Vastattu

Bewan A2100N ADSL2 nopeus oletusasetuksilla pieni

  • 8 elokuu 2015
  • 2 kommenttia
  • 1215 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Liittymä Elisa Viihde 10/1 ADSL

Modeemi Bewan A2100N ( ohjelmistoversio B13002-Elisa12-94469 )

digiboksi NetGem 7700

Mistä johtuu seuraava ongelma?

Modeemin ohjelmistopäivityksen jälkeen ADSL2 nopeus on vain 4Mbit/s (alas) / 720Kbit (ylos).

Tämä siis jos antaa asetusten olla koskematta? Modeemi on resetoitu (10 sekuntia hammastikulla siitä resetti reiästä ja oli jopa useamman päivän pois virraltakin) ja lisäksi palautettu ohjelmistopäivityksen jälkeen tehdasasetuksiin.

Modeemin asetuksissa ohjelmistopäivityksen jälkeen  on modulaation valintana automaattinen tila. Tämä näyttää valitsevan seuravan modulaatio asetuksen:

Modulaatiotyyppi G.992.5-A

Todellinen nopeus (ulospäin) 704 kilobittiä/s

Todellinen nopeus (sisäänpäin) 4089 kilobittiä/s

Mutta jos asetan modulaation käsin G992.1 (ADSL G.DMT 8M/1M) niin saankin paremman nopeuden:

Modulaatiotyyppi G.992.1-A

Todellinen nopeus (ulospäin) 864 kilobittiä/s

Todellinen nopeus (sisäänpäin) 6976 kilobittiä/s

Tämä parempi nopeus näyttää hyödyttävän tietokonekäyttäjiä mutta tuolla NetGem 7700 boksilla ei voi katsoa kuitenkaan tv-kanavia sillä boksi ilmoittelee vaan että "kanava ei saatavilla" tai sitten kuva pikselöityy katselukelvottomaksi (myös talletetuilla ohjelmilla).

Onko liittymämme jostain syystä pudonnut pois ADSL2 linjoilta vai miksi tuota ADSL2 linjaa sekä 10 M nopeutta ei saa ohjelmistopäivityksen oletusasetuksilla?

(Tämä korjattukin nopeus näyttäisi olevan suurinpiirtein miniminopeus mitä 10 Megaisella kuuluisi tarjota)

 Ennen päivitystä linjanopeus oli jotain 7200 kilobittiä ja sillä pystyi katsomaan ei HD lähetyksiä. HD kanavat eivtä ole koskaan toimineet jos niiltä on tullut fullHD lähetyksiä.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi sakarialanne 10 elokuu 2015, 19:59

Tiedoksi julkisesti tästä tapauksesta. Viankorjaaja kävi maastossa tutkimassa yhteyttä ja vaihtoi kaapeliparia sekä varmuuden vuoksi dslamin portinkin. Lopputuloksena yhteyden nopeus nousi, ollen nyt 8.6Mbit/s, ADSL2+ modulaatiolla.
Katso alkuperäinen viesti

2 kommenttia

ADSL-modulaatio ja ADSL2+ modulaatio käyttävät eri kantoaaltoja. Nyt vain syystä tai toisesta yhteydelläsi on sellaisia häiriötekijöitä, että G.DMT toimii paremmin. Yleensä on toisinpäin.

Kyllä tuota kannattaisi asentajan käydä maastossa tutkimassa, josko vaikka yhteyden käyttämää kaapeliparia kokeilisi vaihtaa vähemmän virheilevään.

Jos ADSL-yhteyttä ei paremmaksi saa ja käyttöpaikassa on hyvä 4G-kuuluvuus niin sellaista kannattaa harkita tuon ADSL:n tilalle.

Tuo käytössäsi oleva Netgemin N7700 boksi on operaattori/verkkoriippumaton, ei siis ole pakko olla Elisan kiinteän verkon liittymä sille, koska siinä IPTV-kanavia ei jaella multicast-toteutuksella.

  • ? Jos ei ole mitään avointa häiriöilmoitusta olemassa, niin laita minulle yksityisviestillä esim. käyttöpaikan osoite, asiakasnumerosi ja puhelinnumerosi niin hoidan asiaa eteenpäin tuon ADSL-yhteyden paremmalle tolalle saattamisen osalta.
  • Tiedoksi julkisesti tästä tapauksesta. Viankorjaaja kävi maastossa tutkimassa yhteyttä ja vaihtoi kaapeliparia sekä varmuuden vuoksi dslamin portinkin. Lopputuloksena yhteyden nopeus nousi, ollen nyt 8.6Mbit/s, ADSL2+ modulaatiolla.

    Osallistu keskusteluun