Kysymys

Asennukseen tarvittavat tarvikkeet?

  • 24 marraskuu 2009
  • 1 kommentti
  • 1599 katselukerrat

Mietin tällaista: Tilasin Elisa Viihteen. Se on siis vielä matkalla, eli mitään laitteita ei ole vielä.
Mitä kaikkea tarvitsen tuon paketin sisällön lisäksi? Kaksikerroksinen talo, jossa Boxi tulee alakerrokseen ja tietokone on yläkerroksessa. Tälle välille kai pitää olla jokin liiäntä, vai mitä? Puhelinpistoke on molemissa päissä. Tekniikasta juuri tietämätön kyselee!! Kiitän. ???

1 kommentti

Käyttäjätaso 3
Onnittelut hyvästä valinnasta paketin suhteen!

Olennaisinta tilanteessasi on se, että kummassa kerroksessa sijaitsee pistorasia, johonka ADSL-/kaapeliliittymä yhdistetään. Mikäli se sijaitsee digiboksille valitun paikan lähistöllä, yhdistetään modeemi ethernet-kaapelilla digiboksiin. Tietokone puolestaan tällöin ottaa langattomasti yhteyden modeemiin.

Mikäli pistorasia ja digiboksin paikka sijaitsevat eri kerroksissa, saattaa tilanne olla hieman kinkkisempi. Maksukanavien, tallenteiden ym. IPTV-liikenteen toiminnan turvaamiseksi suositellaan tässä tapauksessa joko:

a.) pidempää ethernet-kaapelia (ei välttämättä esteettisin ratkaisu)

b.) datasähkömuuntimia

Datasähkömuuntimet toimivat nimensä mukaisesti ja siirtävät laajakaistayhteyden sähköverkon välityksellä haluttuun paikkaan.

Muunkinlaisia ratkaisuja on toki mahdollista viritellä, mutta langattoman tukiaseman käyttö digiboksin ja modeemin välillä ei käsittääkseni pelaa aivan toivotulla tavalla. Lisätietoa näihin asioihin antanevat mielellään enemmän tekniikan parissa touhuavat työntekijämme 🙂

Osallistu keskusteluun