallisesti yhdistetty. Youtubesta 4K HDR 60 fps videot pyörii ongelmitta, joten ei verkko ei pitäisi olla rajoittava tekijä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Hmm... Voi olla että se tosiaan jää sitten tuohon playeriin. Tuosta tuli eilen uusi versio pihalle, oletko vielä kerinnyt päivittämään ja testaamaan sitä?
Uusi versio päivitetty, mutta se ei tuonut parannusta äänenlaatuun 😞 Parannusta kuitenkin tuli, sillä uudet tallenteet tulevat nyt heti näkyviin uusiin tallenteisiin. Myös tallenteen katselu jatkuu samasta kohdasta mihin se on jäänyt 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Hmm... Kuvanlaatu on kuitenkin siis sama kuin mitä puhelimen sovelluksen kautta? Äänenlaatu vain jää heikommaksi?
Jep jep. Kuvanlaatu on minun silmään samaa tasoa kuin puhelimesta Shieldille lähetettynä. Eniten häiritsee huono äänenlaatu, kun katson ohjelmia suoraan Shield TV:n kautta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Täällä testatiin vastaavalla Shieldillä ja samoilla ohjelmistoversioilla, eikä tuota ongelmaa saatu toistettua. En tiedä onko kehittäjillä sitten huonompi kuulo, kun eivät havainneet eroa 🙂 Yksi ajatus oli, että Shieldin AAC-dekooderi olisi huonompi kuin verrokkilaitteella, ja tästä johtuu laatuero. Jos johtuu bitratesta niin kuvanlaatu kyykkää samalla, eli sen voi rajata pois vian auheuttajista.
Hmm.. Suurin osa käyttäjistä ei varmaankaan huomaa äänenlaadussa mitään ongelmaa, jos ääni tulee telkkarin omista kaiuttimista. Itsellä on kotona telkkarin perässä laadukkaat studio-käyttöön tarkoitetut aktiivikajarit ja niillä ero on aivan selvä. Kannattaisi ehkä kuunnella ääntä hyvillä kuulokkeilla ja verrata ääntä live televisiolähetykseen, jossa ääntä ei ole enkoodattu uudestaan AAC-enkooderilla.

Joku muukin on havainnut saman ongelman Adroid TV sovelluksen äänenlaadussa ->
https://palsta.elisa.fi/ideapaja-57/elisa-viihde-android-tv-sovelluksen-uusi-versio-507093?postid=554238
Äänenlaatuongelma vaikuttaa nyt korjautuneen. Sovelluksen versio on edelleenkin sama eikä Shieldiinkään ole tullut päivityksiä. Ääni ei enää värise samalla tavalla kuin ennen. Nyt tätä voi jo käyttää 😀

Osallistu keskusteluun